نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
پیشنهاد مذاکره منطقهای علیرغم جنایت آمریکا!
روزنامه زنجیرهای و مدعی اصلاحات آرمان دیروز در مطلبی خیانتآمیز و وطنفروشانه، پیشنهاد کرد ایران با آمریکا مذاکره کند و به تقسیم نفوذ منطقهای خود با این رژیم بپردازد!
سرویس سیاسی ـ
در مطلب تأملبرانگیز این روزنامه آمده است: «با درک واقعیت امور و مواضع آمریکا و غرب در منطقه بهترین سیاست منطقهای برای ایران در این مقطع روی آوردن به سیاست تقسیم نفوذ در منطقه است. دیپلماسی در مفهوم کلاسیک خود یعنی انطباق نظریات و حل اختلافات از طریق مذاکره و آنهم در شرایط وجود زمینههای شناسایی منافع مشروع طرفین بهعنوان نظمی که بتواند صلح و آرامش را به ارمغان آورد.»
این روزنامه زنجیرهای در ادامه نوشت: «ایران منافع امنیتی، مذهبی و اقتصادی در کشورهای خاورمیانه دارد و آمریکا نیز منافع امنیتی، سیاسی و اقتصادی دیرپا دارد و لذا در این زمینه مشترک میتوان به مذاکره برای تقسیم نفوذ پرداخت و از سیاست صفر یا صد موقتا صرفنظر کرد. موقعیت فعلی ایران در منطقه و موقعیت دولت فعلی آمریکا در داخل و منطقه نیز چنین مذاکراتی را امکانپذیر و با ضریب بالای موفقیت تضمین میکند.»
این روزنامه زنجیرهای مدعی شده است که با تقسیم نفوذ در منطقه میان ایران و آمریکا، میتوانیم صلح و آرامش را به ارمغان بیاوریم!
این پیشنهاد مضحک و سخیف در حالی است که آمریکا در رأس نظام سلطه، در اقصی نقاط جهان و از جمله غرب آسیا همواره عامل جنگافروزی، ایجاد و تقویت تروریسم، سرکوب کردن گروههای آزادیخواه، فشار آوردن بر مظلومین، غارتگری و جنایت بوده است.
بنابراین منافع نظام سلطه 180 درجه با منافع جمهوری اسلامی ایران در تضاد است. این واقعیت هیچ جایی برای مذاکره باقی نمیگذارد.
طیف مدعی اصلاحات بدون توجه به سابقه جنایتکارانه آمریکا- که آخرین نمونه آن ترور سردار حاج قاسم سلیمانی بوده است- و همچنین بدون توجه به تجربه عبرتآموز و پرهزینه برجام، همچنان پیشنهاد مذاکره را مطرح می کند!
طوماری در حمایت از قوه قضائیه
روزنامه آفتاب یزد در شماره دیروز خود در خبری با عنوان «حمایت نمازگزاران جمعه یزد از برنامه های مرکز وکلای قوه قضائیه» آورده است: «جمعه گذشته مردم یزد در نماز جمعه در جهت حمایت از برنامههای مرکز وکلای قوه قضائیه و تحولی که در این مرکز ایجاد شده است طی طوماری حمایت خود را اعلام داشتند.»
در ادامه این نوشتار می خوانیم: «متن طومار حمایت نمازگزاران جمعه یزد به شرح ذیل میباشد: «ریاست محترم قوه قضاییه؛ حضرت آیتالله رئیسی (حفظهالله) با سلام و تحیت؛ موضوع؛ تقدیر و تشکر بابت برگزاری آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه؛ با صلوات بر محمد و آل محمد(ص) احتراما امضاکنندگان ذیل ضمن تشکر از آن مقام عالی و ریاست معزز مرکز وکلای قوه قضائیه جناب آقای دکتر علی بهادری جهرمی در جهت برگزاری آزمون وکالت در سالجاری که سبب ورود وکلای جوان و مستعد در جهت کاهش حقالوکالههای نجومی و تسهیل دستیابی مردم به خدمات قضایی و حفظ حقوق عامه خواهد شد، لذا تقاضا داریم نظر به اینکه تشکیل مرکز وکلای قوه قضائیه در راستای سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری (حفظهالله) در جهت اشتغالزایی بوده، و در حال حاضر حدود ۹۰ درصد پروندههای مطروحه در دادگستری بدون وکیل رسیدگی میشود، در جهت رفع انحصار از این حرفه سالهای بعد هم شاهد برگزاری آزمون و جذب افراد ذیصلاح بر اساس صلاحیت علمی شناور باشیم.»
در این مورد لازم به ذکر است که در سالهای گذشته همواره انتقادهایی در مورد شیوه برگزاری این آزمون ها مطرح بوده و نمازگزاران جمعه یزد از برگزاری امسال این آزمون تشکر کردند.
دست یافتن به منافع با تخریب خودکفایی!
روزنامه شرق در شماره دیروز خود طی گزارشی به موضوع بنزین پتروشیمیها پرداخته و آورده است: «رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نهم با تاکید بر اینکه پس از بررسیهای انجام شده در این کمیسیون به این نتیجه رسیدیم که بنزین پتروشیمیها منشأ آلودگی هوا نبوده است گفت: در دوران ریاست بنده در کمیسیون اصل ۹۰ فقط همین یک گزارش را رد نکردند و طبق نظر هیئترئیسه در دستور کار صحن قرار نگرفت.»
این گزارش در ادامه افزوده است: «در هفتههای اخیر رسانههای همسو با روابط عمومی وزارت نفت در حال تکرار اتهاماتی بیپایه و اساس درباره ماجرای بنزین پتروشیمیها هستند. در حالی رسانهها مدعی هستند بنزین استفاده شده در سالهای ۹۰ و ۹۱ منشأ آلودگی هوا و بیماریهایی مانند سرطان بوده است که بررسیهای کارشناسی و مستندات علمی این ادعا را بهطور قاطع رد میکند.»
در ادامه این گزارش می خوانیم: «در این راستا محمد علی پورمختار عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس دهم و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نهم... درباره بررسی بنزین پتروشیمیها در مجلس [قبل] گفت: در زمانی که بنده رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بودم ما بهصورت مفصل پرونده بنزین پتروشیمیها را در کمیسیون اصل ۹۰ بررسی کردیم و از کارشناسان و دستگاههای مرتبط دعوت کردیم که در جلسه کمیسیون مستندات خود را ارائه دهند و پس از بررسیهای انجام شده به این نتیجه رسیدیم که بنزین پتروشیمیها منشأ آلودگی هوا نبوده است. وی در ادامه اظهار کرد: در آن زمان این ادعا مطرح شده بود که بنزین پتروشیمیها باعث آلودگی هوا شده و در این راستا به آلودگی هوای اطراف پمپ بنزینها اشاره می کردند و این موضوع را به تمام شهر تعمیم می دادند. درباره این موضوع بررسیهای مفصلی انجام دادیم که این ادعا را رد میکرد. کسانی که ادعا می کردند بنزین پتروشیمیها باعث آلودگی شده است صرفاً آلودگی هوای پمپ بنزینها را مبنا قرار داده بودند که این مبنا از نظر کارشناسان تایید نشد و رد شد.»
در این باره لازم به ذکر است که در مقطعی که خطر تحریم بنزین ایران را تهدید میکرد، کشورمان توانست با بنزین ساخت پتروشیمیها خود را بینیاز از واردات بنزین کند اما پس از آن ناگهان موجی در جامعه توسط برخی افراد ایجاد شد که این بنزینها باعث آلودگی هوا شدهاند. تولید بنزین در پتروشیمیها متوقف شد اما آلودگی ها حتی با شدت بیشتر ادامه یافت. بهراستی در واردات بنزین چه منافعی برای عدهای وجود دارد؟
نقش حوادث آبان در اشتباه محاسباتی ترامپ و ترور سپهبد سلیمانی
روزنامه دولتی ایران دیروز گفتوگویی را منتشر کرد که در آن مصاحبهشونده در پاسخ به این سؤال که زمینه اشتباه محاسباتی امریکاییها [در ترور و به شهادت رساندن سپهبد سلیمانی] به نظر شما چه بوده؟ میگوید: «من معتقدم یکی از مهمترین چیزهایی که ترامپ را به اشتباه انداخت ارزیابی غیردقیق او از وضعیت اجتماعی و سیاسی داخل ایران بود. او بعد از اعتراضات آبان فکر میکرد که پایگاه اجتماعی نظام به لحاظ ارزشی و اعتقادی کاملاً فروریخته و میتواند هر فیلی را در این وضعیت هوا کند و بنابراین سراغ محالترین گزینه ممکن رفت. اما مسئله این بود که ارزیابی او از وضعیت سیاسی و اجتماعی داخل ایران تکبعدی بود و او دچار خطای محاسباتی بسیار شدیدی شد. او میخواست مردم را با کاری که کرده بیشتر به خودش امیدوار و بیشتر از نظام دور کند. اما در عمل اتفاقی که در داخل افتاد یک همدلی غیرقابل پیشبینی در بین گروههای مختلف مردم بود و یک انزجار بسیار شدید و عمومی از کاری که امریکا کرد.»