مردم کاهش تورم را حس نمیکنند
نوسان رو به صعود قیمتها در رکود بازار
رکود بسیاری از بازارها را فرا گرفته اما قیمت مایحتاج عمومی همچنان در نوسان و البته در شیب صعودی است.
به گزارش مهر، ماه مبارک رمضان دهه اول خود را پشت سر میگذارد و اگرچه بسیاری از بازارها در این ماه با رکود مواجه میشوند، اما بازار کالاهای مصرفی و مایحتاج مورد نیاز مردم، اگرچه رکود دارد، اما نوسانات قیمتی بیش از رکود خودنمایی میکند.
برخی کالاها در بازار گران شده است و برخی دیگر نیز در بازار گرانفروشی میکنند. البته برخی از کالاها نیز به دست دولت گران شده و برخی دیگر، در سایه غفلت مسئولان، تغییرات قیمتی داشته است.
در این میان دولت میگوید که تورم کاهش یافته است، اما برخی از دولتمردان هم بر این نکته تاکید میکنند که کاهش تورم به معنای کاهش قیمتها در بازار نیست، بلکه تورم عواملی به غیر از تغییرات و نوسانات قیمتی کالاهای اساسی و مایحتاج مورد نیاز مردم دارد و عوامل دیگری هم در آن درگیر هستند اما در کنار این اظهارنظرها، مهم اکنون این است که حسگرهای مردم، کاهش تورم در بازار را حس نکرده است.
بررسیهای میدانی مهر نشانگر این است که درست اقلامی که برای سلامت مردم مهم هستند و به خصوص در ماه مبارک رمضان، تقاضای بیشتری برای آن وجود دارد، با افزایش قیمت مواجه شدهاند و اگرچه دولت میگوید که ذخایر کالایی مناسبی را دارد و به موقع آن را آزاد میکند اما گویا خبری از این آزادسازی نیست و به خصوص در مورد اقلام پروتئینی، بازار در روزهای گذشته، نوسانات قیمتی را تجربه کرده است.
نرخ نامههای جدید مرغ و تخممرغ از دیروز عملیاتی شده و بازار گوشت قرمز نیز نوساناتی را تجربه کرده است، همچنین لبنیات نیز به دستور دولت گران شده است.
آمارها نشانگر این است که سرانه مصرف شیر و لبنیات و اقلام پروتئینی در ایران به مراتب از سایر کشورهای دنیا کمتر است و دولت نیز اکنون با چراغ سبزی که به افزایش قیمت شیر و لبنیات نشان داده، راه را برای کاهش مصرف بیشتر هموار کرده است. در حالی که مردم به جایگزینهای مواد پروتئینی همچون حبوبات و دیگر کالاهای جایگزین نیز به دلیل ذائقه مصرف خود، کمتر علاقه نشان میدهند اما به هر حال کاهش قدرت خرید مردم با افزایش قیمتها، نتیجهای منطقی است که باید بر ذهن هر عاقلی بنشیند.
بررسیهای میدانی از میادین میوه و ترهبار نشانگر این است که قیمت هر کیلوگرم مرغ کامل پاک شده از دیروز 7360 تومان عرضه میشود. قیمت هر کیلوگرم مرغ وارداتی 4950 تومان است، ضمن اینکه هر شانه تخممرغ نیز حدود 8600 تومان به فروش میرسد که تا پیش از این 8 هزار تومان بوده است. مرغ قبل از ماه رمضان کیلویی 6300 تومان بود.
همچنین قیمت هر کیلوگرم گوشت ران گوسفندی نیز 35000 تومان عرضه میشود، ضمن اینکه گوشت خورشتی گاو نیز 30 هزار تومان فروخته میشود. قیمت انواع گوشت قبل از ماه مبارک رمضان کیلویی دو تا سه هزار تومان ارزانتر بود.
در عین حال، قیمت هر بطری شیر کمچرب 2200 تومان، قیمت هر بطری شیر پرچرب 2300 تومان، شیر کیسهای یک لیتری 1500 تومان، خامه 1200 تومان و ماست دبهای 7500 تومان است.