kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۸۳۴
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۶

روند نزولی شاخص بورس ادامه‌دار شد

شاخص کل بورس تهران دیروز علیرغم تلاش مسئولان بازار سرمایه باز هم منفی شد.


به گزارش خبرنگار ما، دماسنج بازرا سرمایه که طی 7 ماه اخیر روند نزولی شدیدی را طی کرده است اوائل هفته جاری به دلیل برخی اخبار مثبت در حوزه صنایع خودرویی و پتروشیمی ناگهان رشد بیش از هزار واحدی کرد اما پس از آن دوباره در روزهای اخیر به مسیر نزولی بازگشته و سهامداران مغموم را دو چندان نگران کرده است.
بسیاری از سهامداران که به دلیل وعده‌های مقامات دولتی سال گذشته سرمایه‌های خود را به بورس آوردند این روزها اغلبشان با زیان 50 درصدی روبرو شده و در تماس با مسئولان مجلس و دولت از آنها می‌خواهند تا با عمل به وعده‌های خویش تدبیری برای کاهش زیان سهامداران کنند.
بر همین اساس مسئولان بازار سرمایه طی دو روز اخیر با حضور در جلسات کمیسیون‌های اقتصادی و اصل 44 مجلس خواستار کمک نمایندگان برای رفع نگرانی سهامداران بورس شدند.
علیرضا عسگری مارانی یکی از فعالان حقوقی بازار سرمایه که در این جلسات حضور داشته درباره جزئیات این نشست‌ها در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس در جلسات کمیسیون‌های اقتصادی و اصل 44 نسبت به کاهش شاخص و ثروت سهام‌داران نگران بودند، اظهار داشت: نمایندگان مجلس معتقد بودند که این کاهش به  تصمیم‌گیری‌های آینده مجلس مرتبط خواهد بود.
وی افزود: علیرغم اینکه برخی معتقد بودند کاهش شدید شاخص‌های بورس ارتباطی به تعیین تبصره مربوط به افزایش نرخ خوارک شرکت‌های پتروشیمی ندارند، برخی دیگر از نمایندگان نسبت به تاثیر منفی افزایش نرخ خوراک هشدارهایی داده بودند.
عسگری مارانی تاکید کرد: در این جلسه محمدرضا پور ابراهیمی معتقد بود که نسبت به کاهش ارزش دارایی سهامداران پیش از تصویب نرخ خوراک 13 سنتی هشدار داده بود و چنین روندی را پیش‌بینی کرده است.
مدیرعامل سرمایه‌گذاری ملی با اشاره به اینکه وجوه مربوط به مردم در صندوق‌های بازنشستگی شدیدا با کاهش ارزش سهام تحت تاثیر قرار گرفته است، گفت: کاهش ارزش سهام صندوق‌های بازنشستگی بسیار بیشتر از سودی بود که با افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و اعمال بهره مالکانه نصیب دولت شد.
وی افزود: در این جلسات مباحث مربوط به اعداد و ارقام بیشتر مورد بحث قرار گرفت و جمع‌بندی‌ها بر این شد که از بورس حمایت شود و بسیاری از نمایندگان مجلس نیز علاقمندی خود را به این بازار اعلام کردند.
این فعال حقوقی بازار سرمایه تاکید کرد: صالح‌آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز با ارائه گزارشی در آینده به نمایندگان مجلس تدابیر کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدتی اتخاذ خواهد شد.
عسگری مارانی با اشاره به تدوین برنامه پنج ساله ششم، اصلاح قانون مالیات‌ها و قانون تجارت گفت: با توجه به تدوین برنامه پنج ساله ششم از ماه‌های آینده، قرار شد که نظرات اهالی بازار سرمایه و دغدغه آنان اعمال شود.
وی در مورد مالیا‌ت‌ها نیز افزود: قرار شد به صورت کوتاه‌مدت در پرداخت بدهی مالیاتی صاحبان صنایع اقدام شود که در این خصوص شرکت‌های بورسی وضعیت بهتری داشته باشند.
در همین حال (صبح)‌ دیروز نیز معاونان وزیران اقتصاد و نفت در نشستی با حضور رئیس سازمان بورس اوراق بهادار درباره ابهامات مربوط به شرکت‌های پالایشی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
به گزارش فارس، در این جلسه که شاپور محمدی معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی (مدیرعامل سابق بورس انرژی ایران) و منصور معظمی معاون برنامه‌ریزی و هیدروکربری وزیر نفت حضور داشتند، مباحث مربوط به ابهامات پالایشگاه‌ها و کیفی‌سازی محصولات آن مطرح شد. البته جزئیات بیشتری از این جلسه به بیرون درز نکرد ولی آنچه مسلم است اینکه اگر ابهامات پالایشگاه‌ها برطرف شود می‌توان امیدوار بود که بعد از خبر افزایش قیمت خودرو و محاسبه نرخ محصولات پتروشیمی با ارز آزاد موضوع رفع ابهامات پالایشی سومین خبری خواهد بود که می‌تواند تا حدودی به سهامداران آرامش نسبی بدهد تا شاید پایان سال جاری قدری از زیان 50 درصدی خود را جبران کنند.
به هر حال در پایان‌ معاملات دیروز بازار سهام، شاخص کل با افت 43 واحدی در کانال 71 هزار واحدی در جا زد تا همچنان روند نزولی ماه‌های اخیر بورس ادامه‌دار باشد.
اظهارات قالیباف اصل
حسن قالیباف اصل مدیرعامل شرکت بورس در خصوص  وضعیت بازار بورس گفت: بزرگترین حمایت از بازار سرمایه ایجاد شفافیت در بازار است. بنابراین دولت و مجلس باید کمک کنند قوانین و مقررات شفاف و با ثبات تدوین شود.
وی ادامه داد: باید توجه داشت تغییر قوانین مانع سرمایه‌گذاری در بازار بورس است. بنابراین باید در بازار بورس اوراق بهادار تهران که نمادی از بازار ثانویه محسوب می‌شود و همچنین در بخش واقعی اقتصاد در قوانین ثبات به وجود آید.
قالیباف اصل گفت: اگر دولت و مجلس در تدوین قوانین به این نکته توجه کنند که قوانین در جهت حمایت از بازار و پایدار باشد زمینه تقویت بازار بورس فراهم خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه تزریق نقدینگی دولت به بازار بورس چه تاثیری بر بازار داشته است؟ گفت: تزریق نقدینگی مفید بوده اما نکته مهم برای تقویت بازار این است که بتوان آینده بازار را به صورت نسبی پیش‌بینی کرد.
قالیباف اصل گفت: شفافیت قوانین و امکان پیش‌بینی نسبی بازار بورس عامل تقویت این بازار خواهد بود.
وی افزود: رشد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و اتفاقات حوزه سنگ‌آهن از دلایل اصلی نزولی شدن شاخص بورس در چند ماه گذشته بوده است، علاوه بر آن زمانیکه سرمایه‌گذاری می‌بیند در قانون بودجه یکساله کشور متغیرهای بلندمدت سرمایه‌گذاری تغییر می‌کند اعتمادش نسبت به سرمایه‌گذاری کم می‌شود و نمی‌تواند پیش‌بینی درستی از آینده بازار داشته باشد.
قالیباف در تشریح علل از دست رفتن فرصت استفاده از بازار صعودی بورس در سال گذشته، گفت: به دلیل اتخاذ برخی تصمیمات کوتاه‌مدت که متغیرهای بلندمدت اقتصادی شرکت‌ها را تحت تاثیر قرار داد، بازار فرصت جذب بیشتر سرمایه‌ها را از دست داد.
مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران یادآور شد: رفع مشکل کمبود نقدینگی و رکود اقتصادی می‌تواند به رشد بازار بورس منتهی شود.