kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۷۷۶۲
تاریخ انتشار : ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۲
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

بن‌بست بی‌تدبیری به دست آبه باز نمی‌شود




سرویس سیاسی ـ
مطبوعات زنجیره‌ای در حالی با افتادن دولت در تله اعتماد مجدد به آمریکا با به اصطلاح میانجی‌گری شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن و تداوم امیدواری به غرب برای حل مشکلات همراهی می‌کنند که اقتصاددانان حامی دولت نیز معتقدند تأثیر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور بیش از سی درصد نیست و عمده مشکلات ناشی از سوءمدیریت و بی‌تدبیری دولت است.
روزنامه دولتی ایران در شماره روز پنج‌شنبه نوشت: «آقای روحانی در شرایطی با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو دیدار می‌کند که رایزنی‌های مبتنی بر راهکارهای عملی پیرامون رفع تحریم‌ها و اجرای برجام می‌تواند نتیجه مهم این دیدار باشد. هر چند شماری در داخل معتقدند که این سفر در مقطع کنونی خالی از فایده خواهد بود و توصیه کردند که روحانی نباید به این سفر می‌رفت اما آنچه این منتقدان به آن‌اشاره نکردند، این بود که آلترناتیو این شرایط از نظر آنها چیست؟ کشور از منظر موقعیت اقتصادی به واسطه تحریم‌های سنگین آمریکا در شرایط خوبی به سر نمی‌برد و در چنین شرایطی انتظار می‌رود دیپلماسی و استقبال از دیدار با سران کشورهای مهم و با پرستیژی چون ژاپن که معتمد آمریکاست، بتواند گره‌ای از بن‌بست جاری کشور باز کند.»
مدعیان اصلاحات و حامیان دولت این روزها جوری حرف می‌زنند که انگار دولت روحانی به تازگی کار خود را شروع کرده و هیچ تجربه‌ای از اعتماد به آمریکا و غرب ندارد. این ترفندی است که به وسیله آن تقلا دارند زشتی و خسارت امیدواری مداوم دولت به آمریکا را کتمان کنند. شرایط اقتصادی کشور ناشی از بی‌تدبیری و اعتماد بیجای دولت به آمریکاست. تداوم این روند در حالی است که حتی اقتصاددانان حامی دولت نیز معتقدند تأثیر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور بیش از 30 درصد نیست. بهبود شرایط با توجه به عملیاتی ساختن اقتصاد مقاومتی است نه با به اصطلاح میانجی‌گری شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن. آمریکا و اروپا در ماجرای برجام کنش‌هایی سراسر عهدشکنانه و ناشی از خباثت‌ با ایران داشتند و اینکه دولت هنوز در قید برداشتن تحریم‌ها از سوی آنان است و رشد اقتصاد را از این راه پی می‌گیرد، کاری خلاف عقلانیت، خلاف منافع ملی و یک فرصت‌سوزی آشکار و بی‌محابا است. منتقدان دولت در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای بارها غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و غرب را متذکر شدند و تأکیدشان قطع امید از آمریکا و فعال‌سازی ظرفیت‌‎های درونی برای شکوفایی اقتصادی به موازات تعامل و تجارت با همسایگان بوده و هست اما با اهانت‌های رئیس‌جمهور مواجه شدند. حامیان این دولت می‌گویند منتقدان سفر روحانی نمی‌گویند آلترناتیو این شرایط از نظر آنها چیست!
تداوم ترفندهای برجامی برای تله FATF
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم مهدی پازوکی، مشاور نوبخت نوشت: «يکي از مشکلاتي که‌ علاوه ‌بر تحريم‌هاي آمريکا گريبانگير اقتصاد ايران شده بحث خودتحريمي است. در داخل برخي تندروهاي داخلي به جهت اينکه جامعه جهاني را نمي‌شناسند، ناخواسته منافع ملي را در نظر نمي‌گيرند. نمي‌توانيم با جهان ارتباط و تعامل نداشته و دور کشور ديوار بکشيم و خود را منزوي کنيم.»
این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه نوشت: «اگر قرار است که با جامعه جهاني تجارت داشته باشيم نمي‌توان با سيستم دوران قجر برخورد کنيم و نياز است که سيستم بانکي کشور بتواند با سيستم بانکي بين‌المللي ارتباط داشته باشد. نياز داريم که مقررات بين‌المللي را در حد متعارف رعايت کنيم و البته تحفظ خود را انجام دهيم... هر چند که کشورمان از سوي آمريکا تحريم است، اما اگر کشور تحريم نيز نبود به خاطر نپيوستن رسمي به FATF نمي‌توانست با بانک‌هاي کشورهاي ديگر روابط عادي بين بانکي داشته باشد.»
حامیان تله FATF برای تصویب لوایح خسارت‌بار CFT و پالرمو از همان ترفندهای برجام استفاده می‌کنند، از متهم کردن منتقدان به کاسبی از تحریم و پولشویی تا تکرار این ادعا که «منتقدان دنبال قطع ارتباط با جهان و دیوار کشیدن دور کشور هستند»!
حالا مشاور نوبخت مدعی شده است که مخالفت با FATF بازگشت به سیستم دوران قاجار است. این در حالی است که اتفاقا پیوستن به FATF مصداق انفعال در مقابل نظام سلطه و نشان دهنده بازگشت به دوران قاجار است.
FATF در گزارش رسمی خود تاکید کرده است که یکی از وظایف اصلی این سازمان مسدودکردن مسیرهای دور زدن تحریم‌ها از سوی ایران است. FATF بازوی وزارت خزانه‌داری آمریکا در اعمال تحریم علیه کشورهای دیگر است. برای همین است که مقامات آمریکایی در ماهها و هفته‌های اخیر بارها با خشم و عصبانیت از نپیوستن ایران به FATF گلایه کرده‌اند.
خائن کیست؟
روزنامه اعتماد در شماره روز پنج شنبه گفت‌وگوی معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه دولت اصلاحات با اعتماد آنلاین را منتشر کرد. وی گفته است: «هيچ‌كس ترديد ندارد عدم پيوستن به FATF مي‌تواند منجر به خسارات عظيم در توسعه ملي و قدرت اقتصادي ايران شود. عدم پيوستن به FATF مي‌تواند ملت ايران را فقيرتر و معيشت آنان را دشوارتر كند اما هيچ‌كس بابت اين نتايج بديهي فعاليت مخالفان FATF مواخذه و مجازات نمي‌شود. كنش آنان توطئه و خيانت تلقي نمي‌شود.»
خائن، وطن‌فروشان متظاهر به اصلاح‌طلبی‌اند که با وجود بارها تأکید مقامات آمریکا بر تصویب سی اف تی و پیوستن ایران به FATF و تصریحشان بر تأثیر این موضوع بر انزوای مالی ایران و پیشگیری از دور زدن تحریم‌ها، همصدا با آنها، می‌خواهند ایران را پس از چاله برجام در چاه FATF بیندازند. مدعیان اصلاحات قبیل این حرف‌ها را که عدم پيوستن به FATF مي‌تواند ملت ايران را فقيرتر کند را زمان برجام هم می‌زدند اما حاصل برجام شد دلار 18 هزار تومانی و افزایش تحریم و تهدید و فشار و همان که به قول ظریف یک حساب بانکی هم در انگلیس نمی‌توانیم باز کنیم. قرار بود با برجام گشایش اقتصادی ایجاد و مبادلات بانکی از سر گرفته شود. گذشته از استقبال آمریکایی‌ها برای پیوستن ایران به FATF، چه تضمینی هست که با تصویب سی اف تی مبادلات بانکی انجام شود؟ به ویژه وقتی دلیل عدم برقراری داد و ستد بانکی با خارج تحریم‌های ثانویه آمریکاست نه FATF.