kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۷۱۲۰
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۱
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام به بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز:

با نماز می‌توانیم جان را پالایش و از گناه دوری کنیم

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در پیامی به بیست و هشتمین اجلاس سراسری نماز با‌ اشاره به اینکه نماز از جمله‌ بزرگ‌ترین و جذاب‌ترین نعمت‌های شگفتی‌ساز است که انسان را در برابر این پدیده‌ الهی خیره و مبهوت می‌کند، خاطرنشان کردند: خداوند این نعمت را به ما هدیه فرمود که با آن خود را پالایش کنیم و ارتباطات بشری را برخوردار از معنویت کرده و امن و سلامت روانی و رهایی از چالش‌های ستیزگرانه و بهجت و نشاط را نصیب جامعه‌ سازیم.

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این اجلاس که صبح پنجشنبه در شهر گرگان برگزار شد و آیت‌الله ‌نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان، آن را قرائت کرد به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
و صلّی الله علی محمّد و‌آله الطیبین
در میان نعمت‌های بزرگ الهی که هیچ کس قادر بر شمارش آنها نیست، برخی برجستگی‌های نمایانی دارند که اهل تأمل را به شگفتی می‌رساند، و از جمله‌ جذاب‌ترین این نعمِ شگفتی‌ساز، نماز است. ترکیب اذکار نماز، ترکیب حرکات نماز، ترتیب اوقات نمازهای واجب و مستحب، تأکید بر تمرکز و حضور قلب در آن، تأکید بر مسجدی کردن آن، تأکید بر جمعی کردن آن، الزام پاکیزگی در آن، هم در تن و پوشش با دور کردن نجاست، و هم در دل و روح با غسل و وضو، الزام به روی آوردن آن از هر نقطه‌ جهان به یک کانون مرکزی- کعبه‌ شریف- و بسی نکات و نقاط ظریف و دقیق و پرمضمون در این فریضه ممتاز و یکتا، آدمی را در برابر این پدیده‌ الهی خیره و مبهوت می‌کند. خداوند این نعمت بزرگ را به ما هدیه فرموده است. با آن می‌توانیم جان خود را پالایش کنیم، می‌توانیم خود را از گناهان دور کنیم، می‌توانیم ارتباطات بشری را در جامعه‌ خود، برخوردار از معنویت کنیم و بدین‌وسیله، امن و سلامت روانی و رهایی از چالش‌های ستیزگرانه، و بهجت و نشاط را نصیب آن سازیم. این هدیه به صورت فریضه و تکلیف درآمده است تا دست‌کم، جامعه از حداقل‌های آن محروم نماند، هدیه‌ای با این وزن عظیم و متقابلاً با کمترین هزینه‌ مالی و وقت حقیقتاً درخور سپاس پایان‌ناپذیر ما است.
حضار محترم! ما هم در ادای این شکر واجب، قاصر یا مقصریم. کارهای زیادی باید بشود که امیدوارم عالم مجاهد جناب حجت‌‌الاسلام قرائتی ما همه را به آن متذکر گرداند.
والسلام علیکم و رحمهًْ‌الله
سیّد علی خامنه‌ای
۲۰ آذر ماه ۱۳۹۸
رئیس‌قوه قضائیه هم در این اجلاس گفت: اقامه نماز تنها راه برون‌رفت جامعه از آسیب‌های اجتماعی و مصون سازی جوانان و نوجوانان از عواقب ناشی از آن است.
حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی ، افزود: طبیعت و سرشت انسان نیازمند برقراری ارتباط با خدا است که این رابطه در پرتو نماز به عنوان رمز حیات طیبه و صراط مستقیم شکل می‌گیرد.
وی بیان کرد: اگر چه اقامه نماز از خانه آغاز می‌شود اما همه بخش‌های جامعه اسلامی مانند مدرسه، دانشگاه، ادارات و هر کوی و برزن باید جلوه‌گاه این ارتباط الهی و معنوی باشد.
رئیس‌قوه قضائیه افزود: مساجد خانه‌های خدا در زمین و مرکز ارتباط با خالق است که اگر ارتباط انسان با خدا حتی برای یک لحظه قطع شد زمینه سقوط و از بین رفتن انسان و همه وجودش فراهم خواهد شد.
حجت‌الاسلام رئیسی ادامه داد: علاوه‌بر آن، تداوم اقامه نماز می‌تواند منجر به برقراری عدالت در جامعه شده و انسان‌های عادل را به طرف عدالت رهنمون کند.
وی گفت: اگر در جامعه مشکلاتی مانند آسیب‌های اجتماعی، کمبودهای اقتصادی و سیاسی و فرهنگی داریم باید بدانیم که از خدا غافل شده‌ایم که توجه بیشتر به نماز این مشکلات را تا حد زیادی برطرف خواهد کرد.
رئیس‌قوه قضائیه افزود: حقیقت نماز می‌تواند جامعه را از تهدیدات مصون کرده و فرد، جامعه، اقتصاد، سیاست، قضا و حکمرانی را در مسیر راستی و عدالت قرار دهد.
رئیس‌ستاد اقامه کشور هم در این اجلاس گفت که اگر روحانیان در مدارس حضور بیشتری داشته باشند مشکلات مدرسه‌ها برای برپایی نماز جماعت حل خواهد شد.
حجت‌الاسلام محسن قرائتی ، اظهار داشت: حضور روحانیان شاغل در نیروهای مسلح و ادارات برای اقامه نماز در مدارس از جمله این راهکارها است.
وی همچنین با گلایه از نبود اعتبار مشخص برای نماز در کشور بیان کرد: برای همه بخش‌ها بودجه خاص در نظر گرفته می‌شود اما نماز هیچ اعتبار مشخصی ندارد که دولت باید توجه خود را به بخش نماز بیش از گذشته معطوف
کند.
حجت‌الاسلام قرائتی درخصوص اجرای طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش هم گفت: اجرایی شدن این طرح به افرادی توانمند نیاز دارد و فقط داشتن طرح برای اجرا کافی نیست.
قرائتی همچنین به اهمیت برپایی اجلاسیه سراسری نماز در کشور‌اشاره کرد و گفت: این اجلاسیه‌ها فرصتی است که دستگاه‌های فرهنگی به فکر بیفتند تا فرهنگ اقامه نماز در جامعه گسترش بیشتری پیدا کند.
اجلاسیه سراسری نماز هر سال در یک استان با موضوع و محوریتی خاص برگزار می‌شود.
برای اجلاسیه این دوره در گلستان، در بیش از یکصد شهر و ۷۶۰ منطقه آموزش و پرورش پیش اجلاسیه برگزار شده و بیش از ۱۵ هزار اثر با موضوعات مختلف نماز در قاب‌های مختلف هنری به دبیرخانه اجلاس ارسال
شد.