kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۹۰۵
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۲
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز:

الگوی کشت مناسب به کشاورزان داده نشده است

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز با انتقاد از کوتاهی وزارت جهاد کشاورزی در تدوین الگوی کشت مناسب، گفت:هیچ‌گاه برنامه کشت مدونی به کشاورزان ارائه نشده است.




مسعود اسدی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر در واکنش به اظهارات مسئولان وزارت جهادکشاورزی که گفته بودند الگوی کشت هرسال در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد اما رعایت نمی‌شود، گفت: در تمام چند دهه گذشته و سال‌های بعد از انقلاب و حتی قبل از آن، هیچ برنامه کشت مدون و سیاستگذاری شده‌ای در اختیار کشاورزان قرار نگرفته است. وی اضافه کرد: البته گاهی به دلیل نیاز کشور به برخی محصولات از جمله ذرت و دانه‌های روغنی و گندم و...حمایت‌هایی انجام شده که اکنون این حمایت‌ها نیز کمرنگ شده است اما اگر در حوزه الگوی کشت بخواهیم به وزارت جهاد کشاورزی از ۲۰ نمره بدهیم به زحمت نمره آنها صفر تا پنج خواهد بود. عضو شورای مرکزی خانه کشاورز تصریح کرد: نمونه‌ای از این عدم برنامه‌ریزی مربوط به محصول گوجه فرنگی است؛ در حال حاضر وضعیت تولید آن را مشاهده می‌کنیم. این محصول تا حدود دو ماه قبل روی دست کشاورزان مانده بود و آن را کنار جاده رها می‌کردند اما الان نرخ آن به کیلویی حدود ۱۷ هزارتومان رسیده و این درحالی است که قیمت موز وارداتی از کشورهای آفریقایی ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان است.  
اسدی با اشاره به اینکه این موضوع موجب وارد آمدن خسارت به کشاورزان و مصرف کنندگان می‌شود، گفت: آیا تدوین یک برنامه کشت برای کشور آن‌قدر دشوار است که مسئولان در اجرای آن ناتوان هستند؟
گفتنی است، مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای به عباس کشاورز، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی و معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ‌عراق واردات ۱۷ محصول زراعی و باغی شامل ‌گوجه‌فرنگی، خیار، سیب‌زمینی، بادمجان، هویج، کنار، کاهو، ذرت، خرما، هندوانه، خربزه، سیر، پیاز، کدو، گل کلم، انار و کلم را به دلیل خودکفایی ممنوع کرده است.  
در متن این نامه آمده است: با عنایت به نامه شماره 30766/240/98 مورخ۰۴/۰۹/۱۳۹۸ دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران (نامه پیوست) درخصوص اخبار تجاری واصله از دفتر رایزن محترم ج. ا. ایران در بغداد- عراق در نیمه دوم آبان ماه به استحضار می‌رساند با توجه به بند ۴ جدول مرتبط و اعلام وزارت کشاورزی کشور عراق این کشور در تولید ۱۷ محصول زراعی و باغی (شامل: گوجه فرنگی، خیار، سیب زمینی، بادمجان، هویج، کنار، کاهو، ذرت، خرما، هندوانه، خربزه، سیر، پیاز، کدو، گل کلم، انار و کلم) به خودکفایی رسیده است و برای حمایت از تولید داخل واردات این محصولات را به داخل کشور ممنوع کرده است. لذا خواهشمند است دستور فرمائید جهت جلوگیری از خسارات احتمالی به کشاورزان در برنامه‌ریزی الگوی کشت و تولید بازنگری لازم صورت پذیرد.