اخبار ویژه
جمعآوری امضاهای زورکی برای فرار از استیضاح
مافیای افراطیون در وزارت علوم با ارعاب برخی اساتید آنان را مجبور به امضای طومارهای حمایت از مواضع غیرقانونی وزیر علوم میکند.
این رفتار البته مسبوق سابقه است چنان که برخی پدرخواندههای افراطیون در مجلس ششم، با روش تهدید و ارعاب یا تطمیع مجبور میکردند خلاف باور و میلشان برخی نامههای تهیه شده در مرکزیت مافیا را امضا کنند و بدین ترتیب چنین القا شود که مافیای یاد شده در انزوا و اقلیت نیست.
تحرک اخیر به واسطه مطرح شدن استیضاح فرجیدانا در مجلس صورت میگیرد. نمایندگان مجلس سال گذشته با وجود برخی هشدارها درباره اینکه فرجیدانا آلت دست افراطیون و جریان فتنه است، به وی حسنظن نشان دادند اما وی برخلاف وعدهها و تعهدات خود عمل کرد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر اساتید دانشگاهها نسبت به تکرار فراری دادن مغزها، تبدیل دانشگاه به باشگاه احزاب و توقف رشد علمی کشور در سایه برخی سیاستبازیها که در گذشته تجربه شده بود، هشدار دادند.
نامزد خودمان رای نداشت کنارش گذاشتیم
عضو فراکسیون افراطیون در مجلس ششم میگوید روحانی نامزد اصلاحطلبان و عضو تشکیلاتی آنها نیست.
علی تاجرنیا در مصاحبه با ایلنا درباره حمایت از نامزدی هاشمی و خاتمی در انتخابات 92 و نامزد نکردن چهرههای جدید میگوید: واقعیتی در انتخابات ما وجود دارد و آن، این است که علیرغم تاکید قانون اساسی بر احزاب، در جامعه ما محوریت اشخاص بیشتر از احزاب و گروههاست. من بالشخصه معتقدم که این شخصیتها باید از اعتبار خودشان استفاده بکنند و نقش احزاب و گروههای سیاسی را تقویت کنند اما تا رسیدن به این مسئله، باید واقعیت مهم بودن چهرهها را پذیرفت. بحث دیگر، وفاق کردن به چهرههاست. ما تجربه تلخی از گذشته در انتخابات 84 داشتیم.
وی میافزاید: این تجربه موجب شد تا به سراغ کسانی نرویم که وفاق کامل در آنها در میان اصلاحطلبان وجود ندارد. هرچند در آن روزها، بحث کاندیداهای اصلاحطلب، محدود به آقایان خاتمی و هاشمی نمیشد و قرار بود از میان سه چهرهای که آقایان مهرعلیزاده، جهانگیری و عارف اعلام آمادگی برای حضور در انتخابات کرده بودند و بعدا نیز آقای محمد شریعتمداری به آن سه نفر پیوستند، یک نفر بر اساس مکانیزمی انتخاب شود که برای این منظور، هیئتی هم با حضور نمایندگانی از کاندیداها و شورای مشورتی شکل گرفته بود. تا این مرحله آقای روحانی مطرح نبود. به هرحال اگر کاندیدای اصلاحطلبی در انتخابات حضور پیدا میکرد و پیروز نمیشد، ضربه مهلکی به کشور وارد میشد و برای همین تصمیم گرفته شد اگر قرار است اصلاحطلبی در انتخابات حضور داشته باشد، فردی باشد که حضورش منجر به پیروزی صد درصدی میشد.
تاجرنیا درباره انصراف عارف و گلایههای وی گفت: انتظار بود که وقتی عارف آن کار بزرگ را کرد، بایستی در اعلامیه انصرافش از ادامه انتخابات، به شکل شفاف از آقای روحانی اعلام میکرد و به نظرم عدم انجام این کار، یک خطای بزرگ تاکتیکی سیاسی بود. به هرحال ایشان باید میتوانست از آن اقدام بزرگ، بهرهبرداری کند. متاسفانه فرهنگی در کشور ما وجود دارد که فکر میکنیم برخی از عبارات را نمیتوان استفاده کرد و آنها را خیلی بد میدانیم.
وی با بیان اینکه پیروزی روحانی مرهون تلاش اصلاحطلبان بود و اصلاحطلبان بایستی در هنگام تشکیل دولت برخورد فعالی را انجام میدادند، گفت: اصلاحطلبان همان طور که از دولت حمایت میکنند، نقدهایشان را هم بیان میکنند. به هرحال رئیسجمهور، آقای روحانی است و آقای روحانی یک چهره اصلاحطلب تشکیلاتی نیست و دارای سابقه، رویکرد و مشی خاص خود است و ما هم، آقای روحانی را با همین نگاه و تفکرات قبول کردیم و اینک از وی حمایت میکنیم اما جهتگیریهای دولت، جهتگیریهای صحیحی است. ولی متاسفانه شاهد یک خودسانسوری در دولت هستیم. به طور مثال یک فشاری آوردهاند که هر کسی که دولت اصلاحات بوده و فعال اصلاحطلب محسوب میشود، یک فرد افراطی است و نباید از آنها استفاده بشود و به همین دلیل، دولت خود را از یک بخش کارشناسی قابل توجهی محروم کرده است. این روزها برخی میگویند افراطیگری از مجلس ششم شروع شد. من به هیچ وجه قبول ندارم البته به معنای نقد نداشتن به مجلس ششم نیست اما مجلس ششم، به هیچ وجه مجلس افراطیای نبود و در راستای حقوق مردم گام برمیداشت و حال اگر در بخشی از بدنه حاکمیت ظرفیت لازم برای بحثهای آنها نداشته، نباید تمام مشکلات را بر سر مجلس ششم آوار کرد.
این اظهارات در حالی است که چندی پیش عبدالله نوری تصریح کرد در انتخابات مجلس آینده نباید با آمدن افراد غیرمعتدل، خاطره مجلس ششم و حساسیتهای نظام را زنده کرد.
عضو بنیاد خاتمی: کاری که با هاشمی در سال 78 کردیم اجتنابناپذیر بود(!)
عضو بنیاد باران خاتمی میگوید رفتاری که اصلاحطلبان در سال 78 با هاشمی کردند اجتنابناپذیر بود و مشاورین هاشمی باید این فضا را درک میکردند.
هاشمی رفسنجانی در سال 76 با تغییر ریل، به حمایت پنهان از نامزدی خاتمی در مقابل ناطق نوری پرداخت اما دو سال بعد هنگامی که آماده نامزدی برای انتخابات مجلس شد، با هجمه وسیع روزنامهها و چهرههای اصلاحطلب حزب مشارکت و سازمان مجاهدین (انقلاب) مواجه شد که او را عالیجناب سرخپوش قتلهای زنجیرهای توصیف میکردند. فشار همین طیف باعث شد هاشمی که به عنوان نفر سیام از تهران وارد مجلس شده بود، اعلام انصراف کند. اصلاح طلبان همچنین هاشمی را آن هنگام «آغاسی» میخواندند!
عبداله ناصری عضو بنیاد باران و سازمان منحله مجاهدین (انقلاب) در مصاحبه با روزنامه آرمان با این پرسش مواجه شد که در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 اصلاحطلبان با انتقاد از آقای ناطق نوری به قدرت رسیدند و در انتخابات مجلس سال 78 نیز از آقای هاشمی انتقاد کردند. اما در سال 92 این دو شخصیت در راس جریانی بودند که اصلاحطلبان هم آنان را حمایت کردند. چه اتفاقی در این چهارده سال رخ داد؟ اصلاحطلبان تغییر کردند یا این دو شخصیت؟
وی در پاسخ گفت: آقای ناطق نوری سال 76 با آقای ناطق نوری در سال 92 تفاوت زیادی دارد. سال 76 فضا خیلی دو قطبی بود و آقای ناطق یکی از نمادهای جریان حاکم اصولگرایان یا راست آن روز بود. نیروهای چپ آن روز یا اصلاحطلبان همانطور که بارها در این مورد صحبت شده است به امید پیروزی در این انتخابات شرکت نکردند و جمعبندی این بود که با رای 6-5 میلیونی که در این انتخابات به دست میآورند یک سرمایه اجتماعی مناسبی به دست آورند اما گفتمان آقای خاتمی موجی ایجاد کرد که بر خلاف پیشبینی اولیه رای بالایی آورد.
ناصری ادامه میدهد: آقای ناطق نوری بعد از آن اتفاق که برای ایشان هم غیرقابل پیشبینی بود، تصمیم گرفت در برخی نظرات و آرای سیاسی خود تجدیدنظر کند که انصافا هم در این زمینه خوب عمل کرد.
عضو بنیاد باران در ادامه درباره رفتار اصلاحطلبان با هاشمی در سال 78 گفت: در این سال درست است که نگاه به آقای هاشمی نگاه درستی نبود اما اجتنابناپذیر بود. چون جامعه پیروز دوم خرداد، آقای هاشمی را رئیس دولتی میدانست که در حوزه توسعه اجتماعی و سیاسی انقباضی عمل کرده بود.
وی گفت: شاید این توقع از مشاوران آقای هاشمی هم وجود داشت که بعد از اتفاقی که در دوم خرداد 76 رخ داده بود این فضا را درک کنند چون در آن فضا طبیعی بود که اقبال به آقای هاشمی کم باشد این مسئله را در انتخابات سال 84 هم دیدیم.
رانت 650 میلیون یورویی محرز است
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از تایید قطعی وجود رانت 650 میلیون یورویی واردات نهادههای دامی خبر داد.
افضلیفرد گفت: پس از چند جلسه بحث و بررسی و دعوت از مسئولان بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین با استناد به گزارش مکتوب و موفق دیوان محاسبات، اصل ارائه رانت به یکی از شرکتها برای واردات نهادههای دامی به تایید نهایی و قطعی رسید.
وی اضافه کرد: بررسیها و استنادات متقن نشان میدهد مصوبه اختصاص اعتبار برای یکی از شرکتها به منظور واردات نهادههای دامی برخلاف قانون و بدون رقابت صورت گرفته و رانت محرز است حتی اگر شرکتی که کار واردات نهادههای دامی را انجام میدهد بگوید پولی دریافت نکرده است، در اصل رانت خدشهای وارد نیست.
افضلیفرد در مصاحبه با واحد مرکزی خبر گفت: در این باره مصوبهای با اعتبار 650 میلیون یورو به شرکت مبدا در خارج اختصاص داده شده و هماکنون نیز این رانت درحال اجراست و اگر شرکت مورد نظر مدعی شود که پولی دریافت نکرده، فرار به جلوست و حرف غلطی است چرا که با این اعتبار اختصاص یافته نهاده وارد کشور میشود.
افضلیفرد خاطرنشان کرد: از آنجا که رئیس مجلس در این باره از کمیسیون خواستار پیگیری و حصول نتیجه است، کمیسیون نیز با توجه به آنکه به نتیجه نهایی رسیده است گزارش را هفته آینده تقدیم رئیس مجلس خواهد کرد و پس از آن پرونده را به قوه قضائیه ارجاع خواهد داد.
یادآور میشود برخی رسانهها و مراکز اجرایی با فرض اینکه ماجرای 650 میلیون یورو مشمول مرور زمان شده، اخیرا مدعی شدند اصلا چنین رانتی وجود ندارد. این در حالی است که چند ماه پیش به هنگام علنی شدن ماجرا از سوی دکتر احمد توکلی و انتشار سند مربوطه، معاون اول رئیسجمهور ضمن نامهای با تلویحی رانت یاد شده از دستگاهها و بانک مرکزی خواست فرصتهای مشابه را برای دیگران فراهم کنند.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس پیش از این گفته بود «با نظر کمیسیون پرونده 650 میلیون یورویی به قوه قضائیه ارجاع نشده است زیرا هم بانک مرکزی و هم شرکت مربوطه این تخلف را پذیرفتهاند.»
در همین حال عضو کمیته بررسی رانت 650میلیون یورویی در کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بررسی این پرونده با حضور مسئولان بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وجود این رانت محرز شد و گزارش کمیسیون اقتصاد برای رئیس مجلس شورای اسلامی جهت ارسال به قوه قضائیه و قرائت در صحن علنی ارسال میشود.
سیدحسین میرمحمدی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: رانت 650میلیون یورویی وزارت صنعت به واردکنندهای خاص را با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی، احمد توکلی نماینده مردم تهران و تعدادی از اعضای کمیسیون اقتصاد در کمیته ویژه بررسی این موضوع بررسی کردیم و گزارش نهایی نیز جمعبندی شد. کمیته وجود این رانت را محرز دانست و گزارش نهایی را برای آقای لاریجانی جهت قرائت در صحن علنی و ارائه به قوه قضائیه ارسال میکند.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به دفاعیات بانک مرکزی و وزارت صنعت در این زمینه گفت: مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام میکردند که به موارد مشابه هم این امتیازات به شرکتهای دیگر داده شده است اما مستندات دقیق و قوی حاکی از آن بود که این امتیازات تنها به شرکتی خاص داده شده است.
چراغ سبز برای پذیرش شرایط غرب در دقیقه 90؟!
رادیو فرانسه، در گزارشی با عنوان «چراغ سبز ایران برای پذیرش شرایط غرب در دقیقه90» به بررسی مذاکرات هستهای وین پرداخت.
این رادیو گفت: در حالی که فقط 18 روز به پایان مهلت توافقنامه موقت ژنو باقی مانده، ششمین دور مذاکرات هستهای ایران با گروه 5+1 به منظور نگارش توافقنامه نهایی از امروز در وین آغاز میشود. مذاکرهکننده ارشد ایران اعلام کرده که ممکن است این کشور «به خاطر اعتمادسازی» محدودیتهایی را قبول کند.
این گزارش میافزاید: در حالی که پیشتر گفته شده بود که این مذاکرات دو هفته به طول خواهد کشید، اما عراقچی اعلام کرده که «این بار سقفی برای مدت مذاکرات تعیین نشده» است. عراقچی گفته که اگر به خاطر اعتمادسازی محدودیتهایی را قبول کنیم برای یک دوره زمانی مشخص و موقتی خواهد بود.
اعلام آمادگی برای پذیرش محدودیتهای جدید در حالی است که تکلیف لغو تحریمها همچنان در ابهام است و در خوشبینانهترین شرایط قرار است، 5 تا 10 سال طول بکشد. به عبارت دیگر نسبت تعهدات ما و غرب، نسبت نقد و نسیه است.
مافیای افراطیون در وزارت علوم با ارعاب برخی اساتید آنان را مجبور به امضای طومارهای حمایت از مواضع غیرقانونی وزیر علوم میکند.
این رفتار البته مسبوق سابقه است چنان که برخی پدرخواندههای افراطیون در مجلس ششم، با روش تهدید و ارعاب یا تطمیع مجبور میکردند خلاف باور و میلشان برخی نامههای تهیه شده در مرکزیت مافیا را امضا کنند و بدین ترتیب چنین القا شود که مافیای یاد شده در انزوا و اقلیت نیست.
تحرک اخیر به واسطه مطرح شدن استیضاح فرجیدانا در مجلس صورت میگیرد. نمایندگان مجلس سال گذشته با وجود برخی هشدارها درباره اینکه فرجیدانا آلت دست افراطیون و جریان فتنه است، به وی حسنظن نشان دادند اما وی برخلاف وعدهها و تعهدات خود عمل کرد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر اساتید دانشگاهها نسبت به تکرار فراری دادن مغزها، تبدیل دانشگاه به باشگاه احزاب و توقف رشد علمی کشور در سایه برخی سیاستبازیها که در گذشته تجربه شده بود، هشدار دادند.
نامزد خودمان رای نداشت کنارش گذاشتیم
عضو فراکسیون افراطیون در مجلس ششم میگوید روحانی نامزد اصلاحطلبان و عضو تشکیلاتی آنها نیست.
علی تاجرنیا در مصاحبه با ایلنا درباره حمایت از نامزدی هاشمی و خاتمی در انتخابات 92 و نامزد نکردن چهرههای جدید میگوید: واقعیتی در انتخابات ما وجود دارد و آن، این است که علیرغم تاکید قانون اساسی بر احزاب، در جامعه ما محوریت اشخاص بیشتر از احزاب و گروههاست. من بالشخصه معتقدم که این شخصیتها باید از اعتبار خودشان استفاده بکنند و نقش احزاب و گروههای سیاسی را تقویت کنند اما تا رسیدن به این مسئله، باید واقعیت مهم بودن چهرهها را پذیرفت. بحث دیگر، وفاق کردن به چهرههاست. ما تجربه تلخی از گذشته در انتخابات 84 داشتیم.
وی میافزاید: این تجربه موجب شد تا به سراغ کسانی نرویم که وفاق کامل در آنها در میان اصلاحطلبان وجود ندارد. هرچند در آن روزها، بحث کاندیداهای اصلاحطلب، محدود به آقایان خاتمی و هاشمی نمیشد و قرار بود از میان سه چهرهای که آقایان مهرعلیزاده، جهانگیری و عارف اعلام آمادگی برای حضور در انتخابات کرده بودند و بعدا نیز آقای محمد شریعتمداری به آن سه نفر پیوستند، یک نفر بر اساس مکانیزمی انتخاب شود که برای این منظور، هیئتی هم با حضور نمایندگانی از کاندیداها و شورای مشورتی شکل گرفته بود. تا این مرحله آقای روحانی مطرح نبود. به هرحال اگر کاندیدای اصلاحطلبی در انتخابات حضور پیدا میکرد و پیروز نمیشد، ضربه مهلکی به کشور وارد میشد و برای همین تصمیم گرفته شد اگر قرار است اصلاحطلبی در انتخابات حضور داشته باشد، فردی باشد که حضورش منجر به پیروزی صد درصدی میشد.
تاجرنیا درباره انصراف عارف و گلایههای وی گفت: انتظار بود که وقتی عارف آن کار بزرگ را کرد، بایستی در اعلامیه انصرافش از ادامه انتخابات، به شکل شفاف از آقای روحانی اعلام میکرد و به نظرم عدم انجام این کار، یک خطای بزرگ تاکتیکی سیاسی بود. به هرحال ایشان باید میتوانست از آن اقدام بزرگ، بهرهبرداری کند. متاسفانه فرهنگی در کشور ما وجود دارد که فکر میکنیم برخی از عبارات را نمیتوان استفاده کرد و آنها را خیلی بد میدانیم.
وی با بیان اینکه پیروزی روحانی مرهون تلاش اصلاحطلبان بود و اصلاحطلبان بایستی در هنگام تشکیل دولت برخورد فعالی را انجام میدادند، گفت: اصلاحطلبان همان طور که از دولت حمایت میکنند، نقدهایشان را هم بیان میکنند. به هرحال رئیسجمهور، آقای روحانی است و آقای روحانی یک چهره اصلاحطلب تشکیلاتی نیست و دارای سابقه، رویکرد و مشی خاص خود است و ما هم، آقای روحانی را با همین نگاه و تفکرات قبول کردیم و اینک از وی حمایت میکنیم اما جهتگیریهای دولت، جهتگیریهای صحیحی است. ولی متاسفانه شاهد یک خودسانسوری در دولت هستیم. به طور مثال یک فشاری آوردهاند که هر کسی که دولت اصلاحات بوده و فعال اصلاحطلب محسوب میشود، یک فرد افراطی است و نباید از آنها استفاده بشود و به همین دلیل، دولت خود را از یک بخش کارشناسی قابل توجهی محروم کرده است. این روزها برخی میگویند افراطیگری از مجلس ششم شروع شد. من به هیچ وجه قبول ندارم البته به معنای نقد نداشتن به مجلس ششم نیست اما مجلس ششم، به هیچ وجه مجلس افراطیای نبود و در راستای حقوق مردم گام برمیداشت و حال اگر در بخشی از بدنه حاکمیت ظرفیت لازم برای بحثهای آنها نداشته، نباید تمام مشکلات را بر سر مجلس ششم آوار کرد.
این اظهارات در حالی است که چندی پیش عبدالله نوری تصریح کرد در انتخابات مجلس آینده نباید با آمدن افراد غیرمعتدل، خاطره مجلس ششم و حساسیتهای نظام را زنده کرد.
عضو بنیاد خاتمی: کاری که با هاشمی در سال 78 کردیم اجتنابناپذیر بود(!)
عضو بنیاد باران خاتمی میگوید رفتاری که اصلاحطلبان در سال 78 با هاشمی کردند اجتنابناپذیر بود و مشاورین هاشمی باید این فضا را درک میکردند.
هاشمی رفسنجانی در سال 76 با تغییر ریل، به حمایت پنهان از نامزدی خاتمی در مقابل ناطق نوری پرداخت اما دو سال بعد هنگامی که آماده نامزدی برای انتخابات مجلس شد، با هجمه وسیع روزنامهها و چهرههای اصلاحطلب حزب مشارکت و سازمان مجاهدین (انقلاب) مواجه شد که او را عالیجناب سرخپوش قتلهای زنجیرهای توصیف میکردند. فشار همین طیف باعث شد هاشمی که به عنوان نفر سیام از تهران وارد مجلس شده بود، اعلام انصراف کند. اصلاح طلبان همچنین هاشمی را آن هنگام «آغاسی» میخواندند!
عبداله ناصری عضو بنیاد باران و سازمان منحله مجاهدین (انقلاب) در مصاحبه با روزنامه آرمان با این پرسش مواجه شد که در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 اصلاحطلبان با انتقاد از آقای ناطق نوری به قدرت رسیدند و در انتخابات مجلس سال 78 نیز از آقای هاشمی انتقاد کردند. اما در سال 92 این دو شخصیت در راس جریانی بودند که اصلاحطلبان هم آنان را حمایت کردند. چه اتفاقی در این چهارده سال رخ داد؟ اصلاحطلبان تغییر کردند یا این دو شخصیت؟
وی در پاسخ گفت: آقای ناطق نوری سال 76 با آقای ناطق نوری در سال 92 تفاوت زیادی دارد. سال 76 فضا خیلی دو قطبی بود و آقای ناطق یکی از نمادهای جریان حاکم اصولگرایان یا راست آن روز بود. نیروهای چپ آن روز یا اصلاحطلبان همانطور که بارها در این مورد صحبت شده است به امید پیروزی در این انتخابات شرکت نکردند و جمعبندی این بود که با رای 6-5 میلیونی که در این انتخابات به دست میآورند یک سرمایه اجتماعی مناسبی به دست آورند اما گفتمان آقای خاتمی موجی ایجاد کرد که بر خلاف پیشبینی اولیه رای بالایی آورد.
ناصری ادامه میدهد: آقای ناطق نوری بعد از آن اتفاق که برای ایشان هم غیرقابل پیشبینی بود، تصمیم گرفت در برخی نظرات و آرای سیاسی خود تجدیدنظر کند که انصافا هم در این زمینه خوب عمل کرد.
عضو بنیاد باران در ادامه درباره رفتار اصلاحطلبان با هاشمی در سال 78 گفت: در این سال درست است که نگاه به آقای هاشمی نگاه درستی نبود اما اجتنابناپذیر بود. چون جامعه پیروز دوم خرداد، آقای هاشمی را رئیس دولتی میدانست که در حوزه توسعه اجتماعی و سیاسی انقباضی عمل کرده بود.
وی گفت: شاید این توقع از مشاوران آقای هاشمی هم وجود داشت که بعد از اتفاقی که در دوم خرداد 76 رخ داده بود این فضا را درک کنند چون در آن فضا طبیعی بود که اقبال به آقای هاشمی کم باشد این مسئله را در انتخابات سال 84 هم دیدیم.
رانت 650 میلیون یورویی محرز است
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از تایید قطعی وجود رانت 650 میلیون یورویی واردات نهادههای دامی خبر داد.
افضلیفرد گفت: پس از چند جلسه بحث و بررسی و دعوت از مسئولان بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین با استناد به گزارش مکتوب و موفق دیوان محاسبات، اصل ارائه رانت به یکی از شرکتها برای واردات نهادههای دامی به تایید نهایی و قطعی رسید.
وی اضافه کرد: بررسیها و استنادات متقن نشان میدهد مصوبه اختصاص اعتبار برای یکی از شرکتها به منظور واردات نهادههای دامی برخلاف قانون و بدون رقابت صورت گرفته و رانت محرز است حتی اگر شرکتی که کار واردات نهادههای دامی را انجام میدهد بگوید پولی دریافت نکرده است، در اصل رانت خدشهای وارد نیست.
افضلیفرد در مصاحبه با واحد مرکزی خبر گفت: در این باره مصوبهای با اعتبار 650 میلیون یورو به شرکت مبدا در خارج اختصاص داده شده و هماکنون نیز این رانت درحال اجراست و اگر شرکت مورد نظر مدعی شود که پولی دریافت نکرده، فرار به جلوست و حرف غلطی است چرا که با این اعتبار اختصاص یافته نهاده وارد کشور میشود.
افضلیفرد خاطرنشان کرد: از آنجا که رئیس مجلس در این باره از کمیسیون خواستار پیگیری و حصول نتیجه است، کمیسیون نیز با توجه به آنکه به نتیجه نهایی رسیده است گزارش را هفته آینده تقدیم رئیس مجلس خواهد کرد و پس از آن پرونده را به قوه قضائیه ارجاع خواهد داد.
یادآور میشود برخی رسانهها و مراکز اجرایی با فرض اینکه ماجرای 650 میلیون یورو مشمول مرور زمان شده، اخیرا مدعی شدند اصلا چنین رانتی وجود ندارد. این در حالی است که چند ماه پیش به هنگام علنی شدن ماجرا از سوی دکتر احمد توکلی و انتشار سند مربوطه، معاون اول رئیسجمهور ضمن نامهای با تلویحی رانت یاد شده از دستگاهها و بانک مرکزی خواست فرصتهای مشابه را برای دیگران فراهم کنند.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس پیش از این گفته بود «با نظر کمیسیون پرونده 650 میلیون یورویی به قوه قضائیه ارجاع نشده است زیرا هم بانک مرکزی و هم شرکت مربوطه این تخلف را پذیرفتهاند.»
در همین حال عضو کمیته بررسی رانت 650میلیون یورویی در کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بررسی این پرونده با حضور مسئولان بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وجود این رانت محرز شد و گزارش کمیسیون اقتصاد برای رئیس مجلس شورای اسلامی جهت ارسال به قوه قضائیه و قرائت در صحن علنی ارسال میشود.
سیدحسین میرمحمدی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: رانت 650میلیون یورویی وزارت صنعت به واردکنندهای خاص را با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی، احمد توکلی نماینده مردم تهران و تعدادی از اعضای کمیسیون اقتصاد در کمیته ویژه بررسی این موضوع بررسی کردیم و گزارش نهایی نیز جمعبندی شد. کمیته وجود این رانت را محرز دانست و گزارش نهایی را برای آقای لاریجانی جهت قرائت در صحن علنی و ارائه به قوه قضائیه ارسال میکند.
عضو کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به دفاعیات بانک مرکزی و وزارت صنعت در این زمینه گفت: مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام میکردند که به موارد مشابه هم این امتیازات به شرکتهای دیگر داده شده است اما مستندات دقیق و قوی حاکی از آن بود که این امتیازات تنها به شرکتی خاص داده شده است.
چراغ سبز برای پذیرش شرایط غرب در دقیقه 90؟!
رادیو فرانسه، در گزارشی با عنوان «چراغ سبز ایران برای پذیرش شرایط غرب در دقیقه90» به بررسی مذاکرات هستهای وین پرداخت.
این رادیو گفت: در حالی که فقط 18 روز به پایان مهلت توافقنامه موقت ژنو باقی مانده، ششمین دور مذاکرات هستهای ایران با گروه 5+1 به منظور نگارش توافقنامه نهایی از امروز در وین آغاز میشود. مذاکرهکننده ارشد ایران اعلام کرده که ممکن است این کشور «به خاطر اعتمادسازی» محدودیتهایی را قبول کند.
این گزارش میافزاید: در حالی که پیشتر گفته شده بود که این مذاکرات دو هفته به طول خواهد کشید، اما عراقچی اعلام کرده که «این بار سقفی برای مدت مذاکرات تعیین نشده» است. عراقچی گفته که اگر به خاطر اعتمادسازی محدودیتهایی را قبول کنیم برای یک دوره زمانی مشخص و موقتی خواهد بود.
اعلام آمادگی برای پذیرش محدودیتهای جدید در حالی است که تکلیف لغو تحریمها همچنان در ابهام است و در خوشبینانهترین شرایط قرار است، 5 تا 10 سال طول بکشد. به عبارت دیگر نسبت تعهدات ما و غرب، نسبت نقد و نسیه است.