kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۶۸۱۳
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۱
ظریف در ترکیه:

از اجرای تعهدات برجامی اروپا ناراضی هستیم

وزیر امور خارجه گفت: ما حتما از میزان تعهد اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن در اجرای برجام ناراضی هستیم.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه به منظور حضور در اجلاس وزرای خارجه روند استانبول - قلب آسیا- بامداد دوشنبه وارد فرودگاه استانبول شد.
ظریف در بدو ورود به استانبول اظهار داشت: ما حتما از میزان تعهد اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن در اجرای برجام ناراضی هستیم. این موضوع در جلسه‌ای به صورت واضح هم از سوی ایران و هم دو کشور غیراروپایی عضو برجام یعنی روسیه و چین با صراحت و با هماهنگی قابل توجهی مطرح شد.
وی ادامه داد: همچنین درباره ضرورت اجرای واقعی تعهدات برجامی توسط دیگران و این موضوع که جمهوری اسلامی این آمادگی را همواره داشته که در صورت اجرای تعهدات دیگران، اقدامات مبتنی بر ماده ۳۶ خود را متوقف کند، در آن جلسه مطرح شده است.
وزیر امور خارجه پیوستن ۶ کشور عضو اتحادیه اروپا به اینستکس را اقدامی مثبت خواند و گفت: آنچه لازم است که ما شاهد آن باشیم، عملیاتی شدن اینستکس است. احتمال اینکه مکانیزم اینستکس با امضای تفاهم‌نامه بین طرف ایرانی و طرف اروپایی به اجرا تبدیل شود، در آینده وجود دارد. ظریف همچنین درباره اجلاس قلب آسیا افزود: این کنفرانس که به «هماهنگی استانبول» نیز معروف است برای هماهنگی همکاری‌های منطقه‌ای با افغانستان به منظور ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان و همچنین توسعه همه‌جانبه شکل گرفته است.
دیدار با همتای ترکیه‌ای
وزیر امور خارجه بعدازظهر دوشنبه با مولود چاووش اوغلو همتای ترک خود در استانبول دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این دیدار درخصوص ابعاد مختلف روابط دو جانبه، مهم‌ترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله آخرین تحولات روند سیاسی در سوریه، شرایط عراق و افغانستان و سایر موضوعات مورد علاقه گفت‌وگو و تبادل نظر شد.
ظریف در سخنرانی خود در کنفرانس کشورهای قلب آسیا اظهار داشت: ما انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ و انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۹ افغانستان را به عنوان گام‌هایی اساسی در چارچوب قانون اساسی آن کشور تلقی می‌کنیم.
وی ادامه داد: ما از دوستان افغانستانی خود قویا می‌خواهیم اختلافات را کنار بگذارند و به حفظ وحدت این کشور و نیز اجرای ترتیبات مصرح در قانون اساسی افغانستان به عنوان امری قطعی و اجتناب ناپذیر توجه ویژه مبذول دارند
هیچ راه‌حل نظامی در افغانستان متصور نیست
وزیر امور خارجه گفت: هیچ راه‌حل نظامی در افغانستان متصور نیست. حضور نیروهای خارجی هیچ گاه ثبات را برای منطقه ما به ارمغان نیاورده بلکه سوابق نشان می‌دهد حتی منجر به ایجاد بستری برای جذب عناصر افراطی شده است. اعلام یک جدول زمانی برای خروج مسئولانه نیروهای خارجی از افغانستان می‌تواند زمینه لازم را برای دولت افغانستان به منظور برقراری فرایند صلح و آشتی در سطح ملی آماده کند.
ظریف افزود: در این رابطه، ما از فرایند صلح افغان-افغان تحت مالکیت و هدایت افغانستانی‌ها با مشارکت تمامی گروه‌ها و جناح‌های سیاسی از جمله طالبان با مرکزیت دولت کابل حمایت می‌کنیم. شفافیت و فراگیری کلید هرگونه موفقیت در این زمینه است. ما همچنین تمامی طرفین ذیربط را تشویق می‌کنیم تا در گفت‌وگوی ملی مستقل شرکت و اختلافات خود را از طریق تعامل و مذاکرات سازنده برطرف کنند.
به گزارش مهر، وی ادامه داد: همان‌گونه که هیچ کس از ایجاد و حمایت داعش و دیگر گروه‌های افراطی در سوریه و عراق منفعتی کسب نکرد، از گسترش آن در افغانستان و آسیای مرکزی هم سودی نصیب آنها نخواهد شد. این روند دهشتناک می‌بایست پیش از رسیدن به فاجعه بزرگ متوقف شود. ما قویا معتقدیم که نیاز به تشکیل یک جبهه متحد علیه داعش و سپس مبارزه قدرتمند با آن داریم.