دروگر برداشت نیشکر در شوشتر ساخته شد
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت
امام خمینی(ره) شوشتر گفت: دروگر برداشت نیشکر به همت متخصصان و کارشناسان این شرکت و در مدت زمان ۴۵ روز ساخته شد.
ناصر مجدی ، بیان کرد: در دو دهه گذشته در صنعت نیشکر به دلایل مختلف مثل کمبود نیروی کارگری، هزینه بالای به کارگیری و سرپرستی نیروی انسانی و همچنین راندمان پایین، توجه به برداشت ماشینی محصول در کشور مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: از سال ۱۳۷۸ با بهره برداری نخستین واحد کشت و صنعت در مجموعه شرکت توسعه نیشکر وصنایع جانبی در خوزستان، خرید دروگر نیشکر از شرکت AUSTOFT و مونتاژ در شرکت هپکو اراک در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت
امام خمینی(ره) شوشتر ادامه داد : در یک دهه اخیر به دلیل فشار تحریم و مشکل تامین قطعات از خارج از کشور و همچنین افزایش اعتماد به نفس صنعتگران استان و کشور، روند ساخت داخل قطعات این دستگاه با جدیت دنبال شد و نتایج درخشانی حاصل شد.
وی گفت: روند داخلیسازی با نظارت کارشناسان فنی در سال ۱۳۹۴ منجر به برگزاری نمایشگاه ساخت داخل قطعات در شرکت کشت و صنعت امام خمینی(ره) و مناقصه تعداد ۳۴۶ قلم کالای دروگر نیشکر برای تولید توسط سازندگان داخلی شد.
مدیر تجهیزات مکانیکی کشت و صنعت
امام خمینی(ره)نیز در این باره گفت: این نمایشگاه که با استقبال سازندگان داخلی از استانهای مختلف کشور همراه شد منجر به افزایش کیفیت قطعات در نتیجه شناسایی سازندگان برتر، افزایش تعداد قطعات داخلی شده و ورود سازندگان از استانهای مختلف کشور به مقوله ساخت قطعات این دستگاه شد.
منوچهر عبادیان ادامه داد: در این مرحله تقریبا تمامی قطعات بدنه، کابین، سیستم تغذیه، سیستم برش، سیستم بارگیری، انواع دندهها، فنها و کلاهکها داخلیسازی شد.
وی افزود: در ادامه لاستیکهای عقب دستگاه نیز توسط یک شرکت معتبر داخلی ساخته شد تا علاوه بر تکنولوژی بهتر و کارکرد بیشتر از خروج ارز از کشور جلوگیری شود چرا که قطعه لاستیک از قطعات پرمصرف و پرهزینه است.
مدیر تجهیزات مکانیکی کشت و صنعت
امام خمینی(ره) گفت: در نهایت در سال ۱۳۹۵ شاسی دستگاه نیز توسط شرکت هپکو ضمن ارتقا ساخته شد تا شرایط برای تولید داخل این دستگاه آماده شود.
وی افزود: بدین ترتیب در دی ماه و بهمن ماه ۱۳۹۷ تلاشگران عرصه صنعت در تجهیزات مکانیکی کشت و صنعت امام خمینی(ره) با عزم راسخ تصمیم گرفتند یک دستگاه دروگر نیشکر ایرانی با حداکثر استفاده از قطعات داخلی و ارتقا یافته نسبت به نمونه خارجی تولید کنند که این مهم در ۴۵ روز کاری و با ثبت رکوردهای چشمگیر و غرورآفرین محقق شد و دستگاه تولید شده با نام دروگر ملی ایران (DEMA) در سیستم برداشت ماشینی شرکت فعال شد.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه با ۱۰درصد هزینه خرید دستگاه خارجی ،ساخته شده است، گفت: بومیسازی دروگر نیشکر با توجه به شرایط تحریم و نبود امکان خرید نمونه خارجی،کاهش هزینه بالاسری ساخت با توجه به امکان ساخت در داخل، افزایش توانایی فنی متخصصان و مکانیزاسیون نیشکر، ایجاد بازار کار در منطقه و کشور با داخلی سازی قطعات، ایجاد اعتماد به نفس در سازندگان داخلی و ارتقا و بهبود نمونه خارجی با توجه به شرایط اقلیمی خوزستان و بهبود عملکرد از اهداف ساخت این دروگر ملی است.