کوتاه اقتصادی
* فرشته دستپاک؛ رئیسمرکز ملی فرش ایران در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دو میلیون نفر در حوزه بافت فرش فعالیت میکنند و در تلاش هستیم مزایایی برای آنها در نظر بگیریم که یکی از آنها بیمه تامین اجتماعی است. فرش دستباف کالایی صد در صد ایرانی است که میتواند به رونق تولید کمک کند. از دار قالی گرفته تا مواد اولیه استفاده شده در فرش دستباف، محصولات ایرانی هستند. ۸۰ درصد از تولیدات صادر و تنها ۲۰ درصد در داخل کشور مورد استفاده قرار میگیرد از این رو این صنعت ارز آوری خوبی برای کشور دارد در حال حاضر کره جنوبی یکی از بازارهای هدف برای صادرات فرش دستباف است.
* منصور پوریان؛ رئیسمجمع ملی صادر کنندگان دام کشور در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: طبق اذعان مسئولان سازمان دامپزشکی کشور با مازاد دام در سطح کشور رو به رو هستیم به طوری که میزان مازاد دام سنگین در استان تهران به ۱۴۰ هزار راس میرسد. اگر چه رئیساتحادیه گوشت گوسفندی اذعان میکند صادرات دام در تلاطم بازار گوشت تاثیرگذار است، اما صادرات مدیریت شده تنها از زیان تولید کنندگان جلوگیری میکند و هیچ تاثیری در التهاب بازار ندارد. الان قیمت هر کیلوگرم دام سنگین درب دامداری ۲۵ هزار تومان و دام سبک ۳۴ هزار تومان است و قیمت هر کیلوگرم لاشه گوسفندی در بخش عمده ۶۸ هزار تومان و لاشه گوساله ۶۵ هزار تومان است.
* جعفر حسینی؛ مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در دوره قبل از مرداد تا پایان آبان، افزایش دو تا سه برابری سطح زیر کشت گوجه فرنگی موجب شد قیمت آن در بازار روند نزولی به خود بگیرد که در نهایت همین امر سبب شد کشاورزان رغبت چندانی به کشت محصول در دوره جدید نداشته باشند. با توجه به نبود الگوی کشت و جذابیت بازار سال قبل، تولید گوجه فرنگی در دوره قبل به میزانی افزایش یافت که سازمان تعاون روستایی به منظور حمایت از کشاورزان اقدام به خرید توافقی محصول کرد. امسال با توجه به آغاز برداشت گوجه فرنگی از مناطق جنوبی کشور، پیشبینی میشود که قیمت این محصول از ۲۰ آذر به تعادل برسد. او نبود الگوی کشت را یکی از عوامل اصلی گرانی پیاز در بازار برشمرد.
* حمیدرضا رستگار؛ رئیساتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ما میتوانیم با حمایت از صنعت فولاد و سرمایهگذاری هدفمند، ضمن ایجاد اشتغال پایدار و قطع وابستگی به فروش نفت، تمامی هزینههای کشور را تامین کنیم. امروزه مصارف داخلی فولاد ما بر اساس آمار در سال ۲۰۱۸ سرانه مصرف ۲۰۱ کیلو گرم بوده که ما حدود ۲۰ کیلو گرم از متوسط مصرف خاورمیانه کمتر هستیم، یعنی حدود ۲۵ میلیون تن تولید که ۱۷ میلیون تن آن مصرف داخلی و مازاد این تولیدات در انتظار صادرات است. آنچه برای ۱۴۰۴ هدفگذاری شده ۵۵ میلیون تن است که از این میزان تولید باید ۲۲ تا ۲۵ میلیون تن صادر شود، و برای رسیدن به این هدف باید از سرمایهگذاران داخلی حمایت شود چرا که تولید پایدار نیازمند برنامه و استراتژیک است.