kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۵۵۵۴
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۵
رئیس‌بسیج سازندگی: تا یک سال آینده

20 هزار نیروگاه خانگی خورشیدی در مناطق روستایی ایجاد می‌شود

رئیس‌بسیج سازندگی کشور گفت:‌ براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین دستگاه‌های مختلف امضا شد، ظرف یک سال آینده 20 هزار نیروگاه کوچک خورشیدی در مناطق روستایی ایجاد می‌شود.




محمد زهرایی در گفت ‌و گو با خبرگزاری فارس درباره ایجاد نیروگاه‌های کوچک خورشیدی و طرح جهاد روشنایی اظهارداشت:‌ براساس پیش‌بینی مجلس برای نصب هر پنل خورشیدی 50 میلیون تومان هزینه می‌برد، ولی با صرفه‌جویی انجام شده می‌توان با 40 میلیون تومان هم آن را اجرا کرد.
به گفته زهرایی، امتیاز این طرح این است که علاوه‌بر اینکه برق خانوار روستایی به صورت رایگان تأمین می‌شود یک درآمدی نیز برایش می‌ماند و دولت هر کیلووات ساعت را به نرخ تضمینی 1050 تومان از خانوار می‌خرد که می‌تواند به ماندگاری مردم در روستاها و حتی مهاجرت معکوس کمک کند.
به گفته وی، در تفاهم‌نامه‌ای که با حضور رئیس‌کمیته امداد، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، رئیس‌بسیج مستضعفین و رئیس‌سازمان برنامه و بودجه امضا شد، هدف‌گذاری شد که ظرف پنج سال 100 هزار نیروگاه خورشیدی کوچک در روستاها ایجاد شود که برای سال اول از دیروزشروع ‌شد.
رئیس‌بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه قرار بود طرح جهاد روشنایی در سال 98 به پایان برسد، گفت: چون این طرح دیر اجرا شد، از امسال شروع شده و تا پایان سال 99 حداقل 20 هزار نیروگاه کوچک خانگی اجرا می‌شود و سال بعد از آن یعنی در سال 1400 نیز 20 هزار نیروگاه جدید ایجاد خواهد شد و حداکثر ظرف پنج سال آینده 100 هزار نیروگاه خورشیدی کوچک ایجاد خواهد شد و اگر همکاری بانک‌ها و وزارت نیرو بهتر باشد، این طرح زودتر به نتیجه می‌رسد.
زهرایی با بیان اینکه بانک‌های عامل این طرح شامل رسالت، ملت، صادرات، ملی و صندوق کارآفرینی امید است، افزود: ‌تاکنون طرح جهاد روشنایی به صورت آزمایشی در چند روستا اجرا شده و معایب آن برطرف شده و از دیروز نصب 20 هزار نیروگاه خورشیدی خانگی در کشور شروع شد، زیرا طرح‌های آزمایشی در خوزستان، کرمانشاه و خراسان جنوبی با موفقیت اجرا شده است.
وی درباره اینکه چه میزان از پنل‌های خورشیدی در داخل کشور تولید می‌شود، گفت: بخش مهمی از پنل‌ها تولید داخل است که در چند کارخانه انجام می‌شود البته بخشی از دستگاه‌های اینورتر و تجهیزات آن وارداتی است که بسیج در این زمینه قول داده تا پایان سال 99 کل این دستگاه‌‌ها در داخل کشور تولید شود و امیدوارم با همت مخترعان کشور این هدف تحقق یابد.
رئیس‌بسیج سازندگی کشور درباره نیروگاه خورشیدی در مناطق عشایری گفت: عشایر کشور در 25 استان مستقر هستند که هم در طرح‌های محرومیت‌زدایی قرار دارند و هم در جوامع عشایر که یکجانشین شده‌‌اند نیروگاه کوچک و پنل خورشیدی در خراسان جنوبی به صورت آزمایشی اجرا شده است.