علیرغم وعده مسئولان
قیمت کالاها در حال افزایش است
در شرایطی که مسئولان دولتی پس از افزایش قیمت بنزین بارها اعلام کردند کالاهای دیگر نباید گران شود اما واقعیتهای موجود در بازارحاکی از افزایش قیمت برخی کالاهاست.
سرویس اقتصادی-
حدود یک هفته از افزایش قیمت بنزین میگذرد و در این مدت مسئولان متعددی از جمله رئیسسازمان حمایت از مصرف کنندگان، مدیرکل دفتر برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت و شخص وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه معاون اول رئیسجمهور از عدم افزایش قیمتها سخن گفته بودند.
سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان حتی در تاریخ 27 آبان ماه، طی اطلاعیهای اعلام کرد: «بر اساس مصوبه جلسه کارگروه تنظیم بازار در تاریخ 24 آبان، هرگونه افزایش قیمت کالاها و خدمات بهخصوص بهبهانه افزایش نرخ بنزین ممنوع خواهد بود.»
با وجود همه این تاکیدات، گزارشهای دریافتی و واقعیتهای موجود در بازار نشان میدهد قیمت برخی کالاها در بازار افزایش یافته است؛ چنانچه صبح روز گذشته یکی از خوانندگان در تماس با کیهان گفت: بر اساس فاکتورهای جدید، قیمت آهن 20 درصد افزایش یافته است.
همچنین خبرنگار کیهان از تبریز نیز خبرداد، قیمت قطره آهن از 5700 تومان به 10 هزار تومان رسیده و علاوهبر آن، قیمت پیازکیلویی 1000 تومان، سبزی 2000 تومان، انگور 3000 تومان و گوجه فرنگی 6000 تومان در طول همین یک هفته افزایش نرخ داشتهاند.
قیمتهای خودرو نیز –که اتفاقا بر اساس منطق- باید کاهش پیدا میکرد، در اتفاقی عجیب و سؤال برانگیز افزایش یافته و حتی ارقام بالایی را ثبت کرده است! به عنوان نمونه، قیمت «پراید111» یک میلیون تومان؛ «سمند LX» دو میلیون تومان؛ «تندر پلاس» دو میلیون تومان؛ «پژو 206» پنج میلیون تومان؛ «دانگ فنگ» شش میلیون تومان؛ «پژو2008» 14 میلیون تومان و «مزدا3» 35 میلیون تومان افزایش قیمت داشتهاند!
با این حال، انگار مسئولین، اطلاع دقیقی از شرایط قیمتی در بازار ندارند و همچنان فکر میکنند در مهار افزایش قیمتهای ناشی از اصلاح قیمت بنزین موفق بودهاند! نمونه بارز این ادعا هم سخنان جدید وزیر صنعت و معاون اول رئیسجمهور است که روز گذشته در جلسه ستاد تنظیم بازار ایراد کردند.
رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت مدعی شد: پس از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، جلسات ستاد تنظیم بازار برای کنترل و نظارت دقیق بر بازار به صورت روزانه و مستمر برگزار شده و این روند تداوم خواهد یافت.
وی در ادامه ادعای فوق افزود: موضوع روانی ناشی از افزایش قیمت بنزین تا حدود زیادی کنترل شده است، البته گزارشهایی مبنی بر سو استفاده بوده که بازرسی و دستگاههای نظارتی آن را کنترل کردهاند و در حال حاضرگشتهای مشترک با تعزیرات داریم و از نظر نیرو و تجهیزات و امکانات باید بازرسی و تعزیرات تقویت شوند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ۱۶ قلم کالا از ۱۰۰ قلم کالای رصد شده بالای پنج درصد افزایش قیمت داشتهاند، این تخلف است و باید برخورد شود به طوری که رهبری دستور دادهاند که همه دستگاهها جدی وارد موضوع شوند، بازار شب عید از هم اکنون در حال برنامهریزی است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، همچنین، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور نیز در این جلسه اظهار داشت: خوشبختانه از نظر ذخایر ارزی بانک مرکزی در بهترین شرایط قرار دارد و مدعی هستیم این پشتوانه مالی تاریخی است. سامانه نیما نیز در ارائه ارز به فعالان اقتصادی شرایط خوبی را سپری میکند.
وی افزود: روند کاهشی قیمت کالاها را بر اساس رصد بازار و گزارشهای دریافتی شاهد هستیم(! )کنترل و نطارت بر نرخ خدمات برای جلوگیری از افزایش احتمالی هم باید مدنظر واقع شود. اصناف در تنظیم بازار کمک کند، هیچ کالا و خدماتی در شرایط حاضر نباید گران بشود، دولت تصمیم و مجوزی برای این کار تا پایان سال ندارد.