رئیس سازمان دامپزشکی هشدار داد
وابستگی 70 درصدی کشور به واکسن طیور خارجی
رئیسسازمان دامپزشکی کشور با هشدار به اینکه تراکم دام مازاد در استانها باعث ایجاد بیماری میشود، گفت: دستورالعمل نحوه مقابله با بیماریها به استانهای کشور ابلاغ شد.
به گزارش فارس، علیرضا رفیعیپور دیروز در یک نشست خبری با بیان اینکه طبق گزارشها دام مازاد در دامداریهای کشور وجود دارد، گفت: ما مجوز صدور صادرات و یا خرید آنها را نداریم، اما از آنجایی که این تراکم میتواند باعث بیماریهای زیادی شود، دستورالعمل مقابله با بیماریها به همه استانهای کشور ابلاغ شده است.
رفیعیپور با اشاره به اینکه فقط در استان تهران 140 هزار رأس گوساله پرواری آماده کشتار وجود دارد، گفت: مسئولان باید برای جلوگیری از تراکم دام در استانها فکری بکنند.
از نظر این مسؤول، صادرات،عامل مهمی در کنترل بیماریهای احتمالی میتواند باشد.
چند ماهی است دامداران استانها اعلام میکنند که در دامداریهای آنها دام مازاد وجود دارد و خریداری برای آنها پیدا نمیشود. از سوی دیگر، مردم در بازار گوشت را با قیمت بسیار بالاتری خریداری میکنند، این تضاد در کشور وجود دارد و کسی فکری برای آن نمیکند.
رئیسسازمان دامپزشکی کشور در ادامه به تدوین و ابلاغ دستورالعمل مدیریت بهداشتی پرورش الاغ شیری در کشور خبر داد و گفت: این دستورالعمل به تمام استانها ابلاغ شده است.
چند سالی است فرآوردههای الاغ در بین مردم اهمیت ویژهای پیدا کرده است. از شیر الاغ برای درمان برخی بیماریها از جمله سرماخوردگیهای شدید استفاده میشود و در بین مردم رایج است. از فضولات این حیوان هم اخیراً برای مداوای برخی بیماریهای عفونی استفاده میکنند.
رفیعیپور با اشاره به اینکه امسال 478 میلیون قطعه طیور در کشور کشتار شده است، گفت: از این رقم حدود 4 میلیون و 200 هزار قطعه طیور از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
به گفته رئیسسازمان دامپزشکی کشور، امسال 4 میلیون و 392 هزار رأس دام در کشور ذبح شده که از این میزان 9 میلیون و 371 هزار کیلوگرم گوشت که اعضای آن غیرقابل مصرف بود، از چرخه مصرف خارج شد.
رئیسسازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود به وابستگی 70 درصدی واکسن طیور اشاره کرد و گفت: از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهور و شرکتهای دانشبنیان کمک گرفتیم تا بتوانیم وابستگیهای خود را در حوزه اصلاح نژاد و افزودنیهای خوراک دام، طیور و مکملها و همچنین واکسن دام و طیور را کاهش دهیم.
وی گفت: امسال حتی یک مورد گزارش بیماریهای تب برفکی در دامداریهای صنعتی نداشتیم.
رئیسسازمان دامپزشکی کشور همچنین گفت: با اجرای برنامه کنترل بیماری مشمشه با روشهای نوین جهانی مانع از خروج ارز از ایران شده و در حال مذاکره با اروپاییان برای صادرات اسب ایرانی به این کشورها هستیم.