kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۳۸۳
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۲

تاکید نمایندگان بر لزوم پاسخگویی وزیر علوم مجلس پیش از استیضاح همه راه‌های ممکن را رفته است

در حالی که عملکرد سیاسی و جناحی وزیر علوم موجب نارضایتی نمایندگان مجلس از فرجی دانا شده است، کسانی که طرح استیضاح وزیر علوم را امضاء کرده‌اند تاکید دارند که درخواست مجلس برای استیضاح وزیر علوم، شوخی و یا تذکر صوری نیست.
 در همین رابطه، حجت‌الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در پاسخ به اینکه آیا امضای 50 نماینده مجلس برای درخواست استیضاح به نسبت بیش از 260 نماینده در مجلس عدد کمی است، گفت: درخواست استیضاح یک وزیر طبق قانون با 10 امضاء اعلام وصول می‌شود و وجود 50 امضای نماینده مجلس در پایین درخواست استیضاح وزیر علوم نه‌تنها عدد کمی نیست بلکه نشان از جدیت نمایندگان برای این امر و همچنین یک نگرانی همه‌گیر نسبت به عملکرد وزیر علوم است.
وی توضیح داد: این عدد 50 به معنای موافقت نهایی نمایندگان مجلس با استیضاح وزیر علوم نیست، بلکه صرفاً برای اعلام وصول طرح استیضاح فرجی دانا است و من به شما اطمینان می‌دهم که در صورت اعلام وصول این درخواست در صحن علنی مجلس، استیضاح و رأی به عدم‌کفایت وزیر با رأی بالایی از سوی نمایندگان مواجه خواهیم بود.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در ماه‌های گذشته هم‌صحبت‌هایی برای استیضاح این وزیر در اخبار به گوش می‌رسید، اما پس از مدتی با رایزنی‌های دولت‌مردان با نمایندگان مجلس این امر منحل می‌شد و حال برخی معتقدند مطرح کردن چنین درخواست‌هایی از سوی نمایندگان صرفاً صوری و جنبه تهدیدی برای وزیر دارد؛ تصریح کرد: درخواست فعلی نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر علوم با 50 امضاء هیچ‌گونه تهدید، شوخی و یا تذکر صوری نیست.
همچنین سیدامیرحسین قاضی‌زاده نماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به حواشی موجود در وزارت علوم گفت: در سال‌های گذشته ما شاهد رشد روزافزون کشور، توسعه دانش و تولید علم بودیم و متاسفانه بدترین ضربه‌ای که ممکن بود به این حوزه وارد شود با انتصابات سیاسی اخیر و حاشیه‌نگاری‌ها در وزارت علوم به این حوزه وارد آمد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: فتنه 88 لطمات جدی را به رشد اقتصادی و همبستگی اجتماعی کشور وارد آورد و موجب فشارهای بیرونی به کشور شد و روند کاری وزارت علوم در دوره اخیر نیز همین ضربات و صدمات را در حوزه علمی به کشور وارد آورد.
حجت‌الاسلام سید محمود نبویان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز با اشاره به این نکته که رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، آقای فرجی دانا را به اسم خطاب قرار دادند و از او به جد خواستند که مانع بر هم خوردن جو آرام محیط‌های دانشگاهی شود، گفت: خود من به‌ عنوان مخالف در روز رأی اعتماد برای فرجی دانا ثبت‌نام کرده بودم، اما با صحبت‌هایی که در کمیسیون داشتیم از مخالفت انصراف دادم.
نبویان با ابراز تأسف از اینکه وزیر علوم تنها یک ماه پس از شروع به کار بعضی عناصر فتنه را در مسئولیت‌هایی مستقر کرد،‌ گفت: وزیر پیشنهادی قبلی که رأی نیاورده بود در ماجرای فتنه بازداشت شده بود و وزیر دیگر نیز در اغتشاشات سخنرانی کرده بود، اما اکنون هر دو در وزارت علوم مسئولیت گرفتند.
وی در گفت‌و‌گو با فارس با تأکید بر اینکه ایرادات مجلس به وزیر علوم به یکی دو موضوع محدود نمی‌شود، عنوان کرد:‌ ما یک ماه است که در حال پیگیری هستیم و از وی می‌خواهیم که فضای دانشگاه‌‌ها را به حالت آرام و خانوادگی برگرداند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه کمیسیون از وی پرسیدم شما که به ما قول دادید، چرا اکنون زیر قول خود زده‌اید؟ که وی جواب داد اگر افرادی مدنظرتان است بگویید عزلشان می‌کنم اما به هیچ کدام از قول‌های خود عمل نکرد.
وی از انتصاب برخی افراد که پاسخ استعلامشان در وزارت علوم منفی بوده است خبر داد و بیان داشت: آقای وزیر به جای آنکه با این فرد برخورد کند و او را عزل کند با کسی که به ما استعلام را داده است، برخورد کرد.
گفتنی است، استیضاح وزیر یک کارته دولت یازدهم در شرایطی تنها 8 ماه پس از حضورش در حال وقوع است که به گفته برخی از منتقدان وزیر علوم، اقدامات وزارت علوم در چند ماه گذشته ناشی ازحرکت‌های جناحی و سیاسی بوده و رنگ و بوی تنش و درگیری داشته است. رویکردی که باعث فاصله گرفتن فضای دانشگاه‌‌ها از مسیر اصلی‌شان که همان حرکت به سمت علم و توسعه است، می‌شود.