اختصاص ۵۴ میلیارد تومان برای مقابله با ریزگردها در اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: برای اجرای طرحهای مقابله با آلودگی هوا و کنترل گرد و غبار در این استان حدود ۵۴ میلیارد تومان در اختیار ادارات کل منابع طبیعی و محیط زیست استان قرار گرفت.
منصور شیشهفروش تصریح کرد: مقرر شد از این میزان اعتبار حدود ۴۰ میلیارد تومان در اختیار اداره کل منابع طبیعی و ۱۴ میلیارد تومان در اختیار اداره کل محیط زیست استان قرار گیرد.
وی افزود: به منظور کنترل گرد و غبار مقرر شد اداره منابع طبیعی استان با همکاری و نظارت محیط زیست در ۴۰۰ هکتار از زمینهای مناطق شمالی استان از جمله آران و بیدگل عملیات مالچپاشی انجام دهد.
ایجاد بادشکن در حدود یک هزار کیلومتر از مناطق بیابانی استان نهالکاری در یک هزار هکتار از زمینهای مناطق بیابانی استان از جمله کاشان، آران و بیدگل، اردستان، شرق اصفهان، برخوار، خور و بیابانک، نائین از دیگر این طرحهاست.
این طرحها از مهر امسال آغاز و تا خرداد سال آینده عملیاتی و تکمیل میشود.
۱۶ کانون بحرانی فرسایش خاک در استان اصفهان به مساحت افزون بر یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار وجود دارد.
بیابانزایی در استان بهویژه در شرق اصفهان، سالانه در کنار به خطر انداختن سلامت مردم و تخریب محیط زیست به امکانات زیربنایی و منابع طبیعی این استان خسارت وارد میکند.
گرد و غبار و ریزگردهای ناشی از کانونهای بحرانی فرسایش خاک و بیابان در اصفهان سالانه حدود ۲ هزار میلیارد ریال به بخشهای گوناگون این استان خسارت وارد میکند.
شیشهفروش اظهار داشت: برای کنترل آلودگی هوا قرار شد ایستگاههای پایش آلودگی هوا با کمک شهرداری و محیط زیست در شهر اصفهان از ۱۶ به ۲۱ ایستگاه افزایش یابد.
کلانشهر اصفهان از شهرهای آلوده کشور است بهطوری که از طرفی در فصول سرد سال به دلیل پدیده وارونگی هوا و در برخی روزها به دلیل افزایش پدیده گرد و غبار، شاخص کیفی هوای آن به وضعیت ناسالم میرسد.
برخی از کارشناسان مسائلی مانند خشک شدن بستر زایندهرود و تالاب بینالمللی گاوخونی، تردد زیاد خودروهای شخصی، استفاده از سیستمهای گرمایشی گازسوز و وجود صنایع آلاینده در شعاع ۵۰ کیلومتری این کلانشهر را از جمله دلایل افزایش آلایندگی هوا ذکر
کردند.