kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۲۵۱۱
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۶
عضو اتاق بازرگانی تهران:

استخراج کنندگان رمزارزها از ایران به قزاقستان مهاجرت کرده‌اند

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: تعلل در تصمیم‌گیری درباره رمزارزها باعث شده فرصت نقش‌آفرینی در این عرصه از ایران گرفته شده و فعالان این عرصه به قزاقستان مهاجرت کنند.

مجید حسینی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت استخراج رمزارز در ایران تصریح کرد: از چند ماه قبل که دولت به موضوع رمزارزها ورود کرد، به طور دقیق تکلیف این حوزه مشخص نشد و در چنین فضایی بسیاری از
استخراج کنندگان بیت کوین کار خود را متوقف کردند یا به دلیل غیرقانونی اعلام شدن آن، مورد پیگرد
قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی گزینه مناسبی برای تصمیم‌گیری در زمینه رمزارزها نیست، افزود: یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های ارزهای دیجیتال این است که مستقل از بانک‌های مرکزی و دولت‌ها عمل می‌کنند و یکی از دلایل مزیت داشتن این پول‌ها برای ایران همین ویژگی است که می‌تواند در عبور از فشار تحریم‌ها به ما کمک کند.
این عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: در رمزارز، بانک مرکزی نقشی ایفا نمی‌کند و از این رو منطقی نیست از نهادی بخواهیم در حوزه‌ای که اختیاراتش را محدود می‌کند، مجوز صادر کرده و در رابطه با آن ضابطه تعیین کند.
حسینی نژاد با بیان مزیت جغرافیایی ایران برای استخراج رمزارز، افزود:‌ ما در ایران دسترسی به انرژی ارزان قیمت داریم و با توجه به اینکه در تمام سال امکان استفاده از حداکثر ظرفیت آن وجود ندارد، عملا این انرژی به هدر می‌رود. اگر این انرژی تحت نظارت دولت به رمزارزها انتقال پیدا کند، قطعا می‌توان برای کشور درآمدزایی کرد و سرمایه‌گذاران مختلفی را به این سمت سوق داد.
این عضو اتاق بازرگانی تهران تعلل در تصمیم‌گیری قطعی درباره رمزارزها را یک فرصت‌سوزی اقتصادی دانست و گفت:‌ در شرایطی که ما شرایط فعالیت استخراج‌کنندگان رمزارز را دشوار کرده‌ایم، دیگر کشورهای منطقه در حال جذب آنها هستند. برای مثال از چندی قبل تعدادی از دستگاه‌های ماینر (استخراج رمزارز) به قزاقستان رفته و این روند در ماه‌های گذشته نیز ادامه یافته است.
در همین حال، هدایت الله خادمی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نقش ارز‌های دیجیتال در تأمین سرمایه گفت: ارز‌های دیجیتال در‌اندازه و حجمی نیستند که بتوانند مشکلی از کشور را حل کنند و جایگزین مبادلات بانکی شوند بلکه فعلاً درصد بسیار کم با عنوان خرید‌های خانگی و کوچکی انجام می‌شود.
گفتنی است، ارزهای دیجیتال یا رمزارزها از چند سال قبل کار خود را آغاز کرده‌اند و امروز به اقتصادی چند میلیارد دلاری رسیده‌اند. برخی کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه در جابجایی این ارزها، بانک‌ها نقشی ندارند و عملکردشان نیز تحت نظارت بانک‌های مرکزی نیست، در صورتی که ایران در این حوزه به شکل جدی فعال شود، می‌توان به وسیله آن، بخشی از محدودیت‌های تحریم را دور زد.
مصرف بالای برق دستگاه‌های استخراج‌کننده بیت کوین در تابستان امسال حاشیه‌ساز شد و وزارت نیرو اعلام کرد که بخشی از توان شبکه برق‌رسانی کشور، در پیک مصرف سالانه به وسیله این دستگاه‌ها مصرف می‌شود.