kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۱۶۰۳
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۷
یک مسئول بخش صنعت:

دولت قانون معافیت مالیاتی صنایع کوچک را اجرا نمی‌کند

رئیس‌هیئت‌مدیره شهرک صنعتی عباس‌آباد گفت: تولیدکننده با همین مشوق‌های مالیاتی حاضر به حضور در شهرک‌های صنعتی شده اما مجریان قانون حاضر به اعمال این معافیت‌های مالیاتی نیستند!

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید سجاد‌هاشمی با اشاره به اینکه 92 درصد از واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی عموماً واحدهای متوسط و کوچک هستند، اظهار داشت: ما به راحتی می‌توانیم از ظرفیت این واحدهای تولیدی در شرایط تحریم آن هم در سال رونق تولید استفاده بهینه‌ کنیم.
وی با بیان اینکه متأسفانه مشکلات متعدد عاملی شده تا فعالیت این واحدهای تولیدی هر روز به سختی انجام شود، افزود: فضای کسب و کار به هیچ عنوان برای صنایع کوچک، مشابه صنایع بزرگ نیست ولی قانون برای این دو واحد یکسان است، درحالی که شرایط و مشکلات صنایع کوچک و صنایع بزرگ بسیار متفاوت است.
رئیس‌هیئت‌مدیره شهرک صنعتی عباس‌آباد با گلایه از اینکه هنوز معافیتهای مالیاتی اجرایی نشده است، گفت: اگر قانونگذار قانونی را برای حمایت از صنایع کوچک تنظیم می‌کند چرا اجرا نمی‌کند؟ چرا مجری قانون به دنبال بهانه‌های جدیدی برای عدم اجرای قوانین است؟ تولیدکننده با همین مشوق‌های مالیاتی حاضر به حضور در شهرک‌های صنعتی شده اما مجریان قانون حاضر به اعمال این معافیت‌های مالیاتی نیستند.
هاشمی اضافه کرد: تنها انتظار ما این است که همه بر مدار قانون عمل کنیم هم دولت هم ما، الان از 1360 واحد صنعتی شهرک صنعتی عباس‌آباد فقط به تعداد انگشتان دست از معافیت مالیاتی برخوردار شده‌اند و بقیه به بهانه‌های مختلف محروم شده‌اند، چرا مجری نباید قانون را اجرا کند و بهانه بیاورد؟
به گفته وی، قبل از آنکه واحد تولیدی بخواهد در شهرک‌های صنعتی مستقر شود باید به سازمان مالیاتی مراجعه کرده و آمار ماشین آلات پرسنل و تجهیزات خود را به آنها ارائه دهد تا کار ممیزی صورت گیرد، سازمان امور مالیاتی براساس همین اموال و پرسنل و تجهیزات اقدام به معافیت‌های مالیاتی می‌کند.
رئیس‌هیئت‌مدیره شهرک صنعتی عباس‌آباد بیان کرد: سؤال اینجاست وقتی واحد تولیدی درصدد ارتقای محصول و یا افزایش پرسنل و خرید ماشین آلات جدید باشد چرا مشمول معافیتهای مالیاتی نیست؟ مگر نه اینکه کار نو‌سازی ماشین آلات در اولویت کار تولیدی قرار گرفته تا در نهایت ارتقای محصول صورت گیرد؟ چرا مجریان قانون بهانه تراشی می‌کنند و معافیت مالیاتی را برای تولیدکنندگان در شهرک‌های صنعتی اعمال نمی‌نمایند؟
هاشمی به پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی اشاره کرد و افزود: صحبت از ارائه وام به واحدهای تولیدی است اما با بهره‌های 18 درصد که با احتساب هزینه‌های جانبی به 23 درصد می‌رسد، کدام واحد  تولیدی می‌تواند کار کند؟ وقتی واحد تولیدی به زحمت وامی را دریافت می‌کند باید 30 روز بعد از دریافت این وام روند بازپرداخت آن را انجام دهد درحالی که شش ماه زمان می‌برد تا واحد تولیدی این پول را خرج و بتواند بعد از آن بازپرداخت آن را انجام دهد.
همچنین فرشاد کهیاری مدیرکل تأمین مالی و سرمایه‌گذاری سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با اعلام اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد 70 درصد تسهیلات پرداختی به بنگاه‌های بزرگ بوده است، گفت: از این میان سهم صنایع کوچک و متوسط حدود 30 درصد است این ارقام نشان می‌دهد چهار درصد از واحدهای تولیدی بزرگ توانسته است سهم 70 درصدی تسهیلات را در اختیار قرار گرفته و از آن طرف منابع‌اندکی به بنگاه‌های کوچک و متوسط پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: سال گذشته 164 هزار میلیارد تومان سرمایه درگردش به واحدهای صنعتی کشور پرداخت شده است. در حال حاضر صنایع کشور نیازمند 361 میلیارد تومان سرمایه در گردش هستند که فقط در چند ماه نخست امسال 15 هزار میلیارد تومان منابع به واحدهای تولیدی پرداخت شده است.