kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۱۴۲۴
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۴
درسومین جلسه محاکمه مدیرعامل اسبق بانک ملت و پارسیان و 8 متهم مرتبط مطرح شد

پرداخت 220 میلیون درهم تسهیلات بدون اخذ حتی یک کپی شناسنامه

سومین جلسه رسیدگی به اتهامات علی دیواندری مدیرعامل اسبق بانک‌های ملت و پارسیان و 8 متهم دیگر مبنی بر اخلال در نظام اقتصادی کشور روز گذشته به ریاست قاضی موحد برگزار شد.

به گزارش میزان، در ابتدای این جلسه قاضی موحد اعلام کرد: سه تن از متهمین همچنان متواری هستند.
در ادامه نماینده دادستان با حضور در جایگاه گفت: در قرائت کیفرخواست درخصوص اتهامات آقای علی دیواندری اشتباهی در مورد مبلغ اتهام قاچاق حرفه‌ای ارز رخ داده که اصلاح و اعلام می‌شود که مبلغ ۵۰ هزار و ۱۲ یورو و ۸ سنت درست می‌باشد.
در ادامه قهرمانی درباره تسهیلات اعطایی دیواندری به متهم فلاحتیان اظهار داشت: دیواندری مجوزی دریافت می‌کند که تا سقف 400 میلیون دلار کالا بفروشد که این سقف رعایت نشده است. شرکت‌های زیر مجموعه کالاها را می‌فروشند و ناگهان هشدار داده می‌شود که حدود 240 میلیون درهم از وجوه شرکت مینیون وابسته به بانک ملت وجود ندارد که در اختیار متهم فلاحتیان بود. در ادامه متهم دیواندری اعلام می‌کند که تا 150 میلیون درهم را اطلاع داشتم و مابقی مبلغ را متهم سعادتی داده است.
وی درخصوص مبالغی که به متهم فلاحتیان داده شده است، گفت: در مجموع 388 میلیون درهم بدون وثیقه و ضمانت به فلاحتیان داده می‌شود.
* اختصاص 165 میلیون دلار از منابع بانک پارسیان برای سرپوش فساد بانک ملت بدون اخذ مصوبه
نماینده دادستان درخصوص فساد در بانک پارسیان گفت: متهم دیواندری در بانک پارسیان برای پوشش فساد بانک ملت 165 میلیون دلار بدون اخذ مصوبه به فلاحتیان می‌دهد که وی نیز 25 میلیون دلار به بانک ملت می‌دهد و مابقی را نگه می‌دارد.
قهرمانی افزود: آقایان وقتی به بانک پارسیان می‌روند مبلغی به فلاحتیان می‌دهند که با بانک تسویه کند. رابطه کارگزاری میان بانک ملت و بانک پارسیان وجود نداشته است و در گزارش بانک ملت آمده که حساب‌های تراستی فلاحتیان مورد تایید نمی‌باشد و بانک پارسیان نیز اعلام کرده که قراردادی با شرکت پارسیس کیش منعقد نشده است و فلاحتیان نیز اقرار کرده کارگزار نبوده است.
وی خطاب به متهمان ادامه داد: شما ارز کشور را به شرکت فاقد صلاحیت می‌دهید و می‌خواهید سال‌های بعد آن مبالغ را به ریال تسویه کنید که این مورد خیانت به مملکت است. دو بدهی برای فلاحتیان شناسایی شده است که مبالغ آن متفاوت می‌شود یکی از آنها 249 میلیون درهم و مبلغ بدهی دیگر 351 میلیون درهم می‌باشد. این سؤال پیش می‌آید که چرا به فلاحتیان که بدهکار بانکی بوده و نام وی در لیست سیاه وجود داشته تسهیلات داده شده است؟ چرا مصوبه شرکت‌های زیرمجموعه اخذ نشده است؟ چرا تضمین گرفته نشده است؟ فلاحتیان درخواست 30 میلیون دلار از بانک پارسیان می‌نماید و چرا 60 میلیون دلار به وی پرداخت گردیده است؟
در ادامه متهم فلاحتیان و وکیل وی در جایگاه حاضر شدند و به دفاع پرداختند.
در بخشی از پرسش و پاسخ قاضی موحد با متهم فلاحتیان، متهم گفت: طی سه نوبت درخواست اعطای تسهیلات از بانک پارسیان به مبلغ 110 میلیون درهم کردم.
قاضی پرسید: 110 میلیون درهم درخواست دادید اما 220 میلیون درهم به‌حساب شما واریز شد با پول‌ها چه کار کردید؟ چطور بدون مصوبه هیئت‌مدیره به شما تسهیلات دادند، آیا برای اخذ تسهیلات تضمین دادید؟
متهم جواب داد: خیر. از روی شناخت به من تسهیلات دادند. قاضی موحد گفت: سخاوتمندانه بیت‌المال را در اختیار شما قراردادند و هیچ تضمینی حتی یک کپی شناسنامه هم از شما گرفته نشده است!
در پایان، قاضی موحد ضمن اعلام ختم جلسه گفت: جلسه بعدی دادگاه سه‌شنبه هفته آینده برگزار خواهد شد.