kayhan.ir

کد خبر: ۱۷۱۲۰۵
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۹
مسئولان و فعالان بازار اعلام کردند

سوءتدبیر دولت و سیل عامل گرانی دوباره شکر

گروهی از مسئولان و فعالان اقتصادی بر این باورند که اُفت چشمگیر تولید شکر ناشی از سیاست گذاری نادرست مسئولان در امر قیمت گذاری ، انحصار واردات و سیل، بازار شکر را دچار تلاطم کرده است.






به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، قیمت شکر از اوایل اسفند سال گذشته به سبب تاخیر در برداشت نیشکر دچار نوسان شده است و این التهابات تا اوایل امسال ادامه داشت به طوری که قیمت هر یک کیلو شکر به مرز ۱۰ هزار تومان هم رسید.
در همین رابطه رئیس‌نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی، با‌اشاره به اینکه امسال تولید شکر جوابگوی نیاز کشور نیست، اظهار کرد: وقوع سیل اخیر و سیاست گذاری نادرست دولت در امر قیمت گذاری موجب شد خودکفایی تولید شکر دچار مشکلاتی شود به طوریکه امسال برای تامین نیاز کشور چاره‌ای جز واردات نخواهیم داشت.
محمد شفیع ملک زاده کاهش تولید شکر در داخل را ناشی از سیاست گذاری نادرست مسئولان دولتی اعلام کرد و گفت: کمبود نظارت و کنترل در سطح بازار در کنار تامین بخشی از نیاز کشور از طریق واردات و اختلالات ارزی بر نوسانات قیمت در بازار دامن زده، در حالی که با اعمال نظارت دقیق دستگاه‌های ذی ربط بخشی از نوسانات مربوط به بازار شکر فروکش می‌کرد.
قاسمعلی حسنی، دبیر انجمن بنکداران مواد غذایی هم با‌اشاره به دلایل افزایش قیمت شکر در بازار تصریح کرد: با توجه به آنکه واردات شکر به طور انحصار در دست دولت است، از این رو تا زمانی که بخش خصوصی نتواند اقدام به واردات کند، التهاب بازار شکر ادامه خواهد داشت.
حسنی از افزایش ۳۰ درصدی قیمت شکر در بازار آزاد خبر داد و افزود: بخش دولتی آخرین بار در ۲۰ مرداد اقدام به توزیع شکر با نرخ مصوب چهار هزار و ۵۰ تومان به بنکداران بخش خصوصی کرد که با احتساب هزینه‌های حمل‌ونقل، انبارداری و سود بنکدار قیمت هر کیلو شکر بالاتر از این رقم بود که همین امر موجب شده بازار شکر همانند ابتدای سال دستخوش تغییر و تحولاتی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه کمبود عرضه شکر ارتباطی به بخش خصوصی ندارد، ادامه داد: با توجه به اینکه واردات انحصارا در دست دولت است، بنابراین مسئولان دولتی باید پاسخگوی کمبود و افزایش قیمت شکر در بازار باشند.
همچنین محمد آقاطاهر، رئیس‌اتحادیه بنکداران مواد غذایی، درباره آخرین وضعیت بازار شکر عنوان کرد: حدود یک ماه است که دولت به بنکداران سهمیه نداده و همین امر منجر به نوسان قیمت در بازار شده است، در حالیکه با توزیع مجدد سهمیه‌ها به اندازه کافی، قیمت محصول به تعادل می‌رسد.
از سوی دیگر، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تصفیه کنندگان شکرخام، با‌اشاره به دلایل نوسان قیمت شکر در بازار گفت: کمبود عرضه ناشی از کاهش تولید نیشکر و چغندر قند در پی وقوع سیل اخیر عامل اصلی اختلاف قیمت مصوب شکر با بازار آزاد به شمار می‌رود.
غلامحسین بهمئی قیمت مصوب هر یک کیلو شکر را چهار هزار و ۵۰ تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که کارخانه‌ها با احتساب سود و هزینه‌های حمل‌ونقل با نرخ چهار هزار و ۷۰۰ تا چهار هزار و ۸۰۰ تومان اقدام به عرضه شکر در بازار می‌کنند. وی ادامه داد: با توجه به آنکه عرضه شکر کمتر از تقاضاست، از این رو قیمت محصول در بازار آزاد با نوساناتی روبه‌روست. هر چند بازار نسبت به چند ماه گذشته که تا مرز هشت تا ۱۰ هزار تومان رسیده بود کمی آرام شده، اما همچنان اختلاف معنادار است.