نارضایتی باغداران مشگینشهر
مشکل باغداران مشگینشهر و به فروش نرفتن محصول سیب تولیدی در منطقه به یکی از بحثهای روز استان تبدیل شده و بدین ترتیب نارضایتی شدید باغداران را فراهم کرده است.
باغدارانی که محصول خود را برداشت کرده و نتوانستهاند مشتری مناسبی پیدا نموده و به قیمت دلخواه آن را به فروش برسانند، میوه برداشتی را در فضای باز دپو میکنند به امید اینکه تا پوسیدن و از بین رفتن آنها بتوانند با فروش گوشهای از هزینههای انجام یافته را جبران کنند.
بیشتر از نصف 14هزار هکتار از باغات مشگینشهر به باغهای سیب اختصاص دارد و به طور متوسط سالانه نزدیک به 22 هزار تن انواع ارقام سیب در این منطقه برداشت میشود اما امسال نامطلوب بودن وضعیت بازار و افزایش بیش از حد هزینهها، برخی از باغداران را از برداشت محصول منصرف کرده است.
آنها معتقدند که عدم برداشت و پوسیدن سیب در روی درخت مقرون به صرفه میباشد. افزایش قیمت سبد و کمبود آن، دستمزد روزانه کارگران، قیمت سرسامآور کاغذ و هزینههای حمل و نقل را از مهمترین عوامل برای برداشت نکردن محصول سیب میشمارند.
نبود صنایع تبدیلی مناسب یکی دیگر از عوامل بروز چنین اتفاقاتی در سطح استان میتواند محسوب شود.
از زمان استان شدن اردبیل در ارتباط با ایجاد و راهاندازی صنایع تبدیلی وعدههای متعدد داده شده ولی همچنان این مشکل به چشم میخورد و یکی از مهمترین عوامل هدر رفت سالانه مقدار مقابل توجهی از محصولات باغی استان به شمار میرود.
درحالی که باغداران مشگینشهر از وضعیت بازار و به فروش نرفتن محصول سیب دلگیر هستند در استان همه مسئولان توان خود را صرف توسعه گردشگری و جذب گردشگر میکنند و با محق قراردادن توسعه گردشگری در راستای توسعه استان به نیازهای باغداران یعنی توجه به صنایع تبدیلی روی خوش نشان نمیدهند.
فرماندار مشگینشهر معتقد است که تلنبار شدن محصول سیب باغداران مربوط به محصول با کیفیت نبوده و بلکه ضایعات و پادرختی هستند که به قیمتی از 600 تا 700 تومان فروخته میشود.
اکبر صمدی میگوید: در سطح منطقه هفت واحد سردخانه به ظرفیت
30 هزارتن، یک کارخانه تولید پوره سیب و یک کارخانه آبمیوه فعال هستند ولی جوابگوی نیازهای موجود نمیتوانند باشند.
اردبیل- نادر پرستار