کد خبر: ۱۶۹۱۸۳
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۲

روایت‌های متناقض از میزان بدهی شهرداری تهران

چند ماه بعد از آنکه در بودجه اعلام شده شهرداری برای سال 98 میزان بدهی‌ها 40 هزار میلیارد تومان عنوان شده بود، محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران با اعلام مبلغ 69هزار میلیارد تومان برای بدهی‌های شهرداری، باعث ایجاد حرف و حدیث‌های فراوان و بلند شدن اعتراضات مدیران قبلی شهری شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمود میرلوحی عضو شورای اسلامی شهر تهران چند روز پیش از بدهی 69 هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران خبر داد و لیستی را در این رابطه منتشر کرد.
بعد از انتشاراین لیست،اعتراضات به
ضد و نقیض‌های موجود در آن آغاز شد به‌طوری که قدرت‌اله گودرزی معاون مالی شهرداری تهران در دوران قالیباف، با‌ اشاره به غیرقابل قبول بودن ارقام این لیست، اظهار داشت: می‌توان با سند اثبات کرد که کل دیون شهرداری تا مرداد 96 رقم 16 هزار میلیارد است و 69 هزار میلیارد بدهی اصلاً صحت ندارد.
 گودرزی تصریح کرد: مدیران جدید شهری را به مناظره دعوت می‌کنم تا جواب همه ابهاماتشان را بدهم.
 افزایش 29 هزار میلیارد تومانی بدهی‌ها
ظرف چندماه !
میزان بدهی‌های هر ساله شهرداری در پیوست بودجه وجود دارد که شورای اسلامی شهر تهران آن را تصویب می‌کند، اما در اتفاقی تعجب‌برانگیز و پس از گذشت فقط چند ماه از تایید شورای شهر بر بدهی 40 هزار میلیارد تومانی، به ناگهان و ظرف چند ماه بدهی‌های به رقم 69هزار میلیارد می‌رسد.
در همین رابطه اقبال شاکری عضو شورای شهر سابق تهران با تأکید بر این موضوع که 69 هزار میلیارد بدهی حتماً رقم درستی نیست، گفت: نکته جالب توجه این است که مدیریت جدید شهری در بودجه سال 98 میزان بدهی شهرداری را 40 هزار میلیارد عنوان کرده است (هر چند که بر سر این رقم هم حرف داریم) ولی چگونه آنها بعد از چند ماه و به یک‌ باره 29 هزار میلیارد روی بدهی‌ها می‌گذارند، تکلیف این مبلغ حتماً باید مشخص شود.
شاکری با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت شهری هیچ زیرساختی فراهم نشده است، افزود: در بودجه هزینه و درآمدها آمده و تصویب شده است، پس چرا مدیران جدید دائماً به‌خاطر کارهای نکرده خود به مردم آدرس غلط می‌دهند؟
وی با تأکید براینکه بهتر است مدیران جدید شهری ریز بدهی‌ها را اعلام کنند، گفت: وقتی در بودجه منابع را دیده‌اند چرا دیگر کاری انجام نمی‌دهند، چرا مدام مدیریت فعلی بهانه می‌آورد.
 جا زدن سررسید وام‌های آینده
و پروژه‌های نیمه‌تمام به جای بدهی
همچنین مرتضی طلایی نایب‌رئیس شورای شهر چهارم تهران در این‌باره، گفت: واقعاًً رقم اعلامی ‌از سوی مدیریت جدید شهری تعجب‌آور است، مدیریت فعلی تمام وام‌ها که در سال‌های آینده سررسید می‌شوند و پروژه‌های نیمه‌تمام را هم جزو بدهی‌ها آورده‌اند و بر اساس فرمول خاص خودشان به این ارقام رسیده‌اند.
وی با بیان اینکه در آیتم‌های اعلامی‌29 هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها بلاتکلیف است، افزود: متفرقه یعنی چه؟ 29 هزار میلیارد بدهی متفرقه عدد کمی‌نیست، چرا تکلیف این رقم را مشخص نمی‌کنند؟
بدهی‌های 2 ساله شهرداری
طلایی با‌ اشاره به اینکه هر بار مدیران شهری یک عدد برای بدهی‌ها اعلام می‌کنند، گفت: یک‌بار می‌گویند 69 هزار میلیارد و یک‌بار هم تأکید کردند که 52 هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها مربوط به دوران قالیباف است، اما در حقیقت 17 هزار میلیارد بدهی در دوره دو ساله مدیریت فعلی صورت گرفته است که اول باید تکلیف این 17 هزار میلیارد بدهی را مشخص کنند.
به گفته وی، محمد علی نجفی در دوران مدیریت بر شهرداری تهران، 3 هزار میلیارد تومان از بانک شهر برای پرداخت حقوق و امور جاری وام گرفته است.
مطرح کردن پیشنهاد مناظره
 برای مشخص شدن حقیقت
نایب‌رئیس شورای شهر چهارم تهران با‌ اشاره به صحبت‌های معاون مالی اقتصادی شهرداری تهران در دوران قالیباف، گفت: آقای گودرزی در صحن شورای چهارم گزارش بدهی‌ها و منابع موجود را عرضه کرد اخیراً هم در مصاحبه‌ای مدیریت فعلی را به مناظره دعوت کرد، این امر غیرقابل پیش‌بینی برای دوستان مدعی فرافکنی بود و به نوعی نقشه‌های آنها را به‌هم زد.
طلایی افزود: آقای گودرزی در حال حاضر آماده است با مستندات ثابت کند که میزان بدهی‌های شهرداری 16 هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه اعلام میزان بدهی‌ها از سوی برخی از اعضای شورای شهر ناظر بر عملکرد سیاسی است، گفت: می‌خواهند با فضاسازی مدیریت گذشته را تحت فشار قرار دهند ولی باید بدانند که این شیوه‌ها دیگر جواب نمی‌دهد.مردم در این چند سال عملکرد مدیریت فعلی را دیده‌اند و هیچ رضایتمندی از اقدامات آنها را ندارند، حتی محسن‌هاشمی‌رئیس شورای فعلی شهر تهران نیز بارها اعلام کرده که مردم از عملکرد شهرداری راضی نیستند.
ادعایی که سندش فقط مصاحبه است!
در این ارتباط ابوالفضل قناعتی عضو شورای شهر سابق تهران گفت: با یکی از اعضای فعلی شورای شهر تهران صحبت کردم و آنها معتقد بودند که آقای میرلوحی نظر شخصی خود را مطرح کرده است و ما با ایشان هم نظر نیستیم.
قناعتی با‌ اشاره به مناظره‌ای که با محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران داشت، افزود: در همان مناظره گفتم اگر سندی دارید ارائه کنید ما هم شما را کمک خواهیم کرد، اما اگر مدارک ندارید عوام‌فریبی نکنید.
وی با بیان اینکه رئیس شورای شهر تهران هم اعلام کرده که مدیریت فعلی کاری نکرده است، گفت: آقای میرلوحی یک‌سری مدارک به ما دادند که «مصاحبه» بود نه سند مالی که بنده به آقای میرلوحی گفتم که مصاحبه که سند نیست، سند مالی بدهید و  باید سند هم مورد بررسی قرار گیرد و کارشناس مالی درخصوص آن نظر دهد.