کد خبر: ۱۶۸۸۹۸
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۸
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

لایحه تجارت به سودجویی جنبه قانونی می‌دهد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه لایحه تجارت، صریح و روشن نیست، افزود: به موجب این قانون، افراد سودجو، می‌توانند برای عملشان توجیه قانونی پیدا کنند.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس درباره سابقه لایحه تجارت در مجلس، گفت: این لایحه در دولت نهم تهیه شده‌ و اصلاحیه آن بعد از هشت سال که از عمر آن میگذرد به مجلس ارائه شده است. لایحه تجارت، در این چند دوره اخیر مجلس، نهایی نشده‌بود و دولت یازدهم و دوازدهم نیز این لایحه را مجدد
به مجلس بعدی موکول کرد.
وی با انتقاد از نمایندگان مجلس در زمینه ارائه نکردن پیشنهاد درباره این لایحه، ادامه داد: غیر از بنده که یک سری پیشنهاداتی ارائه کردم هیچ‌کس دیگری از 288 نماینده مجلس پیشنهادی ارائه نکرده‌است. بنابراین وقتی پیشنهاد نباشد نمی‌شود مخالف و موافق صحبت کند. چون این لایحه و گزارش کمیسیون هم تخصصی است بنابراین نمایندگان به آن ورود پیدا نکردند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه این لایحه در جلسات داخلی رسمی کمیسیون به صورت ماده به ماده مطرح نشده است، گفت: یکی از‌اشکالات این است که لایحه تجارت در جلسات داخلی رسمی کمیسیون به صورت ماده به ماده مطرح نشده، بلکه یک کمیته‌ای را برای تهیه لایحه مأمور کردند و احتمالاً کلیات آن‌را در کمیسیون به رأی گذاشته‌اند.
حاجی دلیگانی در پاسخ به این سؤال که آیا مواد این لایحه توسط افراد مختلف قابل تفسیر نیست، گفت: این اتفاقاً یکی از ایرادات لایحه تجارت است ولی به هر حال مجلس خیلی ورودی نداشت. برخی از بخش‌های لایحه خیلی تخصصی بود. برخی از بخشها هم خیلی سهل بود و برداشت برخی از نمایندگان این بود که خیلی ساده و پیش پا
افتاده است.
 عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از نحوه نگارش مواد این لایحه، گفت: متن لایحه را وقتی شما قرائت میکنید بیشتر از اینکه احساس کنید متن قانونی است، برداشت می‌کنید که متن یک دستورالعمل یا نهایتاً یک آیین نامه است. این لایحه اگر قابل تفصیل و تعویض‌های متفاوت باشد طبیعی است که بعداً برای اصلاح آن باید فرایندی طولانی طی شود اما اگر دستورالعمل یا آیین نامه می‌بود طبیعتاً آسان‌تر می‌توانست اصلاح یا تکمیل شود.
حاجی دلیگانی با تاکید بر توجیه پیدا کردن قانونی سوءاستفاده کنندگان با تصویب این لایحه، گفت: از آنجایی که لایحه تجارت خیلی صریح و روشن نیست؛ افراد سودجویی که به صورت حرفهای در این مسائل به نفع خودشان استفاده می‌برند، می‌توانند به نوعی از لابه لای مفاهیم و واژه‌ها ورودهایی پیدا کنند که توجیه قانونی برآن عملشان خواهد بود.