ظریف:
آمریکا در جایگاهی نیستکه برای برنامه دفاعی ایران خط قرمز تعیینکند
وزیر خارجه ایران ضمن تأکید بر اینکه تهران به دنبال جنگ نیست، گفت که آمریکا در جایگاهی نیست که برای برنامه دفاعی ایران خط قرمز تعیین کند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در گفتوگو با شبکه «الجزیره» درخصوص اقدامات تحریکآمیز آمریکا علیه ایران تأکید کرد: آمریکا در جایگاهی قرار ندارد که برای آنچه که ما برای دفاع خود انجام میدهیم، خط قرمز تعیین کند. ظریف اقدام آمریکا در اعمال فشار حداکثری به ایران از طریق تحمیل تحریمهای اقتصادی را «جنگ اقتصادی» خواند.
وی با اشاره به نقش آمریکا و همپیمانان این کشور از جمله رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی دراشاعه بیثباتی در منطقه توضیح داد: زمان آن رسیده است که دست از ناامن کردن منطقه بردارید و تهدید ایران را متوقف کنید و این به ثبات منطقه کمک میکند. من فکر میکنم که آمریکا منبع بیثباتی در منطقه است. من فکر میکنم که متأسفانه همپیمانان آمریکا، منبع بیثباتی بودهاند. چه کسی مردم یمن را بمباران میکند؟ چه کسی در یمن در حال مبارزه است؟ آیا ایران دخیل است یا اینکه دوستان دخیل هستند؟ دو همپیمان آمریکا با یکدیگر در نزاع هستند. اینها منبع بیثباتی در منطقه هستند. بهترین کار این است که آمریکا مردم منطقه را به حال خود رها کند و اجازه دهد که مردم این منطقه خودشان امنیت این منطقه را تأمین کنند.
وزیر امور خارجه به ائتلاف دریایی آمریکا در تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: ما طولانیترین ساحل را در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز داریم و در طول تاریخ، آزادی کشتیرانی و امنیت این منطقه را به همراه همسایگان خود حفظ کردهایم و بار دیگر از همسایگان خود میخواهیم که برای تأمین امنیت کنار هم جمع شوند، برای خرید (تأمین) امنیت سراغ کشورهای خارجی نروند.
ظریف همچنین در پاسخ به سؤالی درباره پیوستن رژیم صهیونیستی به ائتلاف دریایی آمریکا گفت: «اساساً اسرائیل منبع ناامنی و بیثباتی، تهاجم و جنگ در این منطقه است. جای تأسف است که برخی از کشورهای این منطقه از اسرائیل طلب تأمین امنیت این منطقه را میکنند، مردمی که حتی قادر به تأمین امنیت خودشان هم نیستند. (سامانه) گنبد آهنین آنها حتی قادر به تأمین امنیت آنها در مقابل یک سازمانی هم نیست که برای استقلال خود مبارزه میکند، (در این شرایط) چطور میتوانند امنیت این منطقه را تأمین کنند. من فکر میکنم، همسایگانمان نگاه اشتباهی به این قضیه دارند. اسرائیل منبع بیآبرویی و شرمساری این منطقه بوده است. اسرائیل بزرگترین تهدید برای جهان اسلام و صلح و امنیت جهان بوده است. قطعنامههای زیادی در سازمان ملل علیه اسرائیل صادر شده است و آمریکا با قدرت وتو خود، مانع تصویب آنها شده است و اگر آمریکا حق وتو نداشت، هزاران قطعنامه علیه اسرائیل صادر میشد.
گزافهگویی پمپئو
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه آمریکا در پیامی در توئیتر از نزدیک شدن به زمان پایان تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران ابراز نگرانی کرده و از متحدان واشنگتن خواست تا فشارها علیه ایران تشدید یابد.
مایک پمپئو نوشت: «ساعت در حال تیک تاک کردن است، زمان باقی مانده پیش از آنکه تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران به پایان برسد و ممنوعیت سفر «قاسم سلیمانی» (فرمانده نیروی قدس سپاه) برداشته شود، به پایان نزدیک میشود.
پمپئو در ادامه نوشت: ما از متحدان و شرکای خود میخواهیم تا فشارها علیه رژیم ایران را افزایش دهند تا رفتارهای بیثباتکننده خود را متوقف کند.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه لینکی از سایت وزارت خارجه آمریکا را در توئیت خود قرار داده که در آن زمان پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران بهصورت کاهشی به جلو میرود و طبق آن تحریمهای تسلیحاتی ایران روز 18 اکتبر 2020 (27 مهرماه 1399) یا به عبارتی دیگر 15 ماه و 7 روز دیگر به پایان خواهد رسید و پس از آن ایران میتواند به فروش تسلیحات پرداخته و از کشورهایی نظیر روسیه و چین نیز تسلیحات خریداری کند.