وزیر نفت عراق:
نفتکش توقیف شده توسط ایران ارتباطی به دولت عراق ندارد
وزیر نفت عراق گفت دولت این کشور هیچ ارتباطی با نفتکش توقیف شده توسط ایران در خلیجفارس به خاطر قاچاق سوخت ندارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، ثامر الغضبان، وزیر نفت عراق اعلام کرد دولت این کشور هیچ ارتباطی با نفتکش توقیف شده توسط ایران در خلیجفارس به خاطر قاچاق سوخت ندارد. وی طی بیانیهای گفت: «وزارت نفت عراق دیزل به بازار بینالمللی صادر نمیکند.»
گفتنی است، دو روز پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موفق به توقیف نفتکش دیگری در خلیجفارس شد که حامل سوخت قاچاق بود. برهمین اساس، یکی از خبرگزاریها نوشت: بر اساس فیلمی که از لحظه توقیف کشتی در اختیار ما قرار گرفته است این شناور عراقی و حامل سوخت گازوئیل است.
با این وجود، مقامات عراقی اذعان دارند که این کشتی ارتباطی به دولت عراق ندارد؛ دو تن از مقامات گفتند اطلاعات اولیه به دست آمده نشان میدهد این کشتی کوچک تحت مالکیت یک شرکت کشتیرانی خصوصی قرار دارد که متعلق به یک تاجر خصوصی عراقی است و لذا ارتباطی با دولت عراق ندارد.
روابط عمومی سپاه پاسداران نیز پس از توقیف موفقیت آمیز این نفتکش اعلام کرده بود: «طی عملیات رصد و کنترل ترددهای شناوری در خلیجفارس به منظور کشف و مقابله با قاچاق سازمان یافته گشتهای شناوری منطقه دوم نیروی دریایی سپاه در خلیجفارس بااشراف اطلاعاتی عملیاتی و اطمینان از قاچاق سوخت به وسیله یکی از کشتیهای خارجی، در اقدامی غافلگیرکننده این کشتی را که حامل ۷۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق بود پس از هماهنگی و حکم مراجع قضایی در اطراف جزیره فارسی توقیف کردند.»
سردار رمضان زیراهی، فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه در این خصوص گفت: شناور حامل سوخت قاچاق توقیف شده به بوشهر انتقال پیدا کرده و سوخت قاچاق این شناور نیز با هماهنگی مسئولین قضایی به شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی استان بوشهر تحویل داده شد.
وی افزود: یگانهای شناوری منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طبق روال جاری بااشراف اطلاعاتی همهجانبه در راه صیانت از منافع ملی و با تمام توان در حال انجام وظیفه و پاسداری میباشد و لحظهای از این امر خطیر درنگ نخواهند کرد.
لازم به ذکر است، نیروی دریایی سپاه پاسداران دو هفته پیش نیز نفتکش انگلیسی «استنا ایمپرو»(Stena Impero) را در نزدیکی تنگه هرمز به دلیل نقض مقررات دریایی و تصادف با یک قایق ماهیگیری توقیف کرده بود. البته پیش از آن هم انگلستان کشتی حامل نفت ایران را توقیف کرده بود که نمونهای دیگر از حیلهگری و بدعهدی کشورهای اروپایی در همراهی آنها با ایران علیه تحریمهای آمریکا محسوب میشود.