kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۸۱۳
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۲
مدیر حوزه‌های علمیه خبر داد

۳۰۰ پروژه برای رقم زدن تحولات ۲۰ سال آینده در حوزه

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه ۳۰۰ پروژه تحولات ۲۰ سال آینده حوزه را رقم می‌زند، گفت: جلسه شورای گسترش در تصویب درخت‌واره‌های رشته‌های حوزه انجام شد و در مدت 2 سال تعداد 500 نفر بر روی آن کار کردند. 300 رشته گرایش و مقطع در 19 حوزه دانشی طراحی شده و با این نگاه، یک تمدن دیده شده است.




آیت‌الله علیرضا اعرافی در جمع دانشجویان متقاضی ورود به حوزه‌های علمیه حاضر در دوره میثاق طلبگی حوزه علمیه قم، با مروری بر تاریخ حوزه و پیچ‌های تاریخی در طول تاریخ، گفت: حوزه‌های علمیه دارای افتخارات بی‌نظیر تاریخی‌اند که باید به خوبی معرفی شود.
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با‌ اشاره به تجربیات خود در عرصه بین‌الملل، ابراز داشت: در طول عهده‌داری مسئولیت‌های خود، به بیش از 90 کشور جهان سفر کردم و مراکز علمی زیادی را در ادیان مختلف دیده‌ام. در اروپا تلاش دارند احساس هویت 300 ساله دانشگاه‌های خود را به دانشجویان در دنیا منتقل کنند.
به گزارش رسا، وی بیان داشت: حوزه دارای تاریخ 1000 ساله پیوسته است و زنجیره متصل فقه و سایر علوم حوزوی از دوران اهل‌بیت(ع) تاکنون قطع نشده است. البته در طول دوره تاریخ قطب‌های اصلی حوزه جابجا شده‌اند، اما تاریخ به لحاظ آثار، متون، منابع، اساتید و سنن علمی و پژوهشی تاریخی به هم پیوسته و غیرمنقطع است.
مدیر حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: علاوه‌بر تحولات فراوان در طول این چند قرن، یک نخ تسبیح مشترک و تاریخ پیوسته در میان حوزه‌ها وجود دارد، در این تاریخ پیوسته و گذر زمان، سلسله استادی و شاگردی، زنجیره متون و منابع و زنجیره سنن و آداب عالمی و اخلاقی و اجتماعی و سیاسی ثابت مانده و ذاتیات حوزه از ثبات بالایی برخوردار است.
آیت‌الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: 300 پروژه مهم است که تحولات 20 سال آینده حوزه را رقم می‌زند. جلسه شورای گسترش در تصویب درخت‌واره‌های رشته‌های حوزه انجام شد و در مدت 2 سال تعداد 500 نفر بر روی آن کار کردند. 300 رشته گرایش و مقطع در 19 حوزه دانشی طراحی شده و با این نگاه، یک تمدن دیده شده است. عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه در مورد تعامل میان حوزه و دانشگاه، بیان داشت: 45 رشته علوم حوزوی در دانشگاه تدریس می‌شود، 200 هزار نفر در این رشته‌ها فارغ‌التحصیل شده‌اند، 15 هزار دانشجو نیز وارد حوزه شده‌اند و 10 هزار طلبه در سطوح عالی در حال تحصیل هستند، پس جاده بین دانشگاه و حوزه یکطرفه نیست، ضمن اینکه در دهه 60 دفتر همکاری‌های حوزه و دانشگاه راه‌اندازی و اموری پیگیری شد و تداوم یافت.
وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه نهادهای فعال در حوزه علوم انسانی و مباحث جدید در قم و شهرهای دیگر را جمع کرد و 10 هزار اثر جمع‌آوری شد که 4 هزار اثر در مباحث نو در این میان ممتاز است و در 30 جلد و 20 حوزه دانشی چکیده شده است که با رویکرد بین‌المللی دنبال شد و با مقالات 60 جلد می‌شود و این گنجینه مهمی است.