kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۶۷۸
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۳
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

باید با آمریکا مذاکره و صلح کنیم امام حسین(ع) هم در روز عاشورا پیغام صلح فرستاد!

روزنامه همدلی به گفت‌وگو با محمدتقی فاضل میبدی پرداخته و به نقل از او تیتر زده است: «بقای قدرت گروهی در گرو جنگ است». این روزنامه در راستای دوگانه‌سازی جنگ و صلح برای انتخابات فرارو به نقل از فاضل میبدی نوشته است: «شعار مرگ نه مقدس است نه بین‌المللی... من بارها گفته‌ام که با این شعارهای تند و تیزی که ما داخل کشور می‌دهیم نمی‌توانیم مشکلاتمان را با دنیا حل کنیم. باید گفت‌و‌گو و مذاکره کرد، هیچ راه دیگری هم نیست، چون شعار مرگ بر این کشور و آن کشور هیچ مشکلی از ما حل نمی‌کند.»


سرویس سیاسی-

جنگ ایران و عراق نهایتاً به نفع ما تمام نشد
در ادامه این مطلب آمده است: «من معتقدم جنگ ایران و عراق نهایتاً به نفع ما تمام نشد، به نفع عراق هم تمام نشد، فقط زرادخانه‌هایی که می‌خواستند اسلحه‌هایشان را بفروشند و کشورهای ایران و عراق و منطقه خاورمیانه را ضعیف کنند از آن سود بردند.»
تحریف تاریخ!
فاضل میبدی در اظهاراتی گستاخانه دست به تحریف تاریخ اسلام زده و گفته است: «این‌هایی هم که می‌گویند حضرت علی(ع) با معاویه جنگید و صلح نکرد حرفشان غلط است. حضرت علی(ع) چند بار پیغام و نماینده فرستاد که این جنگ برافروخته نشود، حتی هیئتی را هم که از سوی معاویه خدمت حضرت آمد قبول کرد و با آن صحبت نمود، منتها آنها می‌خواستند معاویه را بر کشور اسلامی‌حاکم کنند ولی حضرت علی(ع) زیر بار نمی‌رفت.»
وی افزوده است: «من معتقدم اگر امروز از ملت ایران رأی بگیرید هیچ‌کس دنبال جنگ نیست، به‌ هیچ‌ عنوان، ولی عده‌ای هستند که بر طبل جنگ می‌کوبند... متأسفانه جنگ هرلحظه ممکن است اتفاق بیفتد و این اتفاق برای کشور ما خطرناک است. شاید عده‌ای احساس کنند ما تا آخر ایستاده‌ایم و همچون امام حسین(ع) تا شهادت می‌جنگیم، درحالی‌که خود امام حسین(ع) هم نمی‌خواست جنگ برپا شود. حتی روز عاشورا هم پیغام می‌فرستاد که صحبت‌ نماییم و صلح کنیم. در هر صورت در کشور ما، عده‌ای دارند در رسانه‌ها و ادبیات سیاسی‌مان، شعار جنگ می‌دهند که این هم برخلاف مصالح ملی است و هم برخلاف استقلال و امنیت کشور، درنهایت هم معلوم نیست چیزی گیرمان بیاید.»
مدعیان اصلاحات که سعی می‌کنند برای انتخابات، با دوگانه‌سازی «جنگ و صلح» خود را صلح‌طلب و رقیبشان را جنگ‌طلب معرفی کنند در تازه‌ترین اقدام خود، پا را فراتر گذاشته و دست به تحریف تاریخ اسلام زده و مدعی شده‌اند که «امام حسین(ع) هم در روز عاشورا پیغام صلح فرستاد»
فارغ از موج توهین‌ها، تحریف‌ها و هجمه‌هایی که اصلاح‌طلبان رادیکال در برهه‌هایی از دو دولت خاتمی، علیه اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) روا می‌داشتند، اظهارات این روحانی کم‌سواد و این جسارت‌ها به ساحت حضرت امیر(ع) و حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در فضای کنونی مسبوق به سابقه بوده است.
 گفتنی است که 30 مهر 93 بود که روحانی رئیس‌جمهور در اجتماع مردم زنجان گفت: «درس و پیام امام حسین(ع) درس برادری، وحدت، گذشت و قبول توبه از یکدیگر است و درس کربلا هم درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین می‌باشد.» وی همچنین حدود دو سال پیش (5 مهر 96) در جلسه هیئت دولت و در آستانه عاشورای حسینی گفت: «امام حسین(ع) امام صلح و فتوت هم بود؛ آنجا که لشکر دشمن محدود بود بازهم فرمود من آغازگر جنگ نیستم!»
از این ‌رو بدیهی است که مدعیان اصلاحات برای رسیدن به هدف خود از هیچ کاری حتی رفتارهای ماکیاولیستی و تحریف تاریخ حقیقی اسلام دریغ نمی‌کنند.
فراکسیون امید: ما را با مجلس ششم مقایسه نکنید!
روزنامه سازندگی در یادداشتی به قلم محمدعلی وکیلی، نماینده مجلس و عضو فراکسیون امید نوشت: «این روزها که انتقاد از اصلاح‌طلبان مجلس و دولت به اوج خودش رسیده می‌خواهم چند نکته را بیان کنم»
در ادامه این مطلب آمده است: «معتقدم نقد وارد به فراکسیون امید و اصلاح‌طلبان حاضر در دولت این است که چرا نتوانستیم آن‌طور که باید در این مدت با هرم قدرت معامله کنیم. این تعامل برای انجام دو مأموریت باید خیلی بیشتر و عمیق‌تر از این‌ها انجام می‌شد: اول برداشتن سایه امنیتی از سر اصلاح‌طلبان و دوم پیگیری یک‌به‌یک مطالبات اصلاح‌طلبانه ازجمله رفع حصر. من تا اینجا این نقد را می‌پذیرم.»
وکیلی که به نظر می‌رسد از حمله مدعیان اصلاحات به فراکسیون امید به ستوه آمده، نوشته است: «ناظرین ما گاهی در بیان انتظارات و نقدهای خود به خطا می‌روند. درست به همین دلیل مثلاً ما نمایندگان مجلس دهم را با مجلس ششم مقایسه می‌کنند. درحالی‌که این سؤال را بی‌پاسخ می‌گذارند که مگر مجلس ششم چه کارکرد و محصول قابل اتکایی داشت؟ جز این بود که محصول این مجلس، مجلس هفتم شد؟ جز این بود که دولت برآمده از آن مجلس، احمدی‌نژاد بود؟ به همین دلیل تأکید می‌کنم که نمایندگان مجلس دهم و به‌طور مشخص فراکسیون امید را نه با مجلس و نمایندگان دیگر که با خودمان و مأموریتی که بر عهده داشتیم مقایسه کنید. مقایسه ما با تکلیفی که بر عهده‌مان نبوده کار غلطی است. کار واقعی ما تعامل با حاکمیت نه‌فقط برای رفع حصر بلکه برای رفع فضای امنیتی از سر تمام اصلاح‌طلبان بوده است که از این منظر انتقادات را به خودمان می‌پذیرم»وکیلی نوشته است: «تلاش ما برای تعامل با بیت رهبری و جلب اعتماد نسبت به اصلاح‌طلبان همین‌طور تلاش برای تعامل با سپاه پاسداران و شورای نگهبان و حل مسئله اصلاح‌طلبانی که پشت درهای این شورا ماندند. تلاش کافی نبوده است.» در انتهای این مطلب آمده است: «ما نمایندگان روایت حداقلی از اصلاح‌طلبی هستیم اما غیرواقعی و بدلی نیستیم. درست است که تلاش ما برای دنبال کردن مأموریت‌هایی که برایمان تعریف شده کافی نبوده اما به سهم خودمان گام‌هایی در این مسیر برداشتیم.»
مدعیان اصلاحات و توجیه فرار دولت از ارائه گزارش به مجلس
معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری در یادداشتی در اعتماد به موضوع مصوبه مجلس مبنی بر لزوم ارائه گزارش دولت به مجلس پرداخت و نوشت: «به نظر می‌رسد در این اصلاح امری فراتر از قانون اساسی رخ داده شائبه این نیز ایجاد شده که تصمیمی‌ مقطعی و سیاسی صورت گرفته است. البته در همه تصمیماتی که اتخاذ می‌شود احتمال و امکان سیاسی‌کاری همیشه وجود داشته و دارد.»
مردم احساس مثبتی به دولت ندارند
محمدعلی ابطحی، معاون پارلمانی دولت خاتمی‌در یادداشتی در اعتماد نوشت: «نمی‌توان تفاوت روحیه مدیریتی دو رئیس دولت اصلاحات و حسن روحانی را نادیده گرفت، چرا که خاتمی ‌شخصاً علاقه‌مند به گزارش‌دهی به مجلس بود اما اساساً حسن روحانی از قرار گرفتن در چنین موقعیت‌هایی استقبال نمی‌کند. به‌هرروی گزارش‌دهی به مجلس به‌عنوان قوه‌ای که متشکل از نمایندگان مردم است، امری ممدوح تلقی می‌شود و گویی دولت مستقیماً به مردم گزارش می‌دهد... همچنین تحریم‌ها سنگین‌تر شده و به دلیل مجموعه التهابات و بحران‌های اقتصادی و بین‌المللی مردم اساساً احساس مثبتی به دولت ندارند. در این شرایط به نظر می‌رسد که مجلس خواسته در سال آخر حساب خود را در زمینه فشارهای اقتصادی از دولت جدا کرده و طبیعتاً دولت نیز به این موضوع واکنش نشان داده است»
مصوبه مجلس، «مچ‌گیری» و «سیاسی‌کردن نظارت» است
اعتماد در یادداشتی به قلم احمد خرم، وزیر راه و شهرسازی دولت اصلاحات نوشت: «متأسفانه باید اذعان کرد که مجلس، نظارت را سیاسی کرده است... به نظر می‌رسد که نظارت مجلس همواره از موضع مچ‌گیری اعمال شده است نه از موضع اصلاح امور که این نکته بسیار مهمی‌ در روند نظارتی این نهاد به حساب می‌آید... اگر نظارت‌ها بر مدیریت غیرمنطقی، غیراصولی، تسویه حسابگرانه، انتقام‌جویانه، برای ارضای حس برتری‌جویی و در یک‌ کلام مبتنی بر سیاسی‌کاری باشد، می‌توان اذعان داشت که اثری کاملاً منفی دارد و مدیریت مملکت را فشل می‌کند.»
ذکر این نکته ضروری است که مدعیان اصلاحات در حالی پارلمان را به «سیاسی‌کاری» متهم می‌کنند که اتفاقاً یک پای فرار دولت از گزارش‌دهی و تقابل روحانی با قوه مقننه، همین مجلس است که بخشی از هواداران دولت در قالب فراکسیون امید در آن حضور دارند. وقتی مجلس از ابزارهای قانونی خود نتواند به‌خوبی استفاده کند و در برابر دولت منفعل باشد، کار به‌جایی می‌رسد که رئیس دولت وقعی به نامه رسمی‌ هیئت‌رئیسه مجلس نمی‌نهد.
دولت به جای حذف چهار صفر، به تنظیم بازار بپردازد
حیدر مستخدمین‌حسینی، کارشناس اقتصادی حامی‌دولت در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «دولت حذف چهار صفر را تصویب کرده به معنای اینکه 10 هزار ریال را یک تومان کند و این یک تومان هم معادل صد ریال شود. یعنی همان نقشی که دلار و سنت دارند. درحقیقت دولت می‌خواهد در ظاهر قضیه به لحاظ روانی نکته‌ای را جا بیندازد. در این شرایط به‌جای اینکه دولت به معیشت مردم بپردازد و بازار را تنظیم کند و تعریف جدیدی به جهت‌گیری نظام اقتصادی ببخشد، عنوان می‌کند که دیگر مشکلات اقتصادی تمام شده درحالی‌که هیچ مفهوم علمی‌ پشت‌سر این مدعا نیست. مردم می‌بینند که لبنیات، گوشت، سبزی و نان با افزایش قیمت مواجه‌اند و در این شرایط دولت نباید انتظار داشته باشد که مردم از این تصمیم استقبال کنند درحالی‌که هیچ فایده و نفعی برایشان ندارد» در روزهای اخیر، بسیاری از کارشناسان با گرایش‌های سیاسی مختلف به تصمیم دولت مبنی بر حذف چهار صفر از پول ملی اعتراض کرده‌اند.
کارشناسان معتقدند که دولت می‌بایست با مدیریت صحیح نقدینگی و مهار تورم، مشکلات معیشتی مردم را کاهش دهد و با اقداماتی از قبیل حذف چهار صفر از پول ملی، معیشت مردم بهبود نمی‌یابد.
دولت در سیاست خارجی، صرفاً مجری است و تصمیم‌گیر نیست!
محمد‌ هاشمی‌در مصاحبه روزنامه همشهری گفت: «شرایط به گونه‌ای است که در حوزه روابط خارجی، دولت مجری است و تصمیم‌گیر نیست. دولت نکاتی را باید رعایت کند و نمی‌شود آن‌طور که خودشان برنامه دارند عمل کنند»
هاشمی‌ در حالی گزاره بی‌اختیاری دولت در روابط خارجی را مطرح کرده است که بارها روحانی و ظریف علی‌رغم نگرانی‌ها و دلواپسی‌ها و تذکرات رهبری به ادامه مذاکرات با غربی‌ها پرداخته‌اند و حتی برخی مدعیان اصلاحات در همین وضعیت و شرایط کنونی که آمریکا درصدد فشار حداکثری و ایجاد ائتلاف نظامی‌ علیه جمهوری اسلامی‌ ایران است، به غربی‌ها چراغ سبز نشان می‌دهند. اختیارات آنان در حوزه خارجی به حدی بوده که یک روز در بالکن هتل کوبورگ وین با عناصر نایاک عکس گرفتند و روزی با جان کری در خیابان‌های وین قدم زدند.