kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۲۵۱
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۹
حجتی:

اجازه خروج گندم از کشور داده نمی‌شود

وزیر جهاد کشاورزی گفت: به هیچ عنوان و به هیچ کسی اجازه خروج گندم از کشور را نمی‌دهیم.

به گزارش خانه ملت، محمود حجتی درخصوص میزان خرید تضمینی گندم در این سال زراعی از جانب سیلو‌های دولتی، گفت: طبق پیش‌بینی‌هایی که داشته‌ایم بین ۲ تا ۲ و نیم میلیون تن گندم کمتر توسط بخش دولتی خریداری شده است.
عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: بخشی از گندم برداشت شده توسط کشاورزان در سال زراعی ۹۸-۹۷ به سمت صنف و صنعت هدایت شده که روند آن طبیعی است.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه بخش دیگری از گندم موجود توسط واسطه‌ها خریداری شده که آنها نیز ناچار هستند در پایان آن را به دولت بفروشند، اظهار کرد: به هیچ عنوان و به هیچ کسی اجازه خروج گندم از کشور را نمی‌دهیم.
گفتنی است اخیرا"رئیس‌نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی از کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی خرید تضمینی گندم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: بنابر آمار میزان خرید تضمینی گندم در مقایسه با سال قبل کاهش چشمگیری داشته است که با ادامه این روند دولت ناچار است گندم مورد نیاز داخل را با نرخ بالاتر از سه هزار تومان از کشور‌های همسایه وارد کند در حالی که کیفیت گندم‌های خارجی کشور‌های اطراف قابل مقایسه با محصول داخلی نیست. محمدشفیع ملک‌زاده با انتقاد از نرخ ناعادلانه قیمت خرید تضمینی گندم در مقایسه با هزینه‌های تولید اظهار کرد: با وجود آنکه تمامی تشکل‌ها و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نسبت به اعلام نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی ۹۸ – ۹۷ معترض بودند، اما نتوانستند دولت را به اصلاح نرخ خرید متقاعد کنند که در نهایت این امر موجب شد تا کشاورزان رغبت چندانی به تحویل گندم به مراکز خرید دولتی نداشته باشند. وی افزود: از آنجا که نرخ هزار و ۷۰۰ تومانی رضایت تولیدکننده را به سبب افزایش هزینه‌های تولید جلب نمی‌کند، آنها حاضر نیستند با این قیمت گندم تولیدی خود را به دولت بفروشند. رئیس‌نظام صنفی کشاورزی ادامه داد: بسیاری از کشاورزان به امید افزایش قیمت، گندم خود را در انبار‌ها ذخیره می‌کنند یا برای گذراندن معیشت خود با قیمتی بالاتر از نرخ خرید به دلالان می‌دهند که در نهایت منافع این امر به جیب سودجویان و واسطه‌گران می‌رود و دولت برای تأمین گندم مورد نیاز کشور مجبور می‌شود با قیمت‌هایی دو تا سه برابر بالاتر از نرخ خرید اقدام به واردات کند.
وی با‌اشاره به اینکه قیمت کنونی گندم با نرخ‌های جهانی، دو برابر فاصله دارد، افزود: بر این اساس با احتساب هزینه‌های حمل‌ونقل، بیمه کشتی و... دولت برای واردات هر کیلو گندم از سایر کشور‌ها رقمی حدود سه هزار و ۷۰۰ تا چهار هزار و ۲۰۰ تومان باید پرداخت کند این در حالی است که دولت‌حاضر نشد نرخ خرید تضمینی گندم را ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان افزایش دهد تا کشاورزان نسبت به تحویل گندم به مراکز دولتی رغبت داشته باشند.
دبیر اجرایی بنیاد گندم کاران ایران در پایان درباره اینکه آیا امکان قاچاق گندم تولیدی از کشور وجود دارد، ادامه داد: گندم تولیدی از کشور خارج نمی‌شود، اما عده‌ای با خرید و ذخیره‌سازی، آن را پس از تبدیل به آرد و ماکارونی به کشور‌های دیگر صادر می‌کنند که سود این امر تنها به جیب عده‌ای واسطه و دلال می‌رود.