kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۶۰۲۰
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۸

برداشت‌ ناصحیح از آیات رزاقیت الهی(حکایت خوبان)



امام صادق (ع) جویای حال یکی از یارانش بنام عمر بن مسلم شد، شخصی عرض کرد: او به عبادت روی آورده و تجارت را ترک نموده‌ است!
امام فرمود: وای بر او، آیا نمی‌داند دعای ترک‌کننده کسب و کار،‌ مستحاب نمی‌شود؟ گروهی از اصحاب رسول خدا (ص) پس از آنکه آیه دوم و سوم سوره طلاق نازل شد کسی که پرهیزکار باشد، خداوند راه‌ گشایشی برای او قرار می‌دهد، و به او از جائی که گمان نبرد، روزی می‌دهد، و کسی که به خدا توکل کند،‌ خدا او را کافی است بعضی از اصحاب درها را بر روی خود بستند و به عبادت مشغول شدند و گفتند: ما را خدا کفایت می‌کند. این خبر به رسول خدا رسید، آن حضرت برای آنها پیام فرستاد: چه عاملی شما را به این کار واداشته است؟
گفتند: طبق آیه دوم و سوم سوره طلاق خداوند متکفل روزی ما شده، از این جهت مشغول عبادت شده‌ایم! پیامبر گرامی (ص) به آنها فرمود: کسی که کار و کسب را رها کند و مشغول عبادت شود، دعایش مستجاب نمی‌گردد، بر شماست به کار و کسب(1)
همچنین پیامبر اکرم(ص) عامل عصیان پروردگار را شش خصلت از جمله تنبلی بر می‌شمارد و می‌فرماید: اول ما عصی‌الله تبارک و تعالی بست خصال: حب‌الدنیا و حب الرئاسه و حب الطعام و حب‌ النساء و حب النوم و حب الراحه؛ اولین بار که خداوند تبارک و تعالی را نافرمانی کردند،‌ به سبب شش خصلت بود که عبارت از دوست داشتن دنیا و ریاست و غذا و زن و خواب و آسایش و رفاه‌طلبی بود.(2)
ــــــــــــــــــــــــــــــ
1- تفسیر نورالثقلین، ج5، ص354
2- وسائل‌الشیعه، ج11، ص962