طبق یک نظرسنجی تلویزیونی :
اکثریت مردم به سرمایهگذاری در بورس بیشتر از خرید ارز اعتماد دارند
طبق یک نظرسنجی تلویزیونی 84 درصد مردم به سرمایهگذاری در بورس بیشتر از خرید ارز اعتماد دارند.
به گزارش روابط عمومی برنامه پایش، در برنامه «پایش» 1 مردادماه، موضوع « آخرین تغییرات بازار بورس و روش سرمایهگذاری در این بازار برای افراد مبتدی»، مورد بررسی قرار گرفت.
سید محمد نوعی کارشناس مسائل اقتصادی ضمن ارایه راهکارهای عمومی برای ورود به بازار سرمایه اظهار کرد: با ارایه برنامههای صحیح و به موقع میتوان بخش اعظمی از سرمایهگذاریها را به سمت بازار سرمایه هدایت کرد که موضوع بسیار مهم این روزها هدایت شرکتهای تولیدی به این بازار است.
این کارشناس مسائل اقتصادی بااشاره به تفاوتهای بورس و سود بانکی گفت: بسیاری از مردم جامعه تصور میکنند که سود بانکی مطمئن است. در حالی که با نوسانات ارزی همان سود دریافتی از بانکها هزینه میشود. در صورتی که اگر در خریداری سهام عرضه اولیه شرکتها اقدام کنیم میتوان سودی بالای ۷۰۰ درصد را هم دریافت کرد. در چندماه اخیر بورس سودآورترین بازار کشور بوده است.
وی برای توضیح بیشتر در این زمینه به ذکر مثالی پرداخت و گفت: اگر فردی ابتدای سال ۹۷ مبلغ یک میلیون تومان سهام عرضه اولیه را خریداری میکرد، تا پایان سال مبلغ ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت میکرد.
نوعی افزود: سال گذشته بورس شاهد ورود ۲۷ شرکت تولیدی به بازار سرمایه بود.
این کارشناس اقتصادی معتقد است امکان دارد در بین این تعداد شرکت عرضه اولیه یک یا دو شرکت هم ۵ درصد زیان کنند که با وجود درصد بالای سود این شرکتها به خریداران ضرر وارد نمیشود.
وجاهت قانونی دادن به سود مرکب
از سوی نمایندگان مجلس
در بخش دوم برنامه پایش، با ارتباط تلفنی با یک کارشناس حقوقی به موضوع سود مرکب و اقدامات جهت حذف آن پرداخته شد.
اخوانی، کارشناس حقوقی در همین زمینه گفت: یکی از مشکلاتی که نظام بانکی برای تولیدکنندگان و سایر مشتریان خود ایجاد کرده، سود مرکب است. یعنی بانک اصل، سود و خسارت تسهیلات پرداختی به مشتریان را با هم جمع میکنند و به اصل تسهیلات پرداختی به مشتری تبدیل میکنند. بنابراین این تسهیلات هیچ وقت از سوی مشتری پرداخت نمیشود.
وی در توضیح این مسئله افزود: ممکن است کسی 500 میلیون تومان وام گرفته باشد، ولی به دلیل عدم توان پرداخت و فرآیندی که بانک انجام میدهد، 2 میلیارد تومان پرداخت نماید.
این کارشناس حقوقی با تاکید بر اینکه مجلس باید با این مسئله برخورد کند، افزود: نمایندگان مجلس این عمل را که خلاف بخشنامه 1751 بانک مرکزی است، با عبارت اعطای تسهیلات جایگزین وجاهت بخشیدند که تعجب آور است. این عمل خلاف ایجاد رونق تولید است.
وی اضافه کرد: اقدام بانک در جمع کردن اصل، سود و خسارت و تجمیع آن در قرارداد جدید تسهیلات، امری خلاف قانون است. مجلس نه تنها این مسئله را اصلاح نکرد بلکه وجاهت نیز به آن دادند.
همچنین سؤال نظرسنجی برنامه «پایش» هم بهصورت زیر از مخاطبان سؤال پرسیده شد:
برای سرمایهگذاری به کدامیک بیشتر اعتماد دارید؟ فروشنده ارز یا کارگزار بورس.
در پایان نیز 84 درصد از مردم سرمایهگذاری از طریق بورس و مراجعه به کارگزاران بورس را انتخاب نمودند.