وزیر راه و شهرسازی:
ایران در حال تبدیل شدن به صادرکننده رادار است
وزیر راه و شهرسازی ضمناشاره به توانمندی متخصصان داخلی در حوزه صنعت حملونقل هوایی گفت: در حال تبدیل شدن به سازنده و صادرکننده رادار هستیم.
به گزارش فارس، محمد اسلامی در مراسم افتتاح رسمی رادار ترمینال هوایی ایران اظهار داشت: متخصصان توانمندی در حوزه شرکت فرودگاهها و ناوبری ایران و شرکتهای دانشبنیان در کشور داریم و اکنون کشور ما در حال تبدیل شدن به سازنده و صادرکننده رادار است.
وی افزود: نزدیک کردن حوزه مراقبت پرواز به استانداردهای جهانی و توجه به تجهیزات برای افزایش دقت در هدایت پروازها از اولویتهای ما است. پوشش منطقهای شمال کشور و محدوده تهران در حوزه حملونقل هوایی با نصب این رادار به طور کامل محقق شده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: زمانی که هواپیما از روی باند موتور خود را روشن میکند تا زمان اوج گرفتن و ادامه مسیر تا مقصد اطلاعات از طریق سیستم مراقبت پرواز داده میشود و به طورکامل تحت کنترل و نظارت خواهد بود. امیدوارم بتوانیم پوشش صددرصدی را در فضای کشور ایجاد کنیم.
اسلامی اضافه کرد: در حوزه راداری پیشرفت قابل توجهی داشتهایم و این مرهون توانمندیهای نیروی انسانی در حوزه شرکتهای دانشبنیان و شرکت فرودگاهها و ناوبری ایران است که میتوانیم در این زمینه به تولید بپردازیم و برای صادرات برنامهریزی کنیم.
گفتنی است، رادار ترمینال هوایی ایران کوشک بزم یکی از پیشرفتهترین رادارهای موجود در جهان و دومین رادار پس از رادار بندرعباس در خاورمیانه است که نصب آن به صورت کاملا داخلی و بومی انجام شده است. این رادار شامل سامانه راداری PSR به شعاع پوششی 120 کیلومتر و MSSR به شعاع پوششی 400 کیلومتر است و پشتیبان رادار فرودگاههای امام خمینی (ع) و مهرآباد خواهد بود.
وی همچنین در حاشیه مراسم افتتاح مرکز عملیات ایمنی اضطراری درباره کشتی ایرانی که در بندر جده عربستان توقیف بود، بیان کرد: این کشتی روز گذشته با پیگیریهای ویژه از طرف سازمان بنادر و دریانوردی رفع مزاحمت شد و ساعت 15:6 دقیقه روز گذشته بندر جده اجازه داد این نفتکش خارج شود.
وی اضافه کرد: این نفتکش با دو یدککش به سمت خلیجفارس میآید تا وارد آبهای ایران شود. ما با زحمات زیادی از سوی دشمن مواجه بودهایم اما شرکتهای هواپیمایی و کشتیرانی مهارت بالایی در این حوزهها دارند.
به گفته وزیر راه و شهرسازی،کشتی انگلیسی در تنگه هرمز در کریدوری که مخصوص خروج بوده است ورود میکرده است ضمن آنکه آلایندگی داشته و سیستم راداری خود را خاموش کرده بود که این موارد خطرساز بوده است که سازمان بنادر در خواست کرد و با حکم مراجع قضایی نفتکش انگیسی توقیف شد.
اسلامی ادامه داد: پس از مشاهدات و بررسیها آمار دقیقی در این باره منتشر میشود. کار انگلیسیها دزدی دریایی است و این رسوایی برای استکبار جهانی است که به قوانین بینالمللی پایند نیستند.