بانوان کاراتهکا بهترین نتیجه تاریخ را بدست آوردند
کسب 11 مدال طلا، نقره و برنز کاراته ایران با اقتدار بر بام آسیا ایستاد
در آخرین روز از رقابتهای کاراته قهرمانی آسیا ۲۰۱۹ که در تاشکند ازبکستان برگزار شد، تیمهای کومیته مردان و زنان ایران در دیدار نهایی با برتری برابر عربستان و ژاپن موفق به کسب عنوان قهرمانی شدند.
سرویس ورزشی-
دیروز تیم کومیته مردان ایران در نخستین دیدار ۳ بر صفر برابر ترکمنستان به پیروزی رسید و در دومین دیدار نیز برابر قزاقستان ۳ بر یک پیروز شد. ایران در دور سوم ۳ بر صفر از سد هند گذشت و در نیمه نهایی نیز پس از کسب نتیجه ۲ بر ۲ در امتیاز شماری با نتیجه ۲۴ بر ۱۴ برابر ژاپن به برتری رسید و راهی فینال شد.
تیم کومیته مردان ایران در دیدار نهایی با ترکیب علیاصغر آسیابری، سجاد گنج زاده و صالح اباذری برابر عربستان به میدان رفت که در پایان با نتیجه ۳ بر صفر پیروز شد و مدال طلای آسیا را از آن خود کرد.
اما تیم کومیته زنان ایران نیز در دور نخست پس از تساوی یک بر یک در امتیاز شماری با نتیجه ۱۱ بر ۴ ازبکستان را برد، سپس برابر اردن ۲ بر صفر به برتری رسید. تیم بانوان ایران در نیمه نهایی نیز با نتیجه ۲ بر یک از سد چین گذشت و راهی فینال شد.
تیم کومیته بانوان ایران در فینال با ترکیب طراوت خاکسار، حمیده عباسعلی و شیما آل سعدی برابر ژاپن نیز با نتیجه ۲ بر یک پیروز شد و مدال طلای این رقابتها را از آن خود کرد.
تیم کومیته بانوان در شرایطی عنوان قهرمانی آسیا را بدست آورد که روز شنبه ورزشکاران ایران موفق به کسب 2 مدال طلا (طراوت خاکسار و حمیده عباسعلی) و 2 نقره (رزیتا علیپور و کاتای تیمی) و یک برنز (فاطمه صادقی) شده بودند. بدین ترتیب تیم کاراته بانوان با کسب 3 مدال طلا، 2 نقره و یک برنز بهترین نتیجه تاریخ کاراته ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا را بدست آوردند. تا پیش از این بهترین عملکرد ایران مربوط به سال 2012 ازبکستان بود که تیم کاراته بانوان ایران موفق به کسب 2 مدال طلا و 3 نقره و 2 برنز شده بود.
بدین ترتیب تیم ملی کاراته ایران در مجموع مردان و زنان موفق به کسب ۵ مدال طلا، دو نقره و چهار برنز شد. در این رقابتها ژاپنیها با ۶ طلا، دو نقره و سه برنز قهرمان شدند. ازبکستان، میزبان مسابقات نیز با ۳ طلا، یک نقره و دو برنز بعد از ایران در جای سوم ایستاد. عربستان و قزاقستان با یک طلا و دو نقره، چین با یک طلا و سه برنز و اندونزی با یک نقره و دو برنز در مکانهای چهارم تا هفتم جدول توزیع مدالها قرار گرفتند.
9 مدالی که در بخش انفرادی بدست آمد
لازم به یادآوری است که در روز دوم مسابقات و در بخش انفرادی مسابقات، طراوت خاکسار در دیدار فینال وزن 55- کیلوگرم مقابل سوینچ راخیموآ از ازبکستان 7 بر صفر به برتری رسید و صاحب مدال طلا شد. در دیدار پایانی وزن 84- کیلوگرم مردان، ذبیح اله پورشیب در فینال مقابل محمود ساجان از اردن قرار گرفت و یک بر صفر به برتری رسید و دومین مدال طلای تیم ایران در این رقابتها را کسب کرد. در فینال وزن 68+ کیلوگرم تیم ملی بانوان حمیده عباسعلی در پیکار با «سوفیا براتسولاو» از قزاقستان صاحب برتری 4 بر 2 شد و طلا گرفت.
اما در فینال وزن 61- کیلوگرم بانوان شانزدهمین دوره رقابتهای قهرمانی آسیا ازبکستان، رزیتا علیپور در دیدار فینال مقابل یین ژیااویان چینی پس از تساوی صفر بر صفر در وقت قانونی مبارزه با رای داوران در هانتی نتیجه را واگذار کرد و نقره گرفت.
کاتای تیمی بانوان ایران با ترکیب الناز تقی پور، شادی جعفری زاده و نجمه قاضی زاده که به دیدار فینال راه یافته بود به دلیل آسیب دیدگی شادی جعفری زاده در جریان تمرینات از ناحیه زانو، از حضور در دیدار فینال و مبارزه با تیم ژاپن انصراف داد تا صاحب مدال نقره شانزدهمین دوره رقابتهای قهرمانی آسیا شود.
در کاتای انفرادی بانوان، فاطمه صادقی در دیدار ردهبندی به مصاف آدا وونگ از کره جنوبی رفت و با امتیاز 24.36 بالاتر از حریف کرهای قرار گرفت و مدال برنز این بخش را از آن خود کرد.
کاتای تیمی مردان هم با ترکیب ابوالفضل شهرجردی، علی زند و میلاد فرازمهر برای کسب مدال برنز به مصاف تیم هنگ کنگ رفت و توانست با غلبه بر این تیم مدال برنز را بر گردن آویزد.
در وزن 75- کیلوگرم بهمن عسگری در جدول شانس مجدد، غلام عباس سعادی از پاکستان را 2 بر صفر مغلوب کرد و در دیدار ردهبندی نیز با غلبه برداستونبک اوتابالایف ازبکستانی به مدال برنز رسید.
در وزن 84+ کیلوگرم نیز سجاد گنج زاده با برتری 5 بر 2 مقابل نماینده قرقیزستان صاحب مدال برنز شد.
در رقابتهای این دوره، ابوالفضل شهرجردی در کاتای انفرادی، سارا بهمنیار در وزن 50- کیلوگرم، زهرا یاوری در وزن 68- کیلوگرم، رضا روشن در وزن 55- کیلوگرم و مجید حسن نیا در وزن 60- کیلوگرم نیز توفیقی در کسب مدال نداشتند.