رئیسستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
قاچاق سوخت به روزانه ۸/۵ میلیون لیتر کاهش یافت
رئیسستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: با توجه به اقدامات تمامی دستگاههای مسئول، میانگین قاچاق سوخت روزانه از ۱۱ میلیون لیتر، به 8/5 میلیون لیتر رسید.
به گزارش خبرگزاریها، علی مویدی خرمآبادی دیروز در نشست خبری درباره وضعیت قاچاق سخت، با بیان اینکه سپاه پاسداران نیز کشتیهای قاچاق سوخت را شناسایی و مورد برخورد قرار میدهد گفت: با توجه به اقدامات تمامی دستگاههای مسئول در این حوزه میانگین قاچاق سوخت روزانه از 11 میلیون لیتر، به 8.5 میلیون لیتر رسید و امسال با برنامههای جدید استانداران مرزی، به دنبال کاهش قاچاق سوخت هستیم.
وی افزود: البته این نکته حائز اهمیت است که تا زمانی که بحث اختلاف قیمت سوخت در داخل و خارج از مرزها به حد متعارف خود نرسید، احتمال قاچاق سوخت متصور است و تنها با فعال کردن سامانهها نمیتوان به صورت کامل قاچاق سوخت را کنترل کرد.
این مسئول درباره کشفیات ارز قاچاق نیز خاطر نشان کرد: در سال گذشته مجموع دلار و یورو قاچاق مکشوفه حدود 13 میلیون دلار بوده که توسط واجا و ناجا و سایر دستگاههای کاشف به دست آمده است و در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته البته بعضا برخی متهمان در اعترافات خود به رقمهایی بیش از این نیز اعتراف کردهاند ولی این رقم میزان اسکناس مکشوفه است.
مویدی بااشاره به وجود شش میلیون شماره حساباشخاص حقیقی و حقوقی و اتباع بیگانه که در بحث پولشویی و قاچاق فعال بودهاند، گفت: در سال ۹۲ شاهد بیش از شش میلیون شماره حساب مخدوش بودیم که در بحث پولشویی و قاچاق فعالیت داشتند، اما در راستای شفافسازی و بستن منافذ قاچاق با همکاری بانک مرکزی در مسدود کردن آنها تلاش کردهایم، به طوری که امروز بیش از دو میلیون شماره حسابهایی که مربوط بهاشخاص حقیقی بوده مسدود شده و بیش از سه میلیون از شماره حسابهای افراد حقوقی که در امر قاچاق و پولشویی فعالیت داشتهاند مسدود شده و بقیه شمارهحسابهای دیگر در حال پالایش است.
وی اظهار کرد: از تعداد شش میلیون شماره حساب حدودا ۱۰۰ هزار شماره حساب دیگر باقی مانده است که به زودی آنها هم مسدود میشوند.
رئیسستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: حسابهای فراگیر اتباع بیگانه که در موضوع قاچاق و پولشویی فعال بوده، ۵۸۲ هزار شماره حساب بوده است که اکثر این شمارهحسابها هم مسدود شده، به طوری که کمتر از ۱۰ هزار شماره حساب مانده که در حال پالایش است.
مویدی خرمآبادی ادامه داد: این شماره حسابها با انگیزههای سوء و در خیلی از موارد با تخلف باز شده است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا بانکها هم در این تخلفات برای باز کردن این حسابها مقصر بودهاند، افزود: به هر حال بانکها هم در این موضوع نقش داشتهاند و اگر بانکها بر اساس ضوابط به تشکیل حسابها اقدام میکردند و دقت لازم را انجام میدادند، این اتفاقات نمیافتاد. قطعا بازگشایی شش میلیون حساب که در زمینه پولشویی و قاچاق فعالیت داشتهاند، موضوعی است که تخلف چند وجهی به حساب میآید که شاید یک سر آن بانکها و بانک مرکزی باشد.