kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۳۶۴
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۰
با بهره‌برداری از 14 نیروگاه جدید

ظرفیت تولید برق کشور افزایش می‌یابد

مدیر عامل توسعه برق ایران از راه‌اندازی 14 واحد جدید نیروگاهی خبر داد.


مجید صالحی گفت: با بهره‌برداری از این واحدها ظرفیت تولید برق کشور به بیش از 72 هزار مگاوات می‌رسد.
وی درباره آخرین وضعیت تکمیل و بهره‌برداری از نیروگاه‌های برق نیمه تمام با فرا رسیدن فصل تابستان و اوج‌گیری مصرف برق در کشور، گفت: سال جاری 14 واحد نیروگاهی با ظرفیت تولید 2 هزار و 156 مگاوات در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
مدیر عامل سازمان توسعه برق ایران با اعلام اینکه از مجموع 14 واحد تاکنون 10 واحد نیروگاهی راه‌اندازی و به شبکه برق کشور سنکرون شده اظهار داشت: به زودی 4 واحد جدید نیروگاهی دیگر هم به شبکه برق کشور متصل خواهند شد.
این مقام مسئول با تأکید بر اینکه در کنار احداث نیروگاه‌ها، ساخت پست‌های فشار قوی (230 و 400 کیلو ولت) و فیبر نوری برق کشور هم به پایان رسیده تصریح کرد: از مجموع نیروگاه‌های راه‌اندازی شده جدید برق کشور 5 واحد دولتی به ظرفیت 808 مگاوات و 5 واحد خصوصی به ظرفیت 800 مگاوات است.
صالحی 4 واحد باقیمانده را شامل 3 واحد حرارتی خصوصی و یک واحد حرارتی دولتی در دست ساخت بوده که تا چند هفته آینده به شبکه برق کشور متصل خواهند شد، افزود: براین اساس واحد دوم نیروگاه دولتی گنو (هرمزگان) حدود یک ماه دیگر با شبکه برق کشور سنکرون شود و 2 واحد از 3 واحد نیروگاه حرارتی خصوصی نیز تا اوایل مرداد آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
وی 4 واحد باقیمانده را شامل یک واحد گازی گنو با 162 مگاوات (دولتی)، 2 واحد گازی در چادرملو هر یک با 162 مگاوات ظرفیت (خصوصی) و یک واحد بخش بخار نیروگاه چرخه ترکیبی گناوه با 160 مگاوات ظرفیت (خصوصی) بر شمرد و یادآور شد: واحد اول نیروگاه گنو هفته قبل با 162 مگاوات ظرفیت با شبکه برق کشور سنکرون شد و همزمان ایستگاه گاز این واحد به ظرفیت 100 متر مکعب به بهره‌برداری رسید.
مدیر عامل سازمان توسعه برق ایران با اشاره به استفاده حداکثری از توان سازندگان و پیمانکاران ایرانی در احداث این 14 واحد نیروگاهی، تبیین کرد: 90 درصد تجهیزات این واحدهای نیروگاهی توسط سازندگان داخلی تأمین و تجهیز شده است.
به گفته این مقام مسئول در حال حاضر در بخش خطوط و تجهیزات پست‌های برق نزدیک به 100 درصد تجهیزات ساخت داخل است و چنانچه مسایل اقتصاد صنعت برق برطرف و نقدینگی آن تأمین شود، قطعاً پروژه‌های بیشتری در کوتاه‌ترین زمان به بهره‌برداری می‌رسد.