بحرین مجبور به عقبنشینی شد /آلخلیفه: مخالف عادیسازی روابط با اسرائیل هستیم
اعتراضات گسترده مردم در کشورهای اسلامی و به ویژه عراق باعث عقبنشینی هر چند ظاهری آل خلیفه از اعلام آمادگی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شده است. با این حال تصاویر عکس یادگاری وزیر خارجه این رژیم دستنشانده با وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی منتشر شده است.
سرویس خارجی-
بحرین هفته گذشته در نشستی 2 روزه میزبان برخی از مقامات و خبرنگاران صهیونیستی بود. هرچند «نشست منامه» که با هدف اعلامی «رایزنی برای جمعآوری 50 میلیارد دلار» در جهت اجرای معامله قرن در مورد فلسطین برگزار شد نشستی شکست خورده بود. تحلیلگران و کارشناسان بینالمللی این نشست را به دلیل عدم حضور گروههای فلسطینی و یا کشورهای عربی به جز فرستادگان ارتجاع عرب یک نشست «کاملا شکست خورده» توصیف کردهاند. ضمن اینکه در روزهای برگزاری نشست منامه تظاهرات و اعتراضهای زیادی در جهان اسلام علیه این نشست برگزار شد و حتی مقامات بحرینی که به صراحت خواستار عادی سازی روابط با اسرائیل بودند مجبور شدند برای رهایی از فشارها به صورت ظاهری هم که شده عقبنشینی کنند.
«خالد بن احمد آل خلیفه»، وزیر خارجه بحرین همزمان با برگزاری نشست ضد فلسطینی منامه با چند رسانه رسمی رژیم صهیونیستی مصاحبه کرد و خواستار برقراری بهترین روابط دیپلماتیک با این رژیم شد.
اعتراضهای گسترده به اظهارات وزیر خارجه بحرین
این اظهارات نسنجیده اما از همان ساعات نخست با واکنش گسترده در کشورهای اسلامی مواجه شد. دولت کویت در واکنش به این اظهارات، تاکید کرد تا زمانی که حقوق اساسی ملت فلسطین برآورده نشود، از عادیسازی امت عربی بااشغالگران خبری نخواهد بود در عراق مردم به سفارت بحرین در بغداد حمله کردند. معترضان عراقی پنجشنبه گذشته در برابر ساختمان سفارت منامه در بغداد دست به تظاهرات زدند. در جریان این تجمع مردمی، معترضان عراقی وارد سفارت بحرین شدند و پرچم فلسطین را به جای پرچم بحرین بالا بردند. بحرین در واکنش به این اقدام، سفیر خود در بغداد را برای مشورت فراخواند. در یمن نیز تظاهرات گستردهای علیه بحرین، آمریکا و رژیم صهیونیستی برگزار شد. همینطور در غزه تصاویر مقامات آل خلیفه به آتش کشیده شد.
عقبنشینی وزیر خارجه بحرین
به دنبال این اعتراضات خالد بن احمد، وزیر امور خارجه بحرین با عقبنشینی از اظهارات خود مدعی شد که نشست منامه برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی نبود. او مدعی شد که دولت بحرین به نظر تشکیلات خودگردان احترام قائل است و چنین احترامی متقابل و دو سویه است. تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست «محمود عباس» در کنار سایر گروههای فلسطینی نشست اخیر منامه را تحریم و آن را محکوم کردهاند. او در مورد مصاحبههای اخیر خود با چند رسانه رژیم صهیونیستی نیز گفت که با این مصاحبهها خواسته است موضع خود را «مستقیما» به صهیونیستها انتقال دهد! «بن احمد» مدعی شد که کشورش همواره از حق مردم فلسطین در تشکیل دولتشان به پایتختی قدس شرقی حمایت میکند. این در حالی است که نشست منامه مقدمه معامله قرن است، معاملهای که در آن قرار است نام کشور فلسطین حذف و قدس نیز دو دستی تقدیم صهیونیستها شود!
عکس جنجالی
اما عقبنشینی ظاهری وزیر خارجه بحرین واقعی نبود و تنها به دلیل فشار افکار عمومی و اعتراضات گسترده بود چرا که انتشار تصاویر دیدار وی با برخی مقامات پیشین صهیونیستی نیز نشان داد وی از اظهارات خود تنها به دلیل هراس از تشدید فشارها عقبنشینی کرده است. در این راستا «تزیپی لیونی»، وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی در دیدار با وزیر خارجه بحرین از اظهارات جنجالی «خالد بن احمد آل خلیفه»، در مورد این رژیم و صهیونیستها استقبال کرد. لیونی در حساب کاربری خود در توییتر با انتشار تصویری از این دیدار نوشت که عصر پنجشنبه (۶ تیر) با خالد بن احمد دیدار کرده و از او به دلیل مواضع اخیرش در قبال اسرائیلیها تقدیر کرده است.