kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۲۸۳۴
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۹
بیزینس استاندارد در یک گزارش تحلیلی مطرح کرد

اختلاف در کاخ سفید درباره ایران تحریم‌ها ایرانی‌ها را متحد کرد

علی‌رغم ادعای پمپئو، تحریم‌ها موجب اتحاد مردم ایران علیه آمریکا شده و ایران در شرایط کنونی آن‌قدر قدرتمند هست که به ایالات متحده باج ندهد.

پایگاه خبری- تحلیلی بیزینس استاندارد به بررسی نتیجه بدعهدی آمریکا در توافق هسته‌ای و سیاست فشار حداکثری علیه ایران پرداخته و تاکید کرده است علیرغم ادعای پمپئو، تحریم‌ها موجب اتحاد مردم ایران علیه آمریکا شده و ایران در شرایط کنونی آنقدر قدرتمند هست که به ایالات متحده باج ندهد. در این گزارش آمده است: «درخصوص حملات به نفتکش‌ها، عربستان سعودی، متحد آمریکا و رقیب منطقه‌ای ایران، پیکان اتهام را به سمت دولت ایران گرفته و حملات ماه می ‌را «تجاوز آشکار» خواندند. ملک سلمان، پادشاه عربستان از جامعه بین‌المللی خواست که از همه ابزارها برای تنبیه ایران استفاده کنند.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، مدعی شد که «تقریبا به صورت قطعی» می‌تواند گفت، ایران مسئول این حملات است. وی در ماه می‌خبر اعزام گروهی از ناوهای آمریکایی به خلیج‌فارس را اعلام کرد که هدف از آن «ارسال پیامی روشن و واضح برای ایران» بود.
اما واقعیت این است که کاخ سفید درباره اهدافش علیه ایران بیش از حد سر و صدای غیرمنطقی به راه انداخته و این در حالیست که این اهداف، بسیار غیرواضح هستند.
به نظر نمی‌رسد مقامات دولت ترامپ درباره گزینه‌های زیر، اتفاق نظر داشته باشند:
1. آمریکا به دنبال تغییر حکومت ایران است یا تغییر رفتار حکومت این کشور؟
2. آمریکا باید به دنبال دیپلماسی باشد یا استفاده از زور؟
3. هدف از اعزام ناوهای آمریکایی به منطقه، تاثیرگذاری بر ایران است یا اقناع افکار عمومی ناامید آمریکا؟
کاخ سفید مدعی است که سیاست فشار حداکثری در حال جواب دادن است و ایران، کمک‌های خود به متحدان و نیروهای نیابتی‌اش در منطقه از جمله بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، حزب‌الله لبنان و حماس را کاهش داده است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه مدرک یا زمان بندی محسوسی مدعی شده که شرایط اقتصادی فرسایشی و سخت برای ایران که توسط آمریکا ایجاد شده موجب قیام مردم ناامید این کشور علیه حکومتشان خواهد شد و به تغییر حکومت خواهد انجامید. به نظر می‌رسد، این یک ایده تخیلی است. رویکرد خصومت‌آمیز آمریکا به ویژه زمانیکه این رویکرد توسط جامعه بین‌الملل پذیرفته نشده است، مردم ایران را علیه آمریکا بر خواهد انگیخت، متحدان آمریکا را متفرق و چند قطبی خواهد ساخت و موجب تقویت جناح ضدآمریکایی در ایران خواهد شد. به عنوان مثال، جوانان شهرنشین ایرانی، بهترین امید برای آشتی با آمریکا و اقدام علیه دولتشان بودند اما نه در زمانیکه ترامپ گلوی اقتصاد کشورشان را می‌فشارد و آنها را به حمله تهدید می‌کند.
از سوی دیگر، ایران، گزینه‌های خروج از توافق هسته‌ای یا حمله به نیروها و متحدان آمریکا از جمله اسرائیل را به عنوان اهرمی جهت تحت فشار قرار دادن آمریکا در اختیار دارد و این در شرایطی است که نیروهای نظامی این کشور و نیروهای نیابتی آن در منطقه، قدرتمند می‌باشند.
فشارهای واشنگتن همچنین موجب همکاری نزدیکتر ایران با دشمنان آمریکا از جمله روسیه خواهد شد و حمایت‌های تسلیحاتی و اطلاعاتی روسیه در اختیار ایران قرار خواهد داد. بزرگترین امید ترامپ درباره ایران، سفر نخست‌وزیر ژاپن به این کشور و میانجیگری وی بود معلوم نیست در این شرایطی او هم بتواند کاری را از پیش ببرد.
در صورت تبدیل شدن بحران اخیر به جنگ، انفجارهای جدید، خلیج‌فارس را خواهد لرزاند، نیروهای نظامی آمریکا توسط نیروهای نیابتی ایران در عراق، زخمی و کشته می‌شوند و پهپادهای ساخت ایران، عربستان را بمباران خواهند کرد. در این شرایط باید دید ترامپ در برابر اصرار جنگ طلبان برای تشدید بحران، مقاومت خواهد کرد یا خیر؟»