نشنال اینترست: ایران چهارمین نیروی دریایی قدرتمند دنیاست
یک نشریه آمریکایی تصریح کرد نیروی دریایی ایران میتواند آمریکا را در خلیجفارس، ناکار و متوقف کند.
نشنال اینترست در یادداشتی تحلیلی با اشاره به برخی تهدیدهای لفظی آمریکا نوشت: ژنرال سلامی فرمانده سپاه پاسداران ایران اخیرا گفت آمریکا آسیبپذیر است و نمیتواند قدرت ایران را در خلیج فارس به چالش بکشد. اما نیروی نظامی متعارف ایران از چه قابلیتهایی برخوردار است و آیا آنها واقعا میتوانند در مقابل حمله احتمالی آمریکا مقاومت کنند؟
به گزارش انتخاب، نشنال اینترست میافزاید: ما در گذشته به تواناییهای نیروی هوایی و زمینی ایران اشاره کرده بودیم. اما اکنون قصد داریم مهمترین نقطه قوت نیروهای متعارف ایران یعنی نیروی زیردریایی آنها را بررسی کنیم. ایران با کمک زیردریاییهای خود به چهارمین نیروی دریایی قدرتمند در دنیا تبدیل شده است.
تعداد زیردریاییهای ایران در مقایسه با دیگر ادوات جنگی نیروی دریایی بالاتر است. نیروی دریایی ایران در مجموع دارای 10 ناوچه موشکانداز، ناو محافظ و ناوشکن است، اما در حال حاضر تعداد زیردریاییهای آن به 34 عدد میرسد. بیشتر زیردریاییهای ناوگان ایران از کلاس کیلو با موتور دیزل الکتریکی هستند. تعدادی از زیردریاییها نیز از کلاس بومی غدیر هستند. باقی زیردریاییهای ایران در زیرمجموعه کلاس یونوی کره شمالی قرار میگیرند. زیردریایی غدیر در مقایسه با کلاسهای دیگر کوچکتر است، اما قابلیتهای تهاجمی قویتری دارد. کلاس غدیر همچون زیردریاییهای کلاس کیلو دارای لولههای اژدرافکن 533 میلیمتری است.
ایران با همین داشتهها میتواند به اهداف استراتژیک خود در منطقه دست پیدا کند. ایران نیازی ندارد که نفوذش را به آبهای بینالمللی گسترش دهد. در واقع، هدف اصلی نیروی دریایی ایران تضمین امنیت خلیج فارس و بهطور ویژه تنگه هرمز است. زیردریاییهای دیزل-الکتریکی ایران دارای قابلیت مینگذاری غیرقابل شناسایی هستند. به همین خاطر گزینه ایدهآلی برای انجام عملیاتهای گشتزنی و کمین علیه کشتیهای جنگی متخاصم محسوب
میشوند.
نیروی دریایی ایران اخیرا تصمیم گرفت که صنعت زیردریایی بومی خود را گسترش دهد. آنها به دنبال توسعه کلاسهای بزرگتر هستند. برای مثال، میتوان به کلاس جدید فاتح اشاره کرد. این زیردریایی از لحاظ مشخصات عملیاتی بسیار برتر از کلاس غدیر است. این کلاس همچون زیردریاییهای دیگر ایران دارای لولههای اژدرافکن 533 میلیمتری است. رسانههای دولتی ایران گزارش کردهاند که زیردریاییهای کلاس فاتح دارای قابلیت شلیک موشکهای زیرسطحی هستند.
بدون شک نیروی زیردریایی ایران مهمترین و تواناترین زیرشاخه نیروی دریایی ایران است و پیشبینی میشود که در آینده نیز جایگاه خود را حفظ کند. گفتنی است، رهبران ایران اهمیت زیادی برای منطقه خلیج فارس قائل هستند. نیروی دریایی ایران میتواند از ناوگان زیردریاییهای خود برای پیادهسازی یک کمپین ضد دسترسی - ضد دستیابی ((A2/AD در تنگه هرمز یا حملات کمین غافلگیرکننده علیه مواضع آمریکا در خلیج فارس استفاده کند.