وزير بهداشت:
کمبودی در مورد داروهاي اساسي وجود ندارد
وزير بهداشت گفت: تصمیم به مبارزه جدی با واردات بی رویه دارو گرفتهام؛ چرا که این موضوع لگدمال کردن صنعت داخلی است.
به گزارش وزارت بهداشت، سعيد نمكي در نشست خبري با اصحاب رسانه، در پاسخ به سؤالی در خصوص کمبودهای دارویی در کشور، گفت: درحال حاضر، کمبود دارویی جدی در كشور وجود ندارد و علي رغم فشارهایی که از سوي آمریکا وارد شد و مشکلات بسیار جدی ایجاد شده در نقل و انتقال پولی، اما با تمهیداتی که اندیشیده شده، خوشبختانه تاکنون توانستیم اقلام دارویی مورد نیاز را به هر روشی که بوده وارد کنیم.
صنعت داروسازی نباید لگدمال واردات شود
نمكي افزود: در مورد داروهاي وارداتي كه توليد مشابه داخل دارد، نيز به شدت ایستادگی کردهايم که وارد كشور نشوند. اعتقاد داریم صنعت داروسازی نباید لگدمال واردات شود.
وی اظهار داشت: از طرفی در حوزه داروهای اساسی کمبودی نداریم و اگر کمبودی هست در داروهای خارجی مشابه داخلی است. البته برای بیماران صعبالعلاج که ممکن است سیستم بدنشان به داروهای داخلی واکنش نشان دهد، داروی مورد نیازشان را وارد میکنیم. خوشبختانه علیرغم همه مشکلات، شیوههایی را دنبال میکنیم که تا پایان سال چیزی به عنوان کمبود داروهای اساسی نداشته باشیم. وزیر بهداشت همچنین درباره تغییر ذهنیت مردم به داروی ایرانی، خطاب به رسانهها گفت: از اصحاب رسانه و هر کسی که روح ملی دارد، خواهش میکنم که کمک کنند تا در دام تبلیغاتی و شانتاژ واردکنندهها نيفتيم، تصمیم به مبارزه جدی با واردات بی رویه دارو گرفتهام؛ چرا که این موضوع لگدمال کردن صنعت داخلی است. کمک کنید ذهنیت مردم را از اینکه داروی ایرانی کیفیت ندارد، دور کنیم.
رانت به تولیدکننده و واردکننده دارو نمیدهیم
نمکی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ دارویی در داخل کشور تولید نمی شود که کیفیت آن زیر سؤال باشد، عنوان كرد: همین طور که رانت به واردکننده نمیدهیم، رانت به تولیدکننده هم نمی دهیم. قطعاً با کوچکترین مشکل در عرصه داروهای داخلی بزرگترین برخورد خواهد شد.
15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم
وی با بیان اینکه 50 درصد از بیماران مبتلا به فشارخون بالا، تحت کنترل و درمان مناسب قرار ندارند، گفت: طبق برآوردها، در حال حاضر، حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم. انتظار میرود در بسیج ملی کنترل فشارخون حدود دو میلیون بیمار مبتلا به فشارخون بالا شناسایی شود، گام بعدي نيز، ساماندهي و ارجاع اين افراد به پزشك و پيگيري درمان آنها است.