kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۱۱۶۰
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۴
کارشناس انرژی پیش بینی کرد

نفت 200 دلاری با وقوع هرگونه درگیری در خلیج فارس

برخی از کارشناسان بازار نفت معتقدند که وقوع هرگونه درگیری یا رویارویی نظامی می‌تواند تأثیرات شدیدی بر اقتصاد جهانی به‌دنبال داشته باشد و قیمت نفت را به ۲۰۰ دلار در هر بشکه برساند.




بهروزی‌فر، کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه امیدوارم که جنگ نه تنها بین ایران و آمریکا بلکه بین آمریکا و عربستان نیز رخ ندهد، گفت: هر اتفاقی که در منطقه بیفتد دامن تمام کشورهای منطقه را خواهد گرفت و پیش‌بینی من این است که اگر اتفاقی بیفتد قیمت نفت به‌راحتی تا ۲۰۰ دلار افزایش می‌یابد.
وی با اشاره به سوابق تاریخی در این حوزه، اظهار کرد: در زمان جنگ ایران و عراق حدود پنج میلیون بشکه نفت از بازار خارج شد و همین مسئله موجب شد که قیمت نفت حدود چهار برابر افزایش یابد و به سقف ۴۴ دلار برسد که اگر ارزش آن را به زمان حال بسنجیم بالاتر از ۱۵۰ و ۲۰۰ دلار است.
این کارشناس حوزه انرژی با تاکید به اینکه اگر جنگی صورت گیرد چندان دور از ذهن نیست که با افزایش قیمت نفت مواجه شویم، ادامه داد: باید در نظر گرفت که منطقه خاورمیانه بیشترین ذخایر نفت دنیا را دارد و حجم قابل توجهی از تجارت نفت دنیا از تنگه هرمز و خلیج فارس می‌گذرد؛ لذا اگر اتفاقی بیفتد، قیمت نفت به شکل غیرمنتظره ای افزایش می‌یابد.
بهروزی‌فر با بیان اینکه وقوع جنگ به نفع هیچ کدام از کشورهای حاشیه خلیج فارس نیست، تصریح کرد: در صورت وقوع جنگ، با توجه به اینکه روسیه از آتش دور است و حجم قابل توجهی تولید و صادرات دارد، می‌تواند بازار را در دست بگیرد و عملاً تحریم‌های آن هم به طور خودکار حذف خواهد شد. در آن صورت حتی عربستان سعودی با اینکه می‌تواند بخشی از صادرات را از خلیج فارس و غرب کشورش انجام دهد، بازهم از این ماجرا سودی نخواهد برد چراکه این جنگ دامن آنها را هم خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش، تولیدکنندگان عمده عضو اوپک در منطقه حاشیه خلیج فارس حدود ۲۰ درصد از نفت جهان را از طریق تنگه هرمز تأمین می‌کنند که خلیج فارس را به بازارهای جهانی متصل می‌کند. این تنگه که در باریک‌ترین قسمت خود ۳۴ مایل عرض دارد، بین ایران و عمان واقع شده است و در صورت وقوع هرگونه جنگی در منطقه، این آبراه حیاتی به‌راحتی قابل مسدود شدن است.
حمل نفت از طریق این تنگه حتی بدون شلیک یک گلوله به نفتکش‌های عبوری هم می‌تواند متوقف شود. اگر شرکت‌های بیمه‌کننده کشتی‌ها احساس کنند که یک ریسک قریب‌الوقوع حمله به یک تانکر نفتکش در منطقه وجود دارد، یا پوشش بیمه‌ای خود را تعلیق می‌کنند یا نرخ بیمه کشتی‌های عبوری را به‌شکل فوق‌العاده‌ای بالا خواهند برد. در این وضعیت، کشتی‌داران ممکن است تصمیم بگیرند تا زمانی که اوضاع آرام شود، نفتی از این مسیر ترانزیت نکنند.