زیان هنگفت سهامداران خرد در بورس
در پی افتهای شدید و متعدد بورس تهران که چند ماهی است گریبان سهامداران را گرفته و به ذوب شدن سرمایههای آنها منجر شده است، سهامداران خرد که با زیانهای هنگفتی در این مدت مواجه شدهاند نگرانی خود را از وضعیت فعلی بازار سرمایه و از بین رفتن سرمایههای خود ابراز میکنند.
به گزارش ایسنا، با حاکم شدن وضعیت قرمز در بازار سرمایه و افت بیش از 7 هزار واحدی شاخص بورس از ابتدای سال تاکنون و نیز ریزش سنگین قیمت سهام شرکتها، سهامداران بورس تهران که با تشویق دولت و هزاران امید سرمایههای خود را وارد این بازار کردهاند، با زیان هنگفتی مواجه شده و درصدد خروج از این بازار برآمدند.
این در حالی است که طرحهای اجرا شده توسط سازمان بورس مانند طرح ویژه صیانت از سهامداران خرد با اعمال محدودیت فروش که از 26 بهمن ماه سال گذشته اجرا شد و نیز راهاندازی صندوق توسعه به منظور بهبود وضعیت بازار سرمایه که از اردیبهشت ماه امسال اجرا شد نتوانست در وضعیت بازار تاثیر با اهمیتی داشته باشد و مانع از ریزش روزانه قیمتها شود.
همچنین جلسه ویژه وزیر اقتصاد با مسئولان بازار سرمایه در سال گذشته و نیز برگزاری جلسات متعدد سازمان بورس با سرمایهگذاران حقوقی نیز نتوانست درکاهش زیان هنگفت سهامداران موثر باشد و مانع از روند ریزشی بورس شود به طوری که در زمان اجرای این طرح شاخص بورس 75 هزار واحد بود و در حال حاضر به محدوده 72 هزار واحد رسیده است.
از سوی دیگر اعمال برخی سیاستهای اقتصادی دولت مبنی بر ممانعت از افزایش قیمت کالاها و محصولات و در ابهام بودن افزایش نرخ صنایعی همچون سیمان، خودرو، لبنیات، پتروشیمیها و پالایشگاهها و مشخص نبودن بهره مالکانه معادن در کنار انتظار در به نتیجه رسیدن ایران در مذاکرات هستهای موجب شده است تا انگیزهای برای خرید از سوی سهامداران حقیقی و حقوقی مشاهده نشده و بورس تهران روزانه با ریزش قیمتها و ذوب شدن سرمایهها مواجه شود.
در این شرایط که بورس تهران به حالت کما رفته و سهامداران خود را گرفتار زیان کرده است، مسئولان همانند گذشته تنها به برگزاری جلسات اضطراری در زمان وقوع بحران بسنده کرده و اقدامات عملی در این خصوص انجام نمیدهند به طوری که اکنون که مشکل بورس تهران کمبود نقدینگی است،مشخص نیست که نقدینگی 5000 میلیارد تومانی که قرار بود در اردیبهشت ماه به بازار سرمایه تزریق شود به کجا رفته است و چرا از وعدههای دیگر برای حمایت از بازار سرمایه خبری نیست؟
همانطور هم که پیشبینی میشد، نشست مدیران سازمان بورس و مقامات دولتی و اعلام حمایتهای متعدد نیز در وضعیت بازار سرمایه اثربخش نبوده و نتوانست در جلب نظر سرمایهگذاران موثر باشد لذا تا زمانی که حمایتهای عملی از این بازار پر ریسک صورت نگرفته و تزریق نقدینگی 5 هزار میلیارد تومانی به بدنه بازار سهام کشور عملی نشود اثری از رونق و برگشت موفق و پایدار بازار نخواهد بود.
در این میان سهامداران نگران که دستشان به هیچ جا بند نیست و سرمایه خود را از دست رفته میبینند، نسبت به وضعیت فعلی بورس و عملکرد دولت در این خصوص معترض بوده و عنوان میکنند که وضعیت بازار سرمایه خطرناک است زیرا با ابهامات موجود در نرخ خوراک شرکتهای پتروشیمی، افزایش بهره مالکانه معادن، نرخ سیمان و خودرو، صنایع مختلف بورسی تحت تاثیر قرار گرفته و بازدهی منفی را برای سهامداران ایجاد کرده است.