فعالیت معدن بوکسیت موجب افزایش سیل شد
عضو هیئتمدیره جمعیت دیده بان طبیعت گفت: بررسیهای میدانی کارشناسان ستاد مردمی حفاظت از طبیعت شاهرود نشان میدهد تخلفات معدن بوکسیت تاش عامل افزایش سیلپذیری منطقه به شمار میرود.
حنیف رضا گلزار اظهار داشت: برآیند تخلفات معدن از جمله دلایل اصلی افزایش سیل پذیری منطقه بوده و از دستگاه قضایی کشور انتظار میرود تا این مسئله را مورد پیگرد جدی قرار دهد.
وی با بیان اینکه بهره بردار بر خلاف تعهدات خود در رویشگاههای گونه ممنوع القطع ارس منطقه دخل و تصرف کرده، افزود: بهرهبرداری غیر اصولی در سطح بیش از 65 هکتاری بدون دریافت مجوزهای لازم، تغییر شبکه هیدرولوژیکی منطقه به دلیل باطله برداری و دپوی آنکه موجب افزایش فرسایش شده، احداث جاده در خارج از محدودههای دارای پروانه و موفق نبودن در بازسازی محدودههای کارشده قدیمی از دیگر اقدامات غیرقانونی بهره بردار بوده است.
این کارشناس خاک و آب یادآور شد: بر اساس آییننامه ارزیابی زیست محیطی با اینکه معدن بوکسیت تاش در مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار نداشته اما مشمول ارائه پیوست زیست محیطی برای بهرهبرداری از عرصه میشده است.
عضو هیئتمدیره جمعیت دیده بان طبیعت با بیان اینکه پنج سال پس از بهرهبرداری معدن بوکسیت تاش و برای فرار از تخلف پیوست زیست محیطی ارایه شد، ابراز داشت: هدف این کار توجیه اقدامات انجام شده بوده و به هیچ وجه ناظر بر روشهای بهرهبرداری مبتنی بر رعایت اصول زیست محیطی نبود.
گلزار اضافه کرد: برای نمونه در پیوست زیست محیطی تدوین شده همچنان بر تداوم انفجارها برای استخراج بوکسیت تاکید شده در حالی که بر اساس تعهدات ارائه شده از سوی بهره بردار در تاریخ 25 مرداد سال 90 قرار بود که بهرهبرداری به شکل تونلی و بدون تخریب سطحی ادامه پیدا کند.