معاون اسبق وزارت خارجه:
تحریم برای کشوری با ۱۵همسایه معنا ندارد
یک مسئول سابق وزارت خارجه معتقد است سیاست تحریم برای کشوری که ۱۵ همسایه دارد، معنا ندارد؛ البته باید بدانیم که با چه سازوکاری میتوانیم با این کشورها تعامل داشته باشیم.
محمدرضا باقری معاون اسبق وزارت امور خارجه و سفیر اسبق ایران در ترکیه در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: آقای بشار اسد در آن سفر به پاس قدرشناسی از مقام معظم رهبری، دولت و آحاد ملت ایران، ضمن تاکید بر گسترش همکاریهای دوجانبه در همه زمینهها، پیشنهادات مناسبی را برای مشارکت در پروژههای گوناگون ساخت و ساز در کشور سوریه، به جمهوری اسلامی ایران ارائه کرد.
باقری گفت: اینک لازم است شرکتهای مختلف ایرانی وارد عمل شده و فرصت همکاریهای صنعتی تجاری با سوریه را مغتنم بشمارند. کشورهای همسایه و البته برخی بازیگران بینالمللی درصدد مشارکت بیشتر در دوران بازسازی سوریه هستند تا بلکه بتوانند در آینده آن کشور از نفوذ و توانی برخوردار باشند. لذا نتیجه حضور در این دوران صرفاً نمیتواند اقتصادی باشد و ثمرات سیاسی امنیتی برای ما به همراه دارد.
وی گفت: دشمنان ایران و عراق از روابط راهبردی میان این دو کشور نگران هستند و برای رفع این نگرانی هم تا کنون توطئههای بسیاری را به کار بستهاند. طرح ایجاد اختلاف میان دو ملت، در ماههای اخیر از جمله تلاشهای دشمنان برای کاهش این روابط به حساب میآید که خوشبختانه با هوشیاری دوطرف، با شکست مواجه شدند. بنابراین باید با دقت نظر بیشتری نسبت به پیشبرد روابط تهران-بغداد نگاه کرد. یعنی از یک طرف نه چندان تفاهمات و توافقات دو طرف را بزرگ جلوه داد و از طرف دیگر، زمینه تحریک دشمنان مشترک را هم فراهم نکرد.
باقری درخصوص تعامل بهتر و بیشتر با کشورهای همسایه نیز اظهار داشت: در اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تعامل و توسعه مناسبات با کشورهای همسایه و منطقهای اهمیت بالایی دارد اما این مهم گاهی مورد غفلت یا کمتوجهی قرار گرفته است. سیاست تحریم برای کشوری که دارای ۱۵ همسایه است معنا ندارد، البته باید بدانیم که با چه سازوکاری میتوانیم با کشورهای همسایه تعامل بیشتری در ابعاد سیاسی و اقتصادی
داشته باشیم.