وزیر اقتصاد:
تصمیم بنزینی دولت در آستانه نهاییشدن است
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان «بنزین سرمایه کشور است و باید از هدررفت آن جلوگیری کنیم» گفت: بر همین اساس دولت در آستانه تصمیمگیری نهایی در این زمینه است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، فرهاد دژپسند در حاشیه نشست با مجمع کارآفرینان در مصاحبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره وجود یارانههای پنهان گفت مدیریت این موضوع از جمله یارانه سوخت و انرژی باید بهگونهای باشد که رفاه جامعه بهویژه اقشار در دهک اول تا هفتم دچار آسیب نشود.
وی افزود: از طرفی بنزین سرمایه کشور است و باید از هدررفت آن جلوگیری کنیم که بر همین اساس دولت در آستانه تصمیمگیری نهایی در این زمینه است.
گفتنی است در روزهای گذشته اخباری مبنی بر افزایش قیمت سوخت در فضای مجازی مطرح شد و حتی بیان میشد که از بامداد روز سهشنبه نرخهای جدید بنزین اعمال میشود که این خبر از سوی مسئولان تکذیب گردید.
زیبا اسماعیلی، سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران دیروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه از صبح دوشنبه شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت بنزین از ساعت 24 در فضای مجازی مطرح شده است، گفت: با توجه به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بهعنوان مجری سیاستهای کلان در حوزه سوخت است، هنوز چنین چیزی به شرکت ملی پالایش و پخش ابلاغ نشده است.
وی ادامه داد: در صورت ابلاغ سیاستی درباره بنزین قطعاً بهموقع از رسانههای رسمی کشور اطلاعرسانی خواهد شد.
گفتنی است قیمت بنزین آخرین بار در اردیبهشتماه سال 93 در چارچوب گام دوم هدفمندی یارانهها از 700 تومان به هزار تومان افزایش یافت. قرار بود در ادامه راه، قیمت سوخت به صورت پلکانی افزایش یابد تا به مرور قیمتها واقعی شود و عوارض یارانه انرژی کاهش یابد، و از سوی دیگر با افزایش تدریجی قیمتها، فشار تورمی به مردم کنترل شود.
با این حال دولت روحانی در سالهای بعد سیاست محافظهکاری را در پیش گرفت و افزایش سالانه قیمت سوخت را مسکوت گذاشت؛ سیاستی که شائبه سیاسیکاری را در سالهای منتهی به انتخابات تقویت کرد.
در سال 96 همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و حضور روحانی در این انتخابات این موضوع دوباره مطرح شد، اما دولت و مجلس به این موضوع تن ندادند تا حجم زیادی از ضرورت افزایش قیمت انباشته شود.
حالا با گذشت پنج سال از آخرین افزایش قیمت سوخت و فشرده شدن فنر قیمتها، مردم نگران افزایش یکباره قیمتها هستند که به صورت طبیعی آثار تورمی برجای خواهد گذاشت.
سؤال اساسی این است که اگر افزایش قیمت سوخت و واقعی شدن نرخها ضرورت داشت، چرا این کار به صورت تدریجی صورت نگرفت تا امروز مردم و کارشناسان و مسئولان نگران آثار تورمی شدید افزایش یکباره قیمت سوخت نباشند؟
گفتنی است خبرگزاری فارس دیروز گزارش داد، براساس اطلاعات به دست آمده طرح سهمیهبندی بنزین به تصویب شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا رسیده است و هیئت دولت قصد دارد احتمالاً از روز پنجشنبه آن را اجرایی کند.
بر اساس این گزارش به نظر میرسد قیمت بنزین سهمیهای بدون تغییر و هر لیتر هزار تومان عرضه خواهد شد و قیمت بنزین آزاد نیز افزایش خواهد داشت. بر این اساس به نظر میرسد سهمیه هر خودرو ۶۰ لیتر در نظر گرفته شده است.