kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۸۹۸۱
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۳

انفعال وزارت ارتباطات در قبال دخالت گوگل در حذف برنامه‌های ایرانی

در شرایطی که برخی برنامه‌های داخلی توسط شرکت گوگل حذف شده است، وزارت ارتباطات در قبال این اقدام رویکرد انفعالی پیشه کرده است.



به گزارش خبرگزاری فارس، موبایل‌های هوشمند امروزه به یکی از بدیهیات زندگی تبدیل شده و روزبه‌روز روی صفحه گوشی‌ها، اپ‌هایی نصب می‌شود که به زندگی حقیقی مردم مرتبط است. این اینترنتی‌شدن زندگی در کنار همه محاسنش معایبی هم دارد.
یکی‌ از معایبش اینست که اگر دقت نشود مثل اسب تروا عمل می‌کند، وارد قلعه می‌شود و قلعه را از درون فتح می‌کند. چنانچه یک شرکت آمریکایی به‌نام گوگل از گوشی شبانه بدون اجازه مردم ایران، آنها که با مجوز دولت ایران وارد کشور شده -و از این واردات سود سرشار کسب کرده- بدون مجوز همان دولت؛ یک اپلیکیشن حذف می‌کند.
چهارشنبه گذشته کاربران ایرانی پیامی را از گوگل دریافت کردند مبنی بر اینکه تلگرام طلایی و هاتگرام فاقد امنیت و ناقض حریم خصوصی هستند و فردای آن روز یعنی پنجشنبه این خبر در فضای مجازی پیچید که گوگل پلی با ادعای ناامن و مخرب بودن تلگرام طلایی و هاتگرام، این نرم‌افزار را از روی موبایل‌های اندرویدی حذف کرد!
این درحالی است که پیش از این وزیر اطلاعات، تلگرام طلایی و هاتگرم را ایمن و بومی می‌دانست و با اطمینان خاطر کاربران را به این نرم‌افزارها جلب می‌کردند و وزارت ارتباطات نیز با حمایت کامل از این دو پوسته، ارتباط بیش از ۳۰ میلیون کاربر را با تلگرام برقرار کرد.
این در حالی است که چند وقت پیش اپل هم کلیه اپ‌های ایرانی را در گوشی‌های خود غیرفعال کرده بود؛ البته ماجرا حذف چند آیکون و اپ‌ از گوشی هوشمند مردم نیست؛ بلکه پشت سر هر آیکون ایرانی‌ساخته‌ای، هزاران جوان استارت‌اپی، صدها شرکت نوپای فعال که بر بستر صنایع نوین در حال رشد هستند در معرض ورشکستگی و فروپاشی قرار می‌گیرند.
در حال حاضر، وزارت ارتباطات بابت انفعالی که در قبال اقدام اخیر گوگل داشته باید به موارد زیر پاسخ دهد:
1. چگونه با «شرکت‌های واردکننده اینترنت» و خدمات‌دهنده آن مانند سامسونگ و اپل که کل بازار ایران را‌اشغال کرده‌اند توافق کرده‌اند که به همین سادگی بازار ایران شبانه تهدید می‌شود؟     
2. دی ‌ماه 96 یک پلتفرم  به‌نام تلگرام حاکمیت ملی را به مخاطره انداخت. آن‌روزها مسئولان علیرغم مذاکراتشان با آقای دورف در توییتر به یکدیگر ریپلای می‌زدند. امروز این خدشه بر حاکمیت خودش را به سطح دیوایس و تجهیزات اینترنت‌رسان مانند گوشی‌های هوشمند رسانده است. تدبیر مسئولان ارتباطاتی کشور برای مراقبت از استقلال کشور چیست؟
3. آیا کسی مراقب «کسب‌وکارهای نوپای اینترنت‌پایه» هست؟