kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۸۵۶۲
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۶

سیل‌زدگان دزفول به روستاهای خود بازگشتند

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول گفت: با فروکش کردن آب، مردم سیل‌زده روستاهای این شهرستان به محل سکونت خود بازگشتند.


سرویس شهرستان‌ها -

محمد حیدری افزود: در حال حاضر اهالی همه روستاهای تخلیه شده همراه با دام‌هایشان به روستاها بازگشته و کمپ‌هایی که برای سیل‌زدگان در نظر گرفته شده بود، خالی شده است.
رئیس‌ ستاد مدیریت بحران شهرستان دزفول با‌ اشاره به خسارت‌های سیلاب گفت: تیم‌های کارشناسی برای ارزیابی خسارت‌های ناشی از سیلاب به مناطق اعزام شده‌اند و کارشناسان کشاورزی همراه با بنیاد مسکن در حال برآورد خسارت‌های نهایی هستند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با بیان اینکه اکنون شرایط در دزفول کاملا عادی است گفت: پرداخت خسارت‌های سیلاب سال 95 نیز توسط بانک‌های عامل در دست بررسی است که مطابق با نظر کارشناسان مربوطه پرداخت خواهد شد.
خطر سیلاب در خوزستان به حداقل رسید
استاندار خوزستان گفت: محور همه تلاش‌ها در سیلاب اخیر خوزستان کاهش تلفات جانی و خطر احتمالی آن در همه نقاط بود و در این راه موفق شدیم.
غلامرضا شریعتی شامگاه شنبه در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران که با حضور رئیس‌جمهوری در استانداری خوزستان برگزار شد، با بیان اینکه اولویت دوم نیز پایداری سدها بوده است عنوان کرد: تلاش شد از این طریق با حفظ تاسیسات و زیرساخت سدها آب مناسبی در سدها نیز ذخیره شود.
نماینده عالی دولت تصریح کرد: اگر خارج از این الزامات اقدامی صورت می‌گرفت ممکن بود هر اتفاقی رخ دهد و در جریان آن سیل می‌توانست از کنترل خارج شود و برای پایین‌دست به شکل بی‌سابقه‌ای خسارت ایجاد کند.
وی با ‌اشاره به اینکه اولویت سوم استان مدیریت ریسک بوده است، گفت: در این زمینه نیز تلاش شد تا پایین‌دست همواره مورد توجه قرار گیرد و رهاسازی به گونه‌ای باشد که کمترین خسارت زیربنایی و مالی را برای پایین ایجاد کند.
نماینده عالی دولت در استان افزود: اگر سدهای استان نبودند واقعا معلوم نبود با توجه به حجم آب وارد شده دچار چه معضلاتی می‌شدیم.
استاندار خوزستان تصریح کرد: ساخت 21 کیلومتر دایک در 54 ساعت و ایجاد سیل‌بند کانال سلمان در عرض چند روز جزو کارکردهایی است که سبب شد تا تنش‌های اجتماعی به جامعه کاهش پیدا کنند.
وی گفت: به عنوان مثال آب قابل توجهی در پشت سدها ذخیره و حجم زیادی از آب‌ها به سمت کانون‌های ریزگرد هدایت شد که باعث بهبود وضعیت استان در این زمینه گردید.
وی گفت: محیط زیست خوزستان با آبگیری تالاب‌ها بر اثر سیلاب اخیر احیا شد که در کنار آن نیز منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی تجدید و جنگل‌ها کاملا آبیاری شدند.
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه لازم است که برای کنترل سیلاب‌ها پروژه‌های تکمیلی در استان اجرا شود، گفت: علاج‌بخشی و افزایش ارتفاع سد دز یکی از اولویت‌هایی است که باید به آن توجه شود و در ادامه نیز احداث سد و نیروگاه جریانی دز در پایین‌دست این سد می‌تواند به این مسئله کمک کند.
شریعتی گفت: بر همین اساس نیاز است تا کانال نهر ماله به عنوان یک سیلاب‌بر احیا شود تا بتواند نقش مهمی در موضوع کنترل سیلاب ایفا کند.
وی همچنین یادآور شد: در دز مسیر قدیمی این رودخانه که به دوره ساسانیان برمی‌گردد در حال حاضر خشک است و نیاز به احیا دارد تا این مسیر نیز به عنوان یک کانال سیلاب‌بر نقش‌آفرینی کند.
ایمن‌سازی زیرساخت‌های جاده‌ای خوزستان
وزیر راه و شهرسازی گفت: ایمن‌سازی زیرساخت‌های جاده‌ای و همچنین هدایت آب از جاده‌های در معرض تهدید خوزستان به سمت تالاب‌ها و خلیج ‌فارس در اولویت است.
محمد اسلامی افزود: هدایت آب از جاده‌های در معرض سیلاب در خوزستان به سمت تالاب‌ها، رودخانه‌های بزرگ و خلیج‌ فارس از دیگر اولویت‌ها برای بازگشایی مسیرهای مسدود شده است.
وی ادامه داد: ارزیابی و پرداخت خسارت وارده شده به مزارع و منازل شهری و روستایی خوزستان از دیگر برنامه‌های مهم ما در شرایط کنونی است.
اسلامی گفت: انتظار می‌رود بازسازی منازل تخریب شده و آسیب دیده توسط بنیاد مسکن سریع‌تر آغاز شود و در بخش راه‌ها نیز اقدامات لازم بر اساس برنامه زمان‌بندی‌شده صورت گیرد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در خوزستان هنوز به مرحله بازسازی راه‌ها وارد نشده‌ایم چرا که تا آب فروکش نکند نمی‌توانیم اقدامی در این جهت صورت دهیم.
وی گفت: جاده اهواز - آبادان اکنون به صورت کامل زیر آب رفته و همکاران ما سعی دارند با یک هزار دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین با هماهنگی ستاد مدیریت بحران خوزستان، مسیر آب را از این محل منحرف کنند.
وی اضافه کرد: برای بازسازی منازل شهری و روستایی و کمک معیشتی استان‌های سیل زده اعتبارات لازم پیش‌بینی شده اما در خوزستان که هنوز در متن سیل قرار داریم نمی‌توانیم به صورت دقیق میزان خسارت‌ها و اعتبارات را پیش‌بینی کنیم. اسلامی گفت: در سایر استان‌هایی که در معرض سیل قرار گرفتند، بازسازی آغاز شده و جاده خرم‌آباد - معمولان- پلدختر که حدود 40 کیلومتر آسیب جدی دیده در دست بازسازی قرار دارد. وی افزود: اکنون 10 پل بزرگ در استان‌های لرستان و ایلام در حال حمل و نصب است تا مشکلات تردد مردم برطرف شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: برای جاده‌هایی که در خوزستان مسدود شده مسیرهای جایگزین پیش‌بینی شده است.
سیلاب بخش‌هایی از جاده اهواز - خرمشهر را
زیر آب برد
سیلاب و روان‌آب ناشی از طغیان رودخانه کارون بخش‌هایی از جاده سراسری اهواز - خرمشهر به عنوان تنها مسیر ارتباطی شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و شادگان به مرکز استان خوزستان را زیر آب برده و تردد در این جاده را با کندی مواجه کرده است.
سرپرست فرمانداری خرمشهر گفت: با تلاش ستاد مدیریت بحران سیلاب در محور اهواز - خرمشهر تحت کنترل است و تردد در این جاده امکان‌پذیر است.
کورش مودت اظهار داشت: نیروهای ارتش و قرارگاه کربلا همچنین ستاد مدیریت بحران در تلاش‌اند تا از ورود آب به این جاده جلوگیری کنند.
وی افزود: هماهنگی میان ارتش و سپاه همچنین ستاد مدیریت بحران به منظور هدایت سیلاب این مسیر به سمت بیابان‌های اطراف انجام شده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
آبگرفتگی بخش‌هایی از جاده 130 کیلومتری اهواز - خرمشهر بر اثر سیلاب در حالی است که تنها مسیر ارتباطی شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و شادگان به اهواز همین جاده می‌باشد و دیگر مسیرهای ارتباطی این سه شهرستان به مرکز استان با مشکل سیلاب و آبگرفتگی مواجه بوده و مسدود می‌باشند.
جاده اهواز - آبادان نیز از اواسط فروردین ماه در پی طغیان رودخانه کارون و آبگرفتگی‌هایی بخش‌هایی از این جاده همچنان مسدود است.
جاده قدیم خرمشهر - اهواز معروف به جاده امام صادق نیز بر اثر آبگرفتگی همچنان بر روی خودروها بسته است.
سیلاب ناشی از طغیان تالاب شادگان همچنین جاده آبادان - ماهشهر را تهدید می‌کند.
عملیات مهار سیلاب به سمت خرمشهر ادامه دارد
سرپرست فرمانداری خرمشهر گفت: عملیات مهار جریان سیلاب که به سمت خرمشهر در حرکت است با همکاری نیروهای ستاد بحران با شتاب در حال انجام است.
کورش مودت اظهار داشت: با توجه به رها شدن آب از سمت روستای ملحان در 30 کیلومتری جاده اهواز - خرمشهر سیلاب از سمت مزارع نیشکر به سمت روستاهای خرمشهر جاری است.
وی گفت: در حال حاضر آب تا 45 کیلومتری روستاهای خرمشهر رسیده است.
مودت با بیان اینکه جریان آب به سرعت به سمت روستاهای خرمشهر در حال حرکت است، گفت: هم‌اینک نیروهای بسیج، قرارگاه کربلا و ارتش در حال شکستن سیل‌بندها و هدایت آب به سمت بیابان‌های اطراف هستند تا جریان آب به روستاهای این شهرستان نزدیک نشود.
اقدامات بهداشتی در مناطق سیل‌زده افزایش می‌یابد
معاون وزیر بهداشت گفت:در حوزه بهداشت در مناطق سیل زده اقداماتی مانند نظارت‌های بهداشت محیط، سلامت مواد غذایی و آب آشامیدنی افزایش می‌یابد زیرا با گرم شدن دمای هوا، احتمال شیوع و بروز بیماری افزایش یافته و در نتیجه باید هوشمندانه عمل کنیم.
علیرضا رئیسی روز شنبه در جلسه هماهنگی اقدامات حوزه بهداشت و بررسی چالش‌های موجود در مناطق سیل‌زده که با حضور وزیر بهداشت و معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی در وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در مرحله دوم اقدامات بهداشتی در مناطق سیل‌زده نیاز است که تیم‌های نظارتی هم در ستاد و هم در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی سازماندهی و تقویت شوند.
توزیع پنج هزار بسته معیشتی در مناطق سیل‌زده
معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی سپاه اعلام کرد: پنج هزار بسته معیشتی در مناطق سیل‌زده شرق و جنوب شرق کشور توزیع می‌شود.
سرتیپ «علی اکبر پورجمشیدیان» افزود: اکنون بیش از 100 دستگاه از ماشین‌آلات مهندسی نیروی زمینی سپاه در منطقه شرق کشور برای اقدامات مهندسی در بحث سیل مستقر شده‌اند.
وی با بیان اقدامات مهندسی نیروی زمینی سپاه برای کنترل ورودی آب از رودخانه‌ هامون تصریح کرد: در صورت نیاز مسیر فرعی ورودی آب از رودخانه به سیستان به منظور هدایت سیلاب به منطقه کم‌خطر بازگشایی می‌شود.
امدادگران خارجی مسلمان
به یاری سیل‌زدگان شتافتند
رئیس حوزه علمیه امام موسی کاظم(ع) شادگان گفت: 150 نفر از امدادگران مسلمان خارجی با حضور در شادگان به کمک سیل‌زدگان این شهرستان شتافتند.
حجت‌الاسلام مرتضی فرامرزی بیان کرد: این افراد که از کشورهای فلسطین، سوریه، لبنان، یمن و بحرین بودند در مدت یک روز با حضور در روستاهای سیل‌زده شادگان مردم را یاری کردند.
وی افزود: احداث سیل‌بند و مشارکت در تقویت سیل‌بندها از جمله اقدامات این گروه جهادی در شادگان بود.
در حالی که سیلاب ناشی از طغیان رودخانه‌ها در برخی مناطق شمالی خوزستان فروکش کرده، مناطق جنوبی خوزستان از جمله آبادان، خرمشهر و شادگان دچار سیلاب ناشی از افزایش آب رودخانه کارون شده‌اند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه
روند سیلاب سیستان را بررسی کرد
مسئول روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه جنوب شرق کشور گفت: سرتیپ محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه به منظور بررسی آخرین وضعیت سیلاب غیرقابل کنترل افغانستان به سیستان سفر کرد.
سرهنگ پاسدار قاسم حسن‌زاده اظهار داشت: فرمانده نیروی زمینی سپاه در این سفر به ساخت و تحکیم سیل‌بندها در سیستان برای جلوگیری از ورود سیلاب به منازل و زمین‌های کشاورزی منطقه تاکید کرد.وی تصریح کرد: تمام نیروهای مهندسی سپاه در سیستان در آماده‌باش کامل هستند تا از بروز هرگونه خسارت ناشی از ورود سیلاب افغانستان به منطقه جلوگیری کنند.
مسئول روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه جنوب شرق کشور گفت: سردار پاکپور از رودخانه سیستان، سد جریکه و سایر مسیل‌های سیلاب منطقه بازدید و دستورات لازم برای بهره‌گیری هر چه بهتر از این سیلاب‌های غیر قابل کنترل افغانستان را به گروه‌های مهندسی سپاه صادر و آمادگی گروههای مهندسی سپاه برای ساخت سیل‌بند در شهرستان‌های زابل و زهک را اعلام کرد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران در این بازدید اظهار داشت: گروه‌های مهندسی نیروی زمینی سپاه در حالت آماده‌باش کامل هستند و در صورت لزوم امکانات و ادوات بیشتری برای نصب و تحکیم سیل‌بندها به کار خواهیم گرفت.به گفته مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان، تصمیمات لازم برای هدایت مناسب سیلاب‌های غیر قابل کنترل افغانستان به مخازن چاه نیمه‌ها و تالاب بین‌المللی هامون اتخاذ شده و جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد.
عبدالرحمن شهنوازی اظهار داشت: پس از بارندگی‌های مناسب در حوضه آبریز رودخانه هیرمند در کشور افغانستان در روزهای اخیر شاهد ورود رواناب به دشت سیستان بودیم.
بقیه در صفحه ۱۱