kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۷۲۵۳
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۲

آتلانتیک: با وضع فعلی برجام یک رئیس‌جمهور دموکرات هم به آن برنمی‌گردد

نشریه «آتلانتیک» در گزارشی در مورد وضعیت توافق هسته‌ای با ایران و سیاست واشنگتن در قبال آن، نوشته است که حتی اگر یک رئیس‌جمهور دموکرات روی کار بیاید، بعید است با وضع فعلی برجام حاضر به بازگشت به این توافق باشد.


سرویس سیاسی-

نشریه آتلانتیک در گزارشی مشروح به بررسی سیاست دولت کنونی آمریکا در قبال توافق هسته‌ای با ایران پرداخته و نوشته است که کاخ سفید با اعطای معافیت‌های تحریمی به واردکنندگان نفت از ایران، عملا در حال حفظ این توافق است.
نویسنده در گزارش خود به مصاحبه با مقام‌های مختلف دولت آمریکا از جمله سخنگوی وزارت انرژی آمریکا و همچنین «برایان هوک» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور ایران پرداخته که همگی متفق‌القول گفته‌اند به دنبال اعمال «فشار حداکثری» به ایران و نهایتا به صفر رساندن واردات نفت از ایران هستند.
با این وجود، به نوشته آتلانتیک، در داخل دولت ترامپ در مورد عملی بودن این هدف اختلاف نظر هست و واقعیات بازار از جمله تحریم‌ناپذیری چین موجب شده تا چشم‌انداز روشنی برای توقف صادرات نفت ایران وجود نداشته باشد.
همین مسئله به صدور معافیت‌های تحریمی برای واردکنندگان نفت از ایران منجر شده و این معافیت‌ها هم «حتی اگر هدفشان این نباشد، در حال حفظ چارچوب اصلی توافقی هستند که [دونالد] ترامپ [رئیس‌جمهور آمریکا] وعده نابودی‌اش را داده بود».
آتلانتیک سپس به جنبه دیگری از وضعیت توافق هسته‌ای پرداخته و نوشته است که با توجه به پایبندی ایران به توافق هسته‌ای با وجود احیای تحریم‌ها و در عین حال نزدیک شدن به تاریخ انقضای محدودیت‌های هسته‌ای برجام، حتی اگر در سال ۲۰۲۰ یک رئیس‌جمهور دموکرات روی کار بیاید، ممکن است به برجام بازنگردد.
نویسنده این گزارش نوشته است: «حتی اگر در سال ۲۰۲۰ یک رئیس‌جمهور دموکرات پیروز کاخ سفید باشد، ممکن است بازگشت به برجام با وضعیت فعلی آن را عاقلانه نداند».
«رابرت اینهورن» از اعضای دولت سابق آمریکا که در مذاکرات هسته‌ای با ایران نقش داشت، می‌گوید محدودیت‌های کلیدی برنامه هسته‌ای ایران تنها اندکی بعد از آنکه رئیس‌جمهور آتی در سال ۲۰۲۱ قدرت را تحویل بگیرد، منقضی می‌شوند. علاوه‌بر این، ارزیابی‌ جامعه اطلاعاتی ایالات متحده نشان می‌دهد که با وجود بازگشت تحریم‌های آمریکا، ایران همچنان به توافق هسته‌ای پایبند مانده است، در این صورت «مزیت سیاسی دست برداشتن از اهرم تحریم‌ها در همان ابتدا، چه خواهد بود؟».
به گزارش فارس، «ریچارد نفیو» از طراحان نظام تحریمی آمریکا و عضو تیم مذاکره‌کننده دولت سابق این کشور، می‌گوید حتی اگر رئیس‌جمهور دموکراتی بیاید و تصمیم به بازگشت به توافق هسته‌ای بگیرد، «ما باید در مورد این زمان از دست رفته، کاری کنیم»، چراکه مفاد کنونی برجام «به زودی دیگر ارزش آن را نخواهند داشت».
آتلانتیک در پایان این گزارش پیش‌بینی کرده است که فارغ از رفتار ایالات متحده، ایران احتمالا دو سال آینده را نیز به امید پایان یافتن حضور ترامپ در کاخ سفید، به توافق هسته‌ای پایبند بماند.
 دوگانه دروغین!
برخی دولتمردان و رسانه‌های زنجیره‌ای در سال‌های اخیر بارها مدعی شده‌اند که به دلیل حضور ترامپِ جمهوری خواه در کاخ سفید، برجام به نتایج مورد نظر نرسید. این طیف قائل به دوگانه دروغین «دموکراتهای خوب- جمهوری خواهان بد» هستند.
این ادعا در حالی است که برجام در اولین روز اجرا-دی 94- در دولت اوبامای دموکراتِ مودب! و باهوش!-تعبیری که دولتمردان در توصیف رئیس‌جمهور سابق آمریکا به کار بردند- به صورت فاحش نقض شد.
تصویب قانون محدودیت ویزا، تمدید قانون تحریمی آیسا، تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران، غارت 2 میلیارد دلاری اموال مردم ایران و تصویب دهها طرح ضدایرانی همگی در دوران ریاست‌جمهوری اوباما اتفاق افتاد.
علاوه‌بر این دولت اوباما در اقدامی که پس از انقلاب اسلامی بی‌سابقه بوده است، از پذیرش نماینده ویژه ایران در سازمان ملل امتناع کرده و مدعی شد که نماینده پیشنهادی ایران-ابوطالبی- تروریست است!
علیرغم ادعای یک جریان سیاسی خاص مبنی بر وجود اختلاف میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در موضوع ایران، مقایسه تعداد موافقین و مخالفین طرح‌های ضدایرانی در مجالس آمریکا نشان می‌دهد که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در هر مسئله‌ای اختلاف داشته باشند، در دشمنی با جمهوری اسلامی ایران هیچ اختلاف‌نظری با هم ندارند.
جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها با همه اختلافات ریز و درشت در مسائل مختلف، وقتی پای مسئله منافع ملی و کلان - که در اینجا دشمنی با انقلاب اسلامی است- به میان می‌آید، همه اختلاف‌ها را کنار گذاشته و وحدت کلمه را البته در راه باطل، اینگونه به نمایش می‌گذارند!
لازم به ذکر است که جان کری، وزیر امور خارجه دولت اوباما -دی ماه 95- در یادداشتی که به مناسبت نزدیک شدن به روزهای پایانی حضور در کابینه آمریکا نوشته بود، تاکید کرد:«مذاکرات با تهران برای عقب نشاندن ایران از برنامه هسته‌ای به نتیجه رسید و حالا دولت بعدی آمریکا باید ضمن ادامه اعمال فشار بر ایرانی‌ها، برای عقب نشاندن برنامه موشکی ایران تلاش کند».
اجرای برجام به هر قیمت!
یکی از علت‌های بی‌دستاوردی برجام و خسارت‌های ناشی از آن، اجرای توافق به هر قیمت از سوی دولت آقای روحانی
است.
متاسفانه آمریکایی‌ها اعم از دموکرات و جمهوریخواه و دولت و کنگره و همچنین اروپایی‌ها با تست‌های متعدد دریافته‌اند که هر بلایی هم سر برجام بیاورند و هر نوع دشمنی مرتکب شوند، با کمترین واکنش عملی از سوی دولت روحانی مواجه نخواهند شد.