kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۷۱۴۱
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۱

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی‌



تازه‌ترین  شماره کیهان فرهنگی در قالب ویژه‌نامه بیانیه گام دوم انقلاب، به همراه گفت‌وگوهای اقتصادی و نیز مقالات متنوع منتشر شد و در این شماره صاحب‌نظران  و اساتید فرهیخته دانشگاه همچون: دکتر موسی نجفی/ دکتر موسی حقانی/ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا باقرزاده/ دکتر فرزاد جهان‌بین/دکتر مصطفی مصلح‌‌زاده/ حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر داود مهدوی‌زادگان/ دکتر نصرالله  قیصری/ دکتر محمدمهدی اسماعیلی/حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر/دکتر جلیل دارا/ دکتر محسن اسماعیلی/ دکتر عباسعلی کدخدایی/ دکتر سیامک ره‌پیک/ دکتر مهدی گلشنی/ دکتر خیرالله پروین/ دکتر احمد دوست‌محمدی/ دکتر علیرضا آقاحسینی/ سردار محمدرضا نقدی/ دکتر رضا شیران خراسانی/دکتر ابوذر یاسری/ دکتر سیف‌الله رهبری/ دکتر سیدمحمد مهدی غمامی و ... در قالب مصاحبه و ارائه مقاله  در این شماره کیهان فرهنگی همراهی کرده‌اند. نظریه «نظام  انقلابی»؛ نفی پروژه «ترمیدور» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی  است که مدیر مسئول در بخشی از آن چنین گفته است: «انقلابی بودن» و «انقلابی ماندن» در یک نظام انقلابی به مفهوم حرکت‌های خارج از هنجارها و قاعده‌ها و قوانین نیست، بلکه توجه و عمل به آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب و نهضتی است که نظام سیاسی را تاسیس و برپا کرده است. دکتر اصلانی در بخش  دیگر این مطلب افزوده است: «نظام انقلابی» با تفکیک قائل شدن میان تغییر تعادلی و تغییر ساختاری، در عین انعطاف در روش‌ها و اشکال، در موقعیت‌ها و شرایط گوناگون با حفظ آرمان‌ها و اصول انقلابی به حیات  خود ادامه می‌دهد؛ به تعبیر دیگر حرکت نظام انقلابی با توجه به مثلث مطلوبات  و مقدورات و محذورات شکل می‌گیرد که این به معنای عدول از آرمان‌ها و پذیرش و تسلیم واقعیت‌ها شدن نیست، بلکه واقع‌بینی و تغییر واقعیت‌ها به سمت تحقق مطلوبات با توجه به مقدورات و رفع محذورات است. وی در ادامه  تاکید کرده است: نهضت‌ها و انقلاب‌ها وقتی توسط عوامل نفوذی یا عناصر فرصت‌طلب و واداده در منصب‌های کلیدی دچار عدول از آرمان‌ها و ارزش‌‌ها می‌شوند به مرحله «ترمیدور» یا چرخش از مواضع و اصول می‌رسند. عوامل  نفوذی یا عناصر فرصت‌طلب واداده و سست ‌عنصر با کسب قدرت و تصدی مناصب کلیدی، آن را دچار استحاله و انحراف می‌کنند و عناصر انقلاب را به طرق مختلف از میدان خارج می‌سازند، اما نظام انقلابی، ترمیدور ندارد؛ مشروط بر آن که حامیان و حافظان آن بر سر آرمان‌ها و اهداف و ارزش‌های خود استوار و انقلابی بمانند و با استفاده از سازوکارها و ساختارهای سیاسی و نهادهای حافظ ارزش‌ها و آرمان‌ها به طور آگاهانه و قاطعانه منفذهای ورود نااهلان و فرصت‌طلبان را که نه تنها اعتقاد و التزامی به نظام و ارزش‌های انقلاب ندارند، بلکه بر خلاف آن هم گام بر می‌دارند، ببندند و جذب و گزینش و دفع و پالایش کارگزاران نظام را بر مبنای ارزش‌‌ها و آرمان‌ها سامان‌دهی و عملیاتی کنند؛ برهم زدن چارچوب‌ها، بنیادها و ساختارهای نظام انقلابی که نوعی تغییر ساختارشکنانه است، انقلابی‌گری محسوب نمی‌شود.
ضرورت کاهش فاصله «بایدها» و «واقعیت‌ها» عنوان گفت‌وگوی کیهان فرهنگی با دکتر موسی حقانی است. در بخشی از آن می‌خوانید: نظام شایسته‌سالاری و شایسته‌گزینی می‌بایستی در ادارات و مراکز تصمیم‌گیری ما حاکم شود و البته ما در قوانین استخدامی هم این را داریم، اما متاسفانه بعضا رعایت نمی‌شود و بخشی از مشکلات کشور به همین نوع انتصابات برمی‌گردد. انتصابات باید خیلی شفاف باشد؛ هم با آزمون‌های مختلف این فرصت را فراهم کرد و هم در نظام گزینشی‌مان دقت کنیم که از مسیر شایسته‌سالاری و شایسته‌گزینی خارج نشود.
«نشاط انقلابی؛ شور جوانی» عنوان دیگر مجله با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا باقرزاده اصل با اشاره به گرایش به انقلاب اسلامی در عرصه بین‌المللی گفته است: در محیط‌های بین‌المللی گرایش به انقلاب اسلامی رو به تزاید است. یک زمانی 8 سال دفاع مقدس را با نیروهای انقلابی ایران علیه دشمن پیش بردیم، امروز انقلاب اسلامی ارتش بین‌المللی اسلامی را با فاطمیون، حیدریون و زینبیون از کشورهای مختلف اسلامی تشکیل داده است.
«بیانیه راه‌گشاست» عنوان یکی دیگر از گفت‌وگوهای اقتصادی است که حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر داود مهدوی‌زادگان با اشاره به گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی می‌گوید: به لحاظ مقطع زمانی احساس ضرورت می‌شد نگاهی به گذشته و آینده انداخته و پیوندی میان گذشته حال و آینده برقرار کنیم تا به نوعی از گذشته خودمان درس بگیریم و برای آینده هم فکری بکنیم.
«راز»های چهل سالگی و «رمز»های بیانیه گام دوم عنوان یادداشتی است که دکتر محسن اسماعیلی در این‌باره چنین نوشته است: انقلاب چهل ساله ما «اینک وارد دومین مرحله خودسازی و جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی شده است»، و لذا نیازمند نگاهی به گذشته برای حرکت به سوی آینده است.
همچنین دکتر موسی نجفی در بخشی از یادداشت با عنوان «سیاست‌مدارتر از انقلاب در گام دوم» می‌نویسد: چقدر مناسب است که ما برای کمال یافتن در سیاست علاوه بر پافشاری بر اصول اخلاقی، برای علمی نمودن سیاست از اندیشه سیاسی و تمسک به سیره خاطره‌نویسی توأمان استفاده نماییم. به نظر می‌رسد برای فهم و اجرای روح بیانیه گام دوم رهبر عزیز بایستی سیاستمداران و «سیاسیون‌ تراز انقلاب» بیش از پیش با این ملاک‌ها ارزیابی گردند و در این مرحله شاخص‌ها از جناح‌بندی چپ و راست به اخلاق و اندیشه در سیاست منتقل گردد.
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «ریل‌گذاری در مسیر تمدن نوین اسلامی» گفت‌وگو با دکتر موسی نجفی «بیانیه را عمیق‌تر ببینیم» گفت‌وگو با دکتر فرزاد جهان‌بین/ «تحول در ساختار اداری کشور؛ تحقق عملی بیانیه» گفت‌وگو با دکتر مصطفی مصلح‌زاده/ «ظرفیت‌سازی و گفتمان‌سازی در بستر بیانیه» گفت‌وگو با دکتر نوراله قیصری/ «بازگشت از مسیر هرگز!» گفت‌وگو با دکتر محمدمهدی اسماعیلی/ «بهره‌مندی از ظرفیت‌ها در میدان عمل» گفت‌وگو با حجت‌الاسلام والمسلمین پژمانفر/ «حوزه و دانشگاه، گفتمان‌سازی و ضرورت‌های آن» گفت‌وگو با دکتر جلیل دارا/ «گام دوم و ضرورت‌های حقوقی» نوشته دکتر عباسعلی کدخدایی/ «الزامات تحقق بیانیه دوم» به قلم دکتر سیامک ره‌پیک/ «تولید علم در چهارچوب جهان‌بینی توحیدی» از دکتر مهدی گلشنی/ «حاکمیت قانون، لازمه تحقق آرمان‌ها» نوشته دکتر خیرالله پروین/ «یک بار دیگر انقلاب اسلامی» از دکتر احمد دوست‌محمدی/ «تمهید راهبردی امروز، آینده در دسترس روشن» به قلم دکتر علیرضا آقاحسینی/ «نگاهی نظام‌واره بر بیانیه گام دوم انقلاب» از سردار محمدرضا نقدی/ نسبت‌سنجی«الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت» و بیانیه «گام دوم انقلاب» نوشته دکتر سیدمحمدمهدی غمامی/ «راهکارهایی برای بهره‌مندی از وسیله اقتصاد»‌از دکتر رضا شیران خراسانی/ «انقلاب برای عدالت» به قلم دکتر ابوذر یاسری/ «بیانیه گام دوم نقشه راه آینده انقلاب نوشته دکتر سیف‌الله رهبری/ «به عمل کار برآید» از قاسم غلامرضایی/ «انقلاب اسلامی و تداول قدرت(بررسی و معرفی کتاب) رمضانعلی ابراهیم‌زاده گرجی/ و...