kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۶۳۱۴
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۶
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان:

نقدینگی باید به سوی تولید مسکن هدایت شود

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور گفت: باید مسیر هدایت نقدینگی و تقویت قدرت خرید متقاضی مسکن به سوی افزایش تولید باشد تا شاهد متعادل شدن قیمت‌ها باشیم.

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه با افزایش قیمت‌ها از جمله قیمت مسکن، ارزش پول ملی به یک سوم کاهش یافته، گفت: این مسئله سبب شده است، نقدینگی تولیدکنندگان به خصوص سازندگان به یک سوم کاهش پیدا کند، بنابراین وقتی قدرت خرید متقاضیان مسکن کاهش می‌یابد، تولیدکننده‌ها نیز رغبتی برای ورود به عرصه ساخت و ساز از خود نشان نمی‌دهند.
وی با تاکید بر اینکه تقویت نقدینگی یکی از مهم‌ترین مولفه‌های افزایش قدرت خرید است، اظهار داشت: از 18 ماه پیش که قیمت مسکن روند رو به رشد خود را آغاز کرد، سقف تسهیلات ساخت مسکن و شرایط پرداخت آن هیچ تغییری نکرده است، پس باید سیکل معیوبی که سالیان سال در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن داریم، تغییر کند.
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور ادامه داد: بارها اعلام کردیم که باید مسیر هدایت نقدینگی و تقویت قدرت خرید متقاضی مسکن باید از این سیکل عبور کند و اگر فضای کسب و کار در بخش ساخت و ساز از بن‌بست خارج شود، با افزایش تولید مسکن شاهد متعادل شدن قیمت مسکن در کشور خواهیم بود.پورحاجت با‌ اشاره به مصوبه جدید شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن گفت: پرداخت تسهیلات به بخش عرضه و امکان تقسیط به بخش تقاضا در بازه بلندمدت به خریداران مسکن نشان می‌دهد که شورای پول و اعتبار به این بلوغ رسیده است و اتفاق خوبی که در این مصوبه شاهد آن هستیم، این است که در این مصوبه برای تمامی بانک‌های خصوصی و تجاری و بانک مسکن مجوز داده شده است.
همچنین وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نیازمندی جمعیت جوان به مسکن هر ساله افزایش می‌یابد، افزود: هرسال به بیش از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز داریم که باید به تولید آن بپردازیم. در چند سال گذشته در حوزه تامین مسکن دچار عقب‌ماندگی بوده‌ایم که باید تلاش کنیم تا این عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم. باید تلاش کنیم تا ساخت و ساز مسکن به جریان مولد تبدیل شود و بتواند روز افزون این چرخه تولید مسکن را به حرکت درآورد و پاسخگوی نیاز مسکن برای همه اقشار به ویژه مسکن اولی‌ها شود.
اسلامی با تاکید بر اینکه بازآفرینی شهری باید شتاب بگیرد، افزود: در بازآفرینی شهری باید توجه کنیم که بزک کردن محلات هیچ دردی از جامعه دوا نمی‌کند. احیا و باززنده سازی محلات با بدنه سازی و کف سازی صرف، اتفاق نمی‌افتد بلکه بافت‌هایی که پوسیده و فرسوده شده‌اند باید تعیین تکلیف شوند. باید سکونت و فعالیت متناسب با بافت مرکزی شهر را ایجاد کنیم. البته قسط اول اجرای طرح بازآفرینی شهری به وزارت راه و شهرسازی داده شده است.