آملی لاریجانی: از رهبری خواستم پیش از پایان دوره رئیسجدید قوه قضائیه را منصوب کنند
رئیسقوه قضائیه از ارسال نامه به مقام معظم رهبری و تقاضا برای انتصاب رئیسجدید دستگاه قضایی برای تمرکز بیشتر خود بر امور مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیتالله صادق آملی لاریجانی در جلسه دیروز مسئولان عالی قضایی که ظاهراً آخرین جلسه در دوران ریاست وی بود، با اشاره به عفو گستردهای که به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی از جانب وی پیشنهاد شد و مورد موافقت رهبر انقلاب قرار گرفت، خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب مانند همیشه با روی گشاده و ملاطفت، این پیشنهاد را پذیرفتند و بحمدالله نتایج خوبی داشته است.
بیش از ۷۰ هزار نفر
مشمول عفو رهبری قرار گرفتند
آملی لاریجانی ادامه داد: براساس گزارشها، تا روز گذشته (یکشنبه) بیش از 70 هزار نفر از زندانیان، مشمول عفو شدهاند که بیش از ۴۰ هزار نفر از آنان آزاد شده و مجازات قریب به ۳۰ هزار نفر نیز تخفیف یافته است. گرچه استثنائاتی در مورد این عفوها به ویژه درخصوص کسانی که امنیت کشور و جامعه را به خطر انداخته بودند مانند محاربان، سارقان سابقه دار و.... وجود داشت اما خوشبختانه طیف گستردهای مشمول این عفو قرار گرفتند.
وی افزود: حسب برخی گزارشها از جمله گزارش وزیر محترم دادگستری، این عفو واقعا در روحیه زندانیان و همچنین بهبود شرایط خانواده آنان بسیار اثرگذار بوده است و امیدواریم این قبیل اقدامات، نقطه عطفی برای بازگشت محکومعلیهم به آغوش جامعه و جلوگیری از تکرار جرایم باشد. البته قضات محترم نیز لازم است در چارچوب قانون و بخشنامههای اصداری، نسبت به صدور مجازاتهای جایگزین حبس و کاهش جمعیت کیفری، اهتمام ورزند.
تغییر و تحول آتی در قوه قضائیه
رئیسقوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تغییر و تحول آتی در قوه قضائیه، به تبیین این موضوع پرداخت و گفت: مرحوم آیتالله هاشمی شاهرودی از وزنههای حوزههای علمیه بودند و در طول ۱۰ سال حضور خود در قوه قضائیه نیز منشاء خدمات بسیاری بودند. پیش از آن نیز در همراهی ولایت فقیه و دفاع از کیان جمهوری اسلامی، تلاشهای بسیاری داشتند و آثاری نیز به قلم خود و از استادشان شهید آیتالله صدر تحریر کردند که مورد رجوع و استفاده فضلاست. با ارتحال ایشان و حسب برخی ضرورتها، مقام معظم رهبری بنده را برای ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت در شورای نگهبان نصب کردند و طبیعی بود که به یکباره امکان رها کردن قوه قضائیه وجود نداشت.
آملی لاریجانی ادامه داد: فرصتی را برای رتق و فتق امور جاری در اختیار داشتم اما معتقد بودم که به لحاظ اجرایی، جمع این مناصب ممکن نیست. بر همین اساس طی نامهای از محضر معظمله خواستم که با توجه به مدت قلیل باقیمانده از دوره ریاست قوه قضائیه، برای اینکه خللی در امور پیش نیاید و بتوانم بر امور مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان که مسئولیتهای مهمی در آنها تعریف شده است متمرکز شوم، اگر صلاح میدانند قبل از پایان دوره اینجانب، ریاست جدید را منصوب نمایند تا بنده در مجمع و شورای نگهبان برای انجام امور، متمحض شوم. ایشان نیز مانند همیشه با لطف خود این تقاضا را پذیرفتند و حسب اطلاع، ان شاءالله طی روزهای آینده ریاست جدید قوه قضائیه منصوب میشود.
برخورد دستگاه قضایی با انواع مفاسد
طی ۱۰ سال گذشته
وی در ادامه با اشاره به برخورد دستگاه قضایی با انواع مفاسد طی ۱۰ سال گذشته از مفاسد اجتماعی گرفته تا مفاسد اقتصادی، خاطرنشان کرد: حسب گزارشهای نیروی انتظامی، در جرایم خشن تقریبا در همه موارد شاهد کاهش جرایم بودهایم زیرا برخوردها خصوصا در مورد کسانی که محارب بودند و سلاح به روی مردم میکشیدند، سریع و قاطع بود. در مفاسد اقتصادی نیز برخوردهای گستردهای داشتیم گرچه انتظار بحق مردم، برخوردهای بیشتر است اما به هر حال ما از جهت عِده و عُده، محدودیتهایی داشتیم که واقعا
قابل توجه بود.
رئیسقوه قضائیه با ذکر مثالی از برخورد با مفاسد اقتصادی در دوران ریاست خود گفت: فقط در یک فقره که معروف به فساد بزرگ اقتصادی از جانب مه آفرید امیرخسروی و شرکای او بود، بیش از دو هزار میلیارد تومان اموال مردم بازگشت که گفتن آن آسان است اما در مقام عمل، پیچیدگیهای بسیار و کارهای کارشناسی طولانی و وسیعی دارد.