kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۵۵۶۰
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۹
نماینده مجلس:

اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی موجب کاهش اجاره بها می‌شود

نماینده مردم اردبیل در مجلس گفت: طرح مالیات بر خانه‌های خالی به نوعی می‌تواند در ترغیب صاحبان املاک برای اجاره دادن ملک‌شان و در نتیجه کاهش قیمت‌ها مؤثر باشد.

صدیف بدری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس درباره وضعیت بازار اجاره اظهارداشت: مجلس در هر زمینه‌ای برای کمک به مردم برای کاهش اجاره‌بها کمک می‌کند، اما این به شرطی است که دولت طرحی برای این منظور داشته باشد، دولت مجری است و باید توانایی اجرای برنامه‌ها را داشته باشد.
وی افزود: وضعیت اجاره ‌بهای مسکن مناسب نیست و در این شرایط که جوانان نمی‌توانند خانه تهیه کنند، چطور می‌توانند ازدواج کنند.
نماینده مردم اردبیل در مجلس گفت: طرح مالیات بر خانه‌های خالی به نوعی می‌تواند در ترغیب صاحبان املاک برای اجاره دادن ملک‌شان و در نتیجه کاهش قیمت‌ها مؤثر باشد، اما این به تنهایی کافی نیست و نظارت‌ها بر بازار اجاره‌بها باید تقویت شود.
همچنین مصطفی قلی خسروی؛ رئیس ‌اتحادیه مشاوران املاک نیز معتقد است که قیمت مسکن در سال آینده رشد در حد شاخص نرخ تورم خواهد داشت، بنابراین افزایش نرخ اجاره بها نیز رخ خواهد داد.
وی با بیان اینکه باید از سنتی‌سازی به سمت صنعتی‌سازی حرکت کنیم، گفت: صنعت اجاره باید در ایران همانند بسیاری از کشورها احیا شود، چرا که صنعت اجاره‌داری می‌تواند باعث جلوگیری از رشد بیش از حد نرخ اجاره‌بها شود. به عنوان مثال در ترکیه سازمان‌های تامین اجتماعی با شهرداری‌ها اقدام به ساخت مسکن و دادن این ملک‌ها به خانه اولی‌ها و جوانان می‌کنند.
همچنین قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی، در چهارمین جلسه شورای مسکن استان گلستان گفت: در سطح کشور دو میلیون و 200 هزار واحد مسکن مهر را شروع کردیم و در برنامه داریم تا دو سال آینده کلیه تعهدات را انجام و واحدهای مسکن مهر را به متقاضیان واگذار کنیم.
علی‌اصغر مهرآبادی درخصوص برخی مشکلات رو و زیربنایی بعضی سایت‌های مسکن مهر در استان‌ها گفت: در حال حل کردن عمده مشکلات سایت‌های مسکن مهر از منابع داخلی و استانی و مشارکت سایر ادارات متولی و اعتبارات دولتی هستیم.همچنین فرج‌الله رجبی؛ رئیس‌ سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه در دو سال ۹۵ و ۹۶ کمترین میزان مسکن طی ۱۵ سال گذشته ساخته شده است، گفت: در کشور طی سال‌های ۹۴ تا ۹۶ حدود ۴۰۰ هزار ملک ساخته‌ شده است که حدود دو میلیون کمبود مسکن در کشور را نشان می‌دهد. البته عمده ساخت‌وساز ما منتهی به بخش خصوصی و تسهیلات بانکی است، درحالی‌که می‌توان از ظرفیت مهندسان برای ساخت‌وساز بسیار استفاده کرد.
وی با‌ اشاره به اینکه اکنون فقط شش درصد مهندسان در عرصه ساخت‌وساز فعالیت می‌کنند، افزود: ۵۰۰ هزار شغل در زمان رونق بخش مسکن ایجاد می‌شود.