کد خبر: ۱۵۴۰۰۰
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

تفکری که نقد هم‌وطنش را خنجر و امضای آمریکا را تضمین می‌بیند!

روزنامه شرق در شماره روز یک‌شنبه در گزارشی با عنوان «گلایه ظریف از خنجرزدنهای داخلی» بار دیگر به آخرین ترفند زنجیره‌ای برای فرار از پاسخگویی روی آورد.



سرویس سیاسی-

در ابتدای این گزارش آمده: «گلایه ظریف از آنها که در داخل علیه او فضا را تخریب می کنند به برگی از تاریخ چندسال اخیر سیاست خارجی کشور تبدیل شده‌است.»
تا همین جای کار باید تاکید کنیم که بهتر آن بود که بعد از عبارت «گلایه» واژه های «شکایت از رسانه ها و افراد» نیز قرار می گرفت تا مخاطب تصور نکند که «عدم تحمل نقد» در دولتمردان تنها به گلایه ختم شده و دولت محترم در شکایت از رسانه ها آن هم به دلیل انتقاد رکورددار است. سپس گزارش شرق افزوده: «ظریف در مصاحبه‌ای که روز گذشته (شنبه) در روزنامه اطلاعات منتشر شده است گفته: «در دوران مذاکره هسته‌ای نگرانی ما بیشتر بابت خنجرهایی بود که از پشت می خوردیم.» چرا امروز برجام از آن همه رویاپردازی به این وضعیت امروزی افتاده که طرفدارانش به اعلام یک کانال مالی چنین ذوق زده می شوند؟ چرا از آن همه تعهد، از آن همه وعده، از آن همه تیترهای قشنگ (مانند: و اینک صبح بدون تحریم) حالا به این جا رسیده‌اند؟
دلیل همه اینها را باید در همین جملات آقای ظریف دید. تفکری که تاب نقد ندارد و کمترین احتمال به خطا در محاسباتش را نمی‌پذیرد و لاجرم در این «جزم اندیشی» انتقاد دلسوزانه هم وطنش را «خنجر» می‌بیند اما از آن طرف «امضای جان کری» را تضمینی محکم می خواند!! آن هم برای توافق نامه ای که این جماعت خود آن را «توافق قرن» نامیدند! یا چنان فریفته لبخند اوباما می شود که او را «اوبامای مودب» می‌پندارد!!
مسئول حل این مشکلات و عملی کردن این باید‌ها کیست؟!
حجت‌الاسلام سیدرضا اکرمی از حامیان دولت در گفت و گویی با روزنامه آرمان اظهار داشته است:«ما که در بهشت زندگی نمی‌کنیم که جز خوبی چیزی نبینیم. آدم‌های دور و بر ما هم همه صالح و عبادالرحمن نیستند.
اگر بخواهیم قرآنی سخن بگوییم دنیا دنیاست و ما در ایران خودمان مشکلات زیادی داریم. آسیب‌هایی مانند، فساد، رانت، رشوه، اختلاس‌ها و... واقعا آمار نگران کننده‌ای دارند که باید فکری برای رفع آنها کرد».
وی ادامه داده است:«بخواهیم خود را کنار یمن و کره شمالی بگذاریم که خب، البته وضعمان خیلی خوب است. امنیت ما ظرفیت‌های بسیار بالا و قابل توجهی دارد. مشکل ما شعارزدگی است.
اهل شعار هستیم تا عمل. آن مقداری که باید تلاش کنیم تا شعارها را به عمل تبدیل کنیم، این مشکل است و برای تحقق شعارها و عملی شدن آنها، هنوز دچار اشکال هستیم که باید در رفع آنها تلاش جدی صورت بگیرد».
درباره این بخش از سخنان اکرمی نکاتی است که بایستی به آن توجه کرد نخست آن که چه کسی ایران را در کنار کشورهای دیگری مانند یمن و کره شمالی قرار داده است؟! این دو گانه سازی کاذب همواره از سوی برخی افراد که به دنبال کسب رای مردم بوده اند مطرح شده و می شود و امروز دیگر جوابگو نیست، آنان به دنبال این هستند که مردم را وحشت زده کرده و بگویند اگر به ما رای ندهید ایران مانند یمن یا کره شمالی می شود و این در حالی است که رای آورده و کاری برای حل مشکلات نکرده‌اند.
نکته دوم این که مخاطب این همه باید در سخنان آقای اکرمی کیست؟ چه کسی بایستی به مشکلات موجود کشور رسیدگی کند؟ مشکلاتی که اکثر آن ها اقتصادی هستند و مخاطب این همه باید، طبیعتا دولت است؛ دولتی که بایستی بنا به وعده های داده شده به مشکل معیشت مردم رسیدگی کند.
اسلام با فقر مخالف است، دولت مطلوب شما چه کار کرد؟!
محمد تقی فاضل میبدی از فعالین سیاسی مدعی اصلاحات طی یادداشتی در روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد به درستی به مخالفت اسلام با فقر مردم اشاره کرده و نوشته است:«طبق آموزه های اسلام فقر امری بسیار زشت است و این پدیده در روایات و آموزه های اسلام در کنار کفر توصیف شده‌است.
حضرت علی (ع) به فرزندشان محمد حنفیه می فرمایند: «من از تهیدستی بر تو هراسناکم، تو از فقر به خدا پناه ببر، چرا که همانا فقر، دین انسان را ناقص، و عقل را سرگردان، و عامل دشمنی است».
مقصود روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد و دیگر نشریات از انتشار چنین مطالبی آن است که بگویند آنان که مردم را به صبر در برابر مشکلات دعوت می‌کنند حرف بیهوده ای می زنند، در این زمینه نکاتی است که بایستی به آن اشاره کرد نخست آن که اسلام قطعا با فقر مردم مخالف است و دولت اسلامی و دولت مردمی باید به سمت رفاه و حل مشکلات توده‌های مردم حرکت کند.
دولت یازدهم و دوازدهم یعنی دولت به اصطلاح تدبیر و امید که مورد حمایت روزنامه‌های زنجیره‌ای و مدعیان اصلاحات بوده است در طول سال های گذشته برای حل این مشکلات چه کرده است؟! آیا به سمت غنی‌تر شدن مردم و یا به تعبیر روحانی بی نیاز شدن مردم از دریافت یارانه حداقلی حرکت کرده و یا هر روز بنا به اعلام همین روزنامه ها خط فقر تکان می خورد و تعداد بیشتری به تعداد فقرا افزوده می شوند؟!
روزنامه‌های زنجیره‌ای بایستی به جای فلسفه بافی و سخن گفتن بدون ذکر مصادیق، مخاطب باید‌های خود را روشن کنند.
با برجام به دام افتادیم اما مرغ زیرک گر به دام افتد تحمل بایدش!
روزنامه اصلاح طلب قانون در مطلبی با عنوان «صبر هوشمندانه وتحمل ظریف» نوشت : «همه صاحب‌نظران به خوبی می دانند که خروج ایران از برجام به سادگی میسر است و در ابتدا هزینه چندانی نخواهد داشت، ولی این معنا هدیه گرانبهایی به ترامپ است که اگر در بسیاری از چالش های جهانی منزوی است و به تنهایی عمل می کند، در این زمینه اجماعی به دست آورد و رهبری آن را برعهده گیرد. قطعا هر زمان فروپاشی کامل برجام توسط ایران موافق مصالح ملی باشد، در حال حاضر هرگز نفع کشور را در بر ندارد و بدون شک یک اشتباه استراتژیک محسوب خواهد شد. آیا با لغو برجام آن هم از طرف ایران مشکلات اقتصادی ایران ناشی از تحریم ها برطرف می شوند یا برآن‌ها اضافه خواهد شد ؟..آیا به جز این است که می داند خروج ایران قطعا منافع کشور را در بر ندارد و هیچ عاقل سیاستمداری به این سادگی منافع و امنیت خود را نادیده نمی‌گیرد و به عکس العمل هیجانی نمی پردازد‌؟ اتفاقا همه نکته استراتژیک همین جاست که آمریکا می‌خواهد ایران را در موقعیت دشوار بدترین انتخاب ها قرار دهد تا در هر صورت استفاده های خود را ببرد. در حال حاضر بدترین انتخاب ایران برای آمریکا اتخاذ سیاست صبر و حوصله است ...مرغ زیرک گر به دام افتد
تحمل بایدش.»
گفتنی است تا دیروز قرار بود که برجام مشکلات ما را حل کند اما ظاهراً امروز ما باید مشکلات برجام را حل کنیم تا این برنامه به اجرا درآید. از زمان مذاکرات هسته‌ای تا زمان اجرای برجام دولتمردان ما بر یک نکته تأکید و پافشاری داشتند و آنهم این‌که پس از پایان مذاکرات و آغاز برجام همه مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بین المللی ایران همگی مرتفع خواهند شد و اجرای برجام، ایران را بهشت و مدینه فاضله خواهد کرد!! دولتمردان علی الخصوص شخص آقای روحانی تا آنجا پیش رفتند که حتی مشکل محیط زیست و رفع آلودگی هوا، بارندگی، ازدیاد منابع آبی و مشکل کمبود آب، معیشت مردم، معضل بیکاری جوانان، ورود سرمایه خارجی، رفع مشکل صنایع و رونق تولید، احیاء بانک‌ها و... دهها مورد دیگر را به برجام گره زدند اما به گذشت 3 سال از اجرای آن نه تنها مشکلی از اقتصاد ایران نشده و تحریم‌ها بالمره برگشته بلکه طرف غربی با وقاحت گام حداقلی خود در برجام را هم منوط به تصویب تعهدات استعماری دیگر کرده است.
گوشت 100 هزار تومانی به برجام ربط ندارد به عهدشکنان برجام مربوط است!
روزنامه اعتماد دیروز طی یادداشتی نوشت: «برخی گوشت 100 هزار تومانی را به برجام گره می‌زنند در حالی که این به نقض برجام ربط دارد و به عهدشکنی عهدشکنان مربوط است. در واقع ما به جای اینکه عهدشکنان را به وفای به عهد وادار کنیم، قصور را متوجه دولت و در واقع حاکمیت می‌کنیم.»
این همان عهدشکنی بود که رییس جمهور او را کدخدا نامید و علی رغم هشدارهای منتقدان و پیش بینی پیمان‌شکنی آمریکا، وزارت خارجه با این رژیم سلطه گر و نوچه‌های اروپایی‌اش پای میز مذاکره نشست و توافق هسته‌ای امضا کرد. امتیازات نقد داد، وعده‌های نسیه گرفت، مکانیسم محکم شکایت هم پیش بینی نکرد تا جایی که آمریکا به راحتی تیر خلاص را به شقیقه‌اش شلیک کرد و از آن خارج شد.
سیاست خارجی اساسا در اختیار دولت نیست!
اعتماد افزود: «دولت، نماینده حاکمیت است و اگر برجام را امضا کرده، به عنوان نماینده حاکمیت و نه به صورت شخصی این کار را انجام داده و به نتیجه رسانده است، این در حالی است که سیاست خارجی ما اساسا در اختیار دولت نیست و نهادهایی مانند شورای عالی امنیت ملی در آن نقش دارند که مصوبات این شورا هم باید به امضا و تایید مقام معظم رهبری برسد.»
مدعیان اصلاح طلبی مدت‌هاست با این مغلطه‌گری‌ها و فریبکاری‌ها می‌خواهند خسارت محض برجام و گوشت صدهزار تومانی و پراید 40 میلیونی و دلار 11 هزار تومانی‌اش را گردن نظام بیندازند. از خط قرمزها عبور کرده‌اند، تضمین نگرفته‌اند، به شروط 29 گانه رهبری، شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی هم عمل نکرده‌اند، همزمان می‌خواهند این جنازه را به جبین نظام هم بچسبانند و بگویند سیاست خارجی ما اساسا در اختیار دولت نیست! اگر در اختیار دولت نیست پس چگونه به راحتی شروط نظام در برجام را معطل گذاشت و با وجود نقض عهد گسترده حریف، اقدام متقابل انجام نداد؟
نویسنده در عین حال که از عهدشکنی حریف گفته، عنوان یادداشت را گذاشته «توهم توطئه»! اینها توهم در توهم دارند!
عوام‌فریبی به همین خوشمزگی!
اعتماد در مطلب دیگری نوشت: «اگر به کنوانسیون‌های مربوط به FATF ملحق نشویم، این بانک‌ها[بانک‌های خارجی] مناسبات خود با ایران را شکل نمی‌دهند.»
این عوام فریبی‌ها در شرایطی است که حتی اگر کنوانسیون‌های استعماری تصویب شوند و ایران رسما از لیست سیاه FATF بیرون بیاید، بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی تاب و تحمل تحریم‌های ثانویه آمریکا را نخواهند داشت. چنان‌که بارها از سوی چهره‌ها و رسانه‌های غربی اعلام شده است.
اعتماد نوشت: «ما با تصویب لوایح چهارگانه به دنبال دفع ضرر هستیم. به همین دلیل کشورهایی مانند اسراییل، عربستان و امریکا به دنبال تصویب نشدن این لوایح هستند تا در کشورمان نوعی خودتحریمی شکل بگیرد.»
عوام فریبی طعم خوشمزه‌ای برای مدعیان اصلاح طلبی دارد. عبارت ناراست فوق هم در حالی است که دست‌اندرکاران پخت و پز کنوانسیون‌های استعماری مربوط به FATF بر تصویب و اجرای توصیه‌ها و لوایح FATF در کشور اصرار دارند و آن را علنا اعلام کرده‌اند؛ ـ سیگنال مندلکر، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا: روند تصویب لوایح وابسته به FATF در مجلس ایران از جمله کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) خیلی طولانی شده و ما نسبت به آن اعتراض داریم. ـ زاراته، معاون سابق وزارت خزانه‌داری آمریکا: برای اینکه ایران از نظام مالی منزوی شود، لازم است FATF توسط ایرانی‌ها امضا شود. ـ ماتیو لویت، مدیر برنامه مقابله با تروریسم و جاسوسی در موسسه واشنگتن در امور خاور نزدیک: نظارت‌های FATF بر فعالیت‌های بین‌المللی ایران باید افزایش یابد.
یکی از روش‌های تضعیف محور مقاومت و قدرت‌زدایی جنگ‌های نیابتی، گسترش نظارت بر فعالیت‌‌های مالی ایران است.